Reklama

Reklama

Ethan žije v malém nudném městečku Gatlinu a nemůže se dočkat až odejde na univerzitu. Od té doby, co zemřela jeho matka, tak otec nevyšel z pokoje, a tak jim chodí pomáhat její nejlepší přítelkyně Amma. V novém školním roce přijde do třídy dívka Lena Duchannesová, která je neteří místního podivína. Její strýc Macon Ravenwood bydlí ve velkém domě, ze kterého nevychází a s nikým se nebaví. Namyšlené spolužačky Lenu slovně napadají, protože jako křesťanky s ní nechtějí být ve třídě, po celém maloměstě o ní kolují pomluvy a za vinu dostává změny počasí a vliv na ostatní. Ethana však dívka zaujme a snaží se s ní skamarádit. Ethan daruje Leně medailon, při jehož předání uvidí oba hořící dům a záběry z války, a pak se Ethan probudí doma a nechápe, co se stalo. Amma chce, aby medailon zahrabal, zapomněl na něj a dal si pozor na rodinu Ravenwoodů. Ethan jde zpátky do domu, na zahradě má halucinace a začne ho škrtit. Lena ho zachrání a poví mu, že členové její rodiny mají zvláštní schopnosti a jsou zaklínači. Ethan ji obdivuje a políbí ji. Ammy je jasnovidkou a opatrovnicí tajné knihovny zaklínačů. Macon ji požádá, aby promluvila s předky, kteří by jí pomohli zastavit Sarafin, ta je nejmocnější temnou zaklínačkou, skutečnou matkou Leny a vstoupila do těla paní Lincolnové. Lena bude mít brzy 16. narozeniny a v tento den bude vyvolena jako zaklínač světla nebo temnoty. Lena se díky své sestřenici Ridley dozvídá o Sarafin a o kletbě všech zaklínaček v rodině, které jsou vždy voleny k temnotě. Macon stále věří, že jí nemusí v den narozenin pohltit temnota, drží ji v domě a zamezí kontaktu s Ethanem. Ethan dokáže díky své lásce přerušit kouzlo a vezme Lenu do knihovny za Ammou. Lena najde knihu, kterou potřebuje a celé týdny si v ní pročítá o zaklínačích. Dočte se, že kletbu je možné prolomit, když zemře ten, koho miluje... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Jack_F.

Jack_F. (hodnocení, recenze)

Žhavá možná je, ale že by uměla nějak extra hrát...to teda fakt nevím. Viděl jsem ji i ve Sněhurce a to byl teda podobný otřes.

na příspěvěk reagoval Hem.m

Hem.m

Hem.m (hodnocení, recenze)

Jack_F.

Mě přájde Hl. herečka žhavá a umí hrát, nemůžu za to, že jsi neviděl všechny její filmy :-)..

Jack_F.

Jack_F. (hodnocení, recenze)

Hem.m

Počkat to myslíš tu herečku, která umí zahrát jednu znuděnou držku..a to bereš jako pozitivum? :D Hudba....dejme tomu to není odpad, i když mě osobně se ani ta hudba nějak extra nelíbila. Jasně, že existují horší filmy, ale jsou poprávu v šedé barvě. No a emo kids v ČR jsem neviděl a srovnávat to s filmem, který má stokrát větší rozpočet taky není úplně košér. Jinak jednorožci a roboti byla metafora na fantasy a sci-fi. :)

na příspěvěk reagoval Hem.m

alienemo

alienemo (hodnocení, recenze)

Jack_F.

No ty si teda pekne mimo. Neviem ako Beatiful creatures ale zrovna v Catching fire moc romantika hlavnu ulohu nehra, rovnako ako ani v prvom diely. Pokial myslis ze ano tak si ho nepochopil.

beba789

beba789 (hodnocení, recenze)

Jack_F.

Víš,když se sebereš a vypadneš hodně lidí si oddechne že si vypadnul tak by si mohl táhnout už někam jinam... ;)

Jack_F.

Jack_F. (hodnocení, recenze)

Vanila01

Chystáš se na Hunger games pokračování? Beautiful Creatures a Host? :D Tady někomu už nestačila obyčejná romatika, je třeba přitvrdit čarodějnicemi a mimozemšťany....v případě hunger games dětský tábor na kterém se mezi sebou vraždí. :D

na příspěvěk reagoval beba789, alienemo

Vanila01

Vanila01 (hodnocení, recenze)

Jack_F.

Ok, ok chápu nesnášíš to. Dobře dal jsi svůj názor najevo a ti kteří se od tebe poučí a zavrhnou takové filmy nechť je jim přáno, ale ostatní asi moc nepřemluvíš i když tu pořád budeš něco psát, tak asi názor nezmění. Takže názor jsi napsal a teď už tu absolutně nejsi potřebný ;). Můžes jít na diskuze svých oblíbených filmů do kterých ti zase nerýpeme my. :)

na příspěvěk reagoval Jack_F.

Jack_F.

Jack_F. (hodnocení, recenze)

beba789

Spíš někdo má vkus a někdo nemá. :D Jinak moje topka a ostatní věci jsou veřejně přístupné, tak můžeš hledat moje vady bejby.

na příspěvěk reagoval Vanila01

Jack_F.

Jack_F. (hodnocení, recenze)

Hem.m

Stmívání není zas tak špatný? Dialogy od přitepleného mentála, herci/neherci, digitální efekty jak ze staré verze after effects....počkej řekni mi jedinou složku, která na tom měla kvalitu. Zásadně totiž nedávám odpad tomu, co si odad nezaslouží. Jinak Pilcherová točí úplně stejné přeslazené sračky, akorát do toho necpe jednorožce a roboty.

na příspěvěk reagoval alienemo, Hem.m

Hem.m

Hem.m (hodnocení, recenze)

Jack_F.

Vyrovnat se Pilcherové, to je nadlidskej úkol.. Stmívání není zas tak špatný a když se jim něco líbí, tak by si to měl spíš respektovat, než jim nadávat. A víš proč? Protože jinak si pak za burana! :)

na příspěvěk reagoval Jack_F.

Jack_F.

Jack_F. (hodnocení, recenze)

Proboha další tvalajt? Prý podle slavné knižní předlohy? To ty hle sračky čte tolik lidí? Chápu, když se na to dívají náctileté pipky, ale že některé moje 26 leté kamarádky měly rády ten krypl ksicht Patizóna a tu retardovanou ságu, tak tady vážně něco smrdí. Co na tomhle mohlo mít temnou atmosféru? Prvoplánová romantická srajda zabalená do momentálně cool nadpřirozena(vlkodlaci, upíří se transformovali v čarodějky...). Takový film řadím do sekce Rosalindy Pilcher: Temná strana romantiky.

na příspěvěk reagoval beba789, Hem.m

Dark-Ex

Dark-Ex (hodnocení, recenze)

alienemo:  Asi tak, achjo a přitom to mohlo mít pořádně temnou atmosféru, kdyby pořád do popředí necpali ten jejich vztah bylo by to nejlepší. 

alienemo

alienemo (hodnocení, recenze)

No ten druhy trailer ma celkom sklamal. Po prvom som dufal ze to bude ako tak pozeratelne ale ten druhy dava tusit ze pojde o kopiu twilightu. S lacnymi efektmi (trailer ma v tomto ohlade riadne rozosmial). To by nevadilo ale pokial bude pribeh to co predvadzaju v trailery tak to za vela stat nebude.

Dark-Ex

Dark-Ex (hodnocení, recenze)

P.S a co ten Ethan? Děláte si srandu? Tohle má být 15 letý kluk?!!!!!!!!

Dark-Ex

Dark-Ex (hodnocení, recenze)

Ted už čtu třetí pokračování této knížky, ale postavy jsou naprosto mimo! Lena má být taková "temná", Ridley má být sexy blondýnka s dlouhýma vlasama a nevim proč tam nemohli nechat Marian! Spojit Ammu a Marian do jedný postavy! To je teda moc! S Postavama mě teda zklamali :/ ale uvidíme na děj...

PiperW

PiperW (hodnocení, recenze)

Na tohle jsem fakt hodně zvědavá. Knihu jsem ještě nečetla, každopádně se k tomu chystám. Slyšela jsem že je dobrá tak uvidíme :)

Sell

Sell (hodnocení, recenze)

Tešim sa na tento film, knihu mam v plane precitat si a dosť sa tesim na postavu ktoru stvárni Emmy Rossum :)

Hanyou

Hanyou (hodnocení, recenze)

Hem.m: Jako trailer se povedl, ale knihu jsem četla a je to fakt strašná pakárna.

Hem.m

Hem.m (hodnocení, recenze)

Amuto: Ono je taky celkem těžký něco vymyslet, ale věřím tomu, že to bude celkem povedené romantické drama :-)

Amuto

Amuto (hodnocení, recenze)

oks, to ti neberem:) ..no mne uz trosku leze krkom, jak sa snazia (v poslednej dobe) robit vsetky filmy podla jedneho vzoru..

Hem.m

Hem.m (hodnocení, recenze)

Amuto: Náhodou Twilight má dobře vyřešený pocity v obličejích..

Amuto

Amuto (hodnocení, recenze)

hmm podla toho traileru mi to ako drama nepripada, no kaslat na pocity hh - rada sa necham prekvapit ^_^  ..len sa modlim nech to neni na Twilihtovsky styl, bo si dam rovno slucku....

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými… (více)

Reklama

Reklama