Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (Cinemart)

(více)

Recenze (581)

dopita 

všechny recenze uživatele

Čínani se rozhodli, že amíkům s celým hollywoodem nakopou prdel a natočili předraženou béčkovou slátaninu, plnou volovin a nelogičností. Na druhou stranu se to rejžovi nijak pod rukama nerozpadlo, takže je z toho řemeslně solidní, koukatelná blbina, která pobaví a neurazí. Každopádně ale pouze na jedno zhlídnutí. ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Matt asi potřeboval doplnit konto Jüany a tak se upsal této barevné, křečovité, ideologické srágoře s prvky spartakiády po Čínsku. ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele

Od Velké čínské zdi jsem podle recenzí příliš nečekal, a o to víc jsem byl výsledkem zaskočen. Příběh, tedy nudná výplň mezi bitvami sice dle očekávání dopadl, lehce nadprůměrně dopadli Matt Damon a Pedro Pascal, přičemž Willem Dafoe se naopak moc nepředvedl. Celý film však zachraňuje spektakulární akce s velmi obstojnými digitálními triky a film si mě získal už perfektní první bitvou (barevná brnění, správná "epičnost", skvělá choreografie, přehlednost, kamera, hudba). V závěru už sice trochu ztrácel dech a na poslední chvíli to zachraňoval celkem otřepaně, ale přestože je film jako takový vcelku průměrný, odcházel jsem z kina nadšen, a tento stav ve finále pomohl mému rozhodování mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Na začátek roku pohodlný rozjezd. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

104 minut nudy s nějakým wtf momentem minimálně 1x každých 5 minut. Není to takový průser jako Assassins Creed, ale daleko k němu to taky nemá. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Jako B-čkové fantasy bych to bral všemi deseti, ale brát se natolik vážně a ještě do toho nasadit M. Damona? Zvláštní. Nemůžu říct, že bych se nudil, naopak. Bavilo mě to dost, já zase jako nejsem vždycky náročný divák. Spokojenost, ale nějak jsem to prostě jenom nepochopil... :) ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Dejte mi "středověké" obléhání, monstra, roztodivné a efektní způsoby obrany, trochu zmírněte tu přebujelou čínskou epičnost a hrdinské close-upy a jsem celý váš! ()

Magika82 odpad!

všechny recenze uživatele

Zde nemám nad čím přemýšlet, a rovnou žádám o pomyslný Odpadkový koš. ... Důvod? Hned několik: Absurdní scénář, nesmyslné obsazení herců, dějová linie lavírující jako hlas puberťáka, nelogičnost, povrchní odfláknutost, sázka pouze na vysoký rozpočet, absurdní vysvětlení důvodu vzniku Velké čínské zdi, nesmyslné katapulty a "skokanské" můstky na této historické pamětihodnosti, ect., ect..... Tudíž škrtám, házím do koše, a dávám známku Nedostatečnou! .... Přičemž lituji, že nemohu scénáristům a režisérovi uštědřit fyzický pohlavek navíc. ()

ProgLaney 

všechny recenze uživatele

Film je na čistý tři hvězdy...dějově je to samozřejmě předvídatelný a jednoduchý, ale myslim, že je zásadní vizuální provedení a to se povedlo. Podívaná je to místy fakt epická, čínská armáda, kostýmy, kulisy, všechno je chvílema až dechberoucí. Matt Damon je v podstatě zbytečnej, úplně v pohodě to mohl bejt čínskej hrdina, ale jasně, Hollywood táhne, hvězda tam musí bejt. Čtvrtá hvězda za Tian Jing, je nádherná. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Není to až tak příšerné, i když se to příšerámi jen hemží :-). Tváří se to jako seriózní historický fantasy epos, ale je to taková oddechovka - 104 minut je akorát, dá se na to dívat a je dobře ,že to není americké (tedy jen americké).....50% ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Mňo, ehm. Tak tohle mě od Yimoujíka docela překvapilo. Přiznám se, že jsem si nedělal nějaký výzkum předem, protože se dívám v podstatě na všechny jeho filmy, které vidělo víc než 10 lidí, tady jsem čekal nějaké historické dobrodružné drama, dostal jsem fantasy příšerky. To by ale vůbec nevadilo. Jenže příběh trapně minimální, příšerky by mohly trochu zapracovat na své zranitelnosti (nebudu spoilerovat), postavy, hmm, taky žádná velká hloubka... Nevím, žádná sláva. Je to technicky dobře udělané, krásně to vypadá, i když z toho jde cítit zase taková ta usilovná snaha, aby to hlavně vypadalo skvěle ve 3D, záběry jsou na to dělané. Takové hodně jednoduché akční Zhangovo dílo až možná skoro pro děti, řekl bych. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Přesně film pro mě. Tupé, debilní, čínské, omalovánky s tak přepáleným úplně vším že jsem byla v kině jediná kdo to žral od začátku do konce. Myslím že někde v polovině filmu jsem byla v tom kině už úplně sama a náramě si to užívala. Takových filmů je potřeba točit minimálně 20 za rok, abych si spravila chuť po každé co se oběví něco na co se nedá dívat. Za Tian Jin bych klidně přidala i 999 hvězd už jen proto, že mi z ní zvlhlo úplně všechno na těle a strašně moc mi připomíná někoho koho mám ráda. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Čína si může dovolit zaplatit super herce a vytvořit rádoby světovou scifi pohádku své historické chlouby. Asiati to sežrali s navijákem tomu rozumím, ale musí pochopit i jiné názory? Čínské lidové republice to je asi upřímně jedno pod vládou komunistické strany. Těžko říct, co tím vlastně mysleli těmi přerostlými mloky. Jednoduchá řezanice s hnědozeleným blátem má ale jedno plus ..z dané stopáže u popisku k filmu si ještě odečtěte 10minut titulků. :) 40% ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Jak hluboko se dá klesnout kvůli štědrému honoráři? To vám ukáže pan Damon a pan Defoe. Ty dva museli buď strašně z zchudnout, zbláznit se, nebo dostat hempšiliardu dolarů z těžby Bitcoinů čínské lidové republiky...Čínské peníze jim evidentně nesmrdí. * za asijské fenečky ()

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama