Reklama

Reklama

Velká čínská zeď

  • Čína Čchang čcheng (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil legendární režisér Čang Yimou, který s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace. Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec, jakým je Garin, se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko ale říct, jestli si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli raději vybrat tu popravu. (CinemArt)

(více)

Recenze (581)

misbos 

všechny recenze uživatele

Časosběrný dokument z vojenské posádky, kde se brnění nosí i při práci v kuchyni - aneb - kterak POWER RANGERS běhali po zdi sem a tam... a sem .... a.... tam. Viděl jsem budoucnost globalizované kinematografie a hořce jsem plakal. ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Celkom dobré fantasy, ale ku koncu sa dej vyvíjal až moc rýchlo. Čakal som, že sa bude viac bojovať aj v samotnom meste. Ale film si určite zaslúži šancu. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Ako môže režisér Hrdinu alebo Klanu lietajúcich dýk natočiť takýto brak? A ešte so sebou stiahne také esá ako sú Matt Damon, Willem Dafoe, či Andy Lau. Chápem, najdrahší čínsky film toho času, spolu s americkou koprodukciou, s uznávaným režisérom pri kormidle - na papieri to vyzerá dobre. Ale to by musel písať príbeh a scenár niekto pri zmysloch. Tak slabý film s Damonom si vlastne ani nepamätám. Možno Monuments men naposledy. Jediné, čo bolo na tomto filme dobré bola kamera a výprava. Bolo to proste pekné. Ale tie dialógy a plochosť postáv rezali uši aj oči. :) No nič, mozog mám vypláchnutý, je čas na dačo intelektuálne. :D ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu něco jiného a ona přišla sci-fi dobrodružná pohádka. Velice výpravná, hodně barevná a dostatečně akční. Nápad sice zděšený, ale proč ne? Točily se už jiné úchylárny. Dialogy, hlavně bílých účastníků, nejsou moc zajímavé a přesvědčivé. To vše přebíjí vizuální složka, nové nápady v bitvě a fungující hudba, včetně dunění bubnů. Když přijmeme myšlenku, že se jedná o jednu z legend, můžeme si užít napětí v zakázané zemi. ()

CommanderCZ 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, film mě zaujal hlavně díky Matt Damonovi, který nabízel skvělý herecký výkon, což se i potvrdilo. Film nezklamal, ale ani nepotěšil. Vesměs je děj úplně uhozený, vše se udá tak nějak rychle. Velká čínská zeď tu ani moc roli nehraje. Vše udržuje při životě jen Matt a zajímavé souboje plné digitálních efektů. Fantazii se meze nekladou, tady to platí obzvlášť. Tvůrci zde použili jakoukoli myšlenku, která je zrovna napadla, ač už to mělo na výsledek dobrý nebo špatný vliv. Nicméně celkově je pro mne film 长城 dobrý průměr, a tak jej i hodnotím. Pro oko diváka zajímavý, zbytek o ničem. V kině ve 3D to byl však ojedinělý zážitek. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Všeho bývá často příliš. Pokud si úsloví zdvojnásobíte a praštíte se kladivem do hlavy, máte zhruba představu, co můžete očekávat. Není mi úplně jasné, proč někdo měl potřebu do tohoto projektu investovat a ztrácet čas, ale i hovadina se dá podat alespoň se ctí. Zde jsem se nejen nudil, ale občas žasl i nad špatnými triky, které byly asi poslední nadějí. Kostka ve skluzu čínského filmového plátna a ztráta času pro každého. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Hele já tady ten hate moc nechápu. V tomhle filmu je všechno, kvůli čemu by jste se měli bavit. Už úvodní bitva, která začne snad po 10 minutách, je jedna velká lahůdka. Kdyby takový vychytávky byly v Pánu prstenů, vrněl bych blahem. Během snad 15 minutách tu vidíme obrovský množství nápadů, detailních stylových věcí (barvy vojáků podle příslušenství), několik válečných vychytávek (tuším, že to pojmenovali hák nebo tak něco), že jsem si řikal: "Páni, tohle je fakt dobrý." Příšery vypadají dobře, bitvy (a že tu je akce snad každých 10 minut) vypadají dobře, zpomalovačky jsou pěkně efektní a Damon by strčil do kapsy i Legolase. Jasně, má to svý mouchy. Finální střet by mohl být mnohonásobně epičtější (předpokládám, že už nezbyly prostředky), je tam plno logických nesmyslů, ke konci zdá se triky nemají moc formu a Damon tu nehraje moc přesvědčivě, ale naštěstí je to TAK akční a rychlý, že nebudete mít šanci se nudit. Já jsem se bavil od začátku do konce. Pokud od toho nečekáte nějaký filmový opus, který změní kinematografii, a víte, že tu je armáda příšer, armáda lidí, jedna zeď a mezi tím běhající Damon, budete nadmíru spokojeni. ()

waska 

všechny recenze uživatele

Je až z podivem co dokáže udělat skvělý režisér s výbornými herci... Myslel bych si, že s takovými penězi, které na tento film padly, se dá přinejmenším trikově udělat uvěřitelná Čínská Zeď s uvěřitelným pozadím, tady horami. Nemám problém s příšerami ( a to všemi druhy ), ale příběh mi prostě přišel nějak pitomej. Potěšil mě Pedro Pascal, doufám, že ho budeme vídat častěji. ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

Paráda! To krásne čínske prostredie je jednoducho úžasne a cool príšery k tomu? Sem s tým! Ako bonus Jason Bourne a De Peňa, trochu nadhľadu a vtipu, dokonalé kostými a vychytávky (páči sa mi, že sa film ozaj na nič nehrá) a silné 3* ako remen. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Vidím že zde se z většinou rozhodně neshodnu, ale bude to asi tím, že Great Wall je prostě vzrušující podívaná na legendární armádu a je to celé zprostředkováno skoro až dokumentárním stylem který mám strašně rád. Mě tohle prostě bere a od začátku jsem nečekal nic víc a to také sice nepřišlo, i tak jsem byl příjemně překvapen jak se na to dalo koukat. Za mě velké překvapení. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Nic, než trikově pojatý vizuál mne tu nezaujalo. Vlastně se dalo dívat i na bojové scény,ale zubatými příšerami "obsypaný" děj byl tuctový a celé to působí jako vykradený námět (např. z jednoho scifi filmu -komunikace královny s ostatními) než svébytné dílo. Je znát snaha zavděčit se "všem" a povedlo se to tak napůl. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Čínská hovadina od začátku do konce. Vůbec člověk neví kdo je kdo a proč se v příběhu pohybuje. když se pak po 20ti minutách objeví monstra, kvůli kterým se vlastně čínská zeď stavěla, je vymalováno. Dál už film z bažiny debility nevybředne a slušné triky jsou pak vyplácány doslova naprázdno. Kdo by na to koukal?! ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Jako když vaří Babica, mít k dispozici dobré ingredience nemusí nutně znamenat to, že po vhození do jednoho rendlíku vykouzlíte kulinářský zážitek ve stylu Michelinských hvězd. Tento paskvil od začátku do konce zachraňovaly efektně natočené bojovky a CGI potvůrky, jinak bída - 30 % ()

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

Hm - co jsem očekával, to jsem dostal. Nehledal jsem zde žádné super psychologicky propracované postavy, spletité dějové zápletky s propracovanými dialogy ani artové dlouhé záběry na neměnnou krajinu. I na jistá specifika čínských snímků jsem si již rovněž zvykl, takže za mne to bylo v pohodě. ()

Související novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (více)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (více)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (více)

Reklama

Reklama