Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starý úředník, oficiál Borman, úřaduje ve sklepních kancelářích Pozemkového úřadu společně s dalšími oficiály a aktuáry. Mezi jeho kolegy je i mladý a pohledný doktor Marek, jehož přichází navštívit kamarád, inženýr Rudík. Objektem jejich společného zájmu se stanou dvě mladé ženy, objevující se za oknem protějšího domu. Jednou z nich je slečna Irenka, dcera ředitele jejich úřadu, druhá je Nasťa, přítelkyně pana ředitele. Když se koná slavnostní večírek na počest prezidenta úřadu, je pro nedostatek mužů, kteří by dělali dámám společnost, pozván také doktor Marek a protože ředitel je vášnivý karbaník, je přizván také Borman, jako třetí do mariáše. Zatímco Marek udělá dobrý dojem na ředitele i jeho choť, a padne do oka také slečně Nastě, odehrává se u stolku pravá karetní bitva. Přestože dostal Borman od pana ředitele instrukce, neřídí se jimi a dokonale v kartách obehraje vysokého představeného. Právě jeho nepodlézavost však udělá na pana prezidenta velký dojem. získá si tím jeho důvěru a nakonec je jmenován generálním tajemníkem celého úřadu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Film, který neurazí, ale také nerozesměje tolik jako jiné Burianovy veselohry, výkony herců výborné, což je asi hlavní pozitivum filmu, jinak je to obehrané klišé - nafoukaná bohatá a zamilovaný chudý, temperamentní Gollová a uhlazený Schránil, neustálé postupy na vyšší místa, člověk se přestával orientovat, kdo je tajemník a kdo sekční šéf... Ale čtyři hvězdičky si to zaslouží. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Dávám sice jen tři hvězdičky, ale jsou to určitě lepší tři, protože po Ducháčkovi a U pokladny stál jsou pro mě Katakomby (zatím) 3. nejlepším filmem s Vlastou Burianem. Humor sice ničím nepřekvapí, je to v podstatě to samé dokola, co v jiných Burianových filmech, ale scénář je opravdu výborný a situace dobře vypointované. ()

Reklama

KanoJJ 

všechny recenze uživatele

Nejúžasnější starej film. Je pravda, že ve všech těch názvech jako pan prezidiální atd. jsem se dost ztrácela, ale jinak to má všechno co má film mít. Je to vtipný, ještě k tomu je to romantický přesně tak jak to mam ve filmu ráda a navíc tam hrajou skoro samý herci na který se dobře kouká (ten Antonín Novotný je fakt fešák a s Adinou jim to hrozně sluší i potom v Modrý Hvězdě). ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Film by skončil u mňa iba v priemeri, avšak druhú polku ťahá Burian a mimoriadne perly v jeho ústach. "Koukejte, nebavte se nám tady, nechte toho, jděte se bavit jinam, tady pan prezidiální tak jako tak to hraje špatně a ještě mu do toho kecejte!" Opäť to raz skvele zahral. Všetkým dopomohol scenár Wassermana a hoci Šlégla či Marvana som videl aj v lepšej forme, nemôžem dať len 3*. Aj kvôli príbehom vedľajších postáv. Tak krásne a príjemne sa na to pozerá až má človek chuť ocitnúť sa v tej dobe. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Plné hodnocení si tento film určitě nezaslouží. Byl moc jednoduchý a Burian tam prakticky vůbec nebyl ikdyž je s ním tato komedie hodně spojována. Myslela jsem si že to bude trochu zajímavé a Mandlová si vezme Natašiného otce když se s Novotným tolik pohádali, ale nějákým ukecaním z toho nakonec sešlo. Ach, kéž by to tak fungovalo i doopravdy. A jinak Gollová dala do svých emocí že si nechce vzít Schránila (kterého si nakonec stejně dobrovolně vzala) všechno. Sice jsem si po dlouhé době zopakovala tu krásnou Blaženku Slavíčkovou, ale bohužel její epizodní rolička to nemůže zachránit. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Cena Baťových závodů na Filmových žních ve Zlíně (1940). (argenson)
  • Úradníkov z katakomb a spievané predstavenie na večierku si zahrala hudobná skupina "Kocourkovští učitelé". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama