Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Zrození

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Po skončení bošinské války se někdejší zabiják Kenšin Himura vydává na pouť Japonskem vyzbrojený mečem s obrácenou čepelí, aby se bez vraždění zastával potřebných. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (120)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem mangu ani anime, ale jsem ochotný věřit, že názory v této diskusi jsou správné a doopravdy se jedná o jeden z nejlepších přepisů anime do filmu (a s odstupem také jeden z top samurajských filmů, jaké aktuálně znám - 88%). Plnohodnotně rozvést charaktery ze seriálu je samozřejmě nemožné, takže to ani nikomu nevyčítám. Zajímavé postavy. Snad první film z období reformy Meiji, který jsem viděl. Krásně opravdově působící prostředí, oblečení. Realistické v tom, že když postava upadne, je zašpiněna, má zablácenou tvář, větvičky ve vlasech (ve filmu málo vídané prvky). Emi Takei mi dost připomínala Tabe Mikako (což v překladu znamená, že sympaťačka). A vůbec poprvé jsem viděl, aby ve filmu (mimo anime) některá postava mávala takovým megamečem (a nepůsobilo to směšně). ■ P.S. Jestli bude pokračování, chci ho vidět! ■ TV spot k filmu: http://www.youtube.com/watch?v=mML6MuE0S2c ■ Upravuju hodnocení na nejvyšší - ono je to vlastně bezchybné. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Až do dneska som o nejakej takejto sérii vôbec nepočul, napokon som celkom milo prekvapený. Japonsko nám predstavuje samurajskú akčnú režbu, kde je paradoxne najväčší kameň úrazu hlavný hrdina, ktorý sa rozhodol zložiť sľub nezabíjania. Ale nebojte sa, nepriatelia zabíjajú a tak si užije aj poriadnu akciu s katanov. Príbeh je veľmi jednoduchý ale o ten tvorcom nešlo, šlo o akciu. No a tej je požehnane, je skvelo natočená a ak prekusnete občasné lietanie tak sa budete skvelo baviť. No a polhodinové finále, 2 vs 250 a následne 2 Boss Fighty, kde súboj s hlavným záporákom trvá dlho a je natočený skvelo ma utvrdilo v 4*. Keby sa pritvrdilo v zabíjaní idem na plný. Na hlavného hrdinu vybrali ale troška "jemného hrdinu", hodil by sa mi tam ostrielanejší herec. Na pokračovanie som celkom zvedavý. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Pro mě jakožto fanouška anime série Rurouni Kenshin: Wandering Samurai byl hraný film velké překvapení, které do poslední minuty splnilo mé očekávání a budu ve skrytu duše doufat, že se dočkám dalšího dílu. Dobře propracované souboje(hlavně katana vs. wakizaši byl vynikající), dobré kostýmy i příběh, který v sobě spojil hlavní postavy z prvních cca 8 dílů seriálu. 80% ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Anime předloha je jedna z mých nejoblíbenějších, možná i ze všech nejoblíbenější, film bohužel moje očekávání nesplnil. Není se ale čemu divit, nemůže být jednoduché 40 dílů shrnout do 2 hodin, chybí tu tak zásadní věci, na kterých to celé bylo postavené a kromě Kenshina a Kaoru tu není ani možnost poznat ostatní hlavní charaktery, kteří tady nejsou ani zdaleka tak zajímaví a spíš tu překážejí. Pro mě, jako fanouška, nostalgie se dostavila už ze začátku a byl skvělý pocit si to po tolika letech znovu připomenout, v předloze to je ale všechno mnohokrát lépe zpracované a kdybych jí neviděl, tenhle film by mě zřejmě nikdy nepřinutil se na ní podívat. Nicméně pro fanoušky povinnost. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený samurajský fantasy filmek, ve kterém jsou skvělé souboje, kdy dva bojovníci čelí desítkám protivníkům. Choreograficky je to parádní. Příběh o samurajovi, který se zapřísáhne po velké bitvě, že už nikoho nezajije, je pěkný. Postavy jak kladné, tak i záporné se mi líbili. Jediný, co bych filmu vytknul byla hudební stránka. Radši bych slyšel něco víc klasickýho a melodičtějšího, než ve filmu je. Předlohu filmu jsem sice neviděl, ale filmek se mi líbil hodně. Za mě 80% :) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Herci pri bojových scénach nepoužívali kaskadérov ani CGI. Preto museli podstúpiť tvrdú prípravu pred filmom a natáčanie súbojov zabralo veľa času. (ywo666)
  • Scéna počas bitky v kuchyni, kde Sanosuke Sagara (Munetaka Aoki) podáva víno, je výsledok improvizácie. (ywo666)
  • Predstaviteľ hlavného hrdinu, Takeru Satô, sa musel učiť šermiarskemu umeniu od základov, pretože s tým dovtedy nemal skúsenosti. Napriek tomu, že je držiteľom čierneho pásu. (ywo666)

Reklama

Reklama