Reklama

Reklama

Královský víkend

  • Velká Británie Hyde Park on Hudson (více)
Trailer 1

Vtipné a téměř pravdivé vyprávění o jednom víkendu v životě prezidenta. Je nádherný letní víkend roku 1939 a americký prezident Franklin Delano Roosevelt má na svém venkovském sídle plné ruce práce. Už zachránil zemi před hospodářskou krizí a v čele lidstva se brzy vydá do hrdinské války. Ovšem za touto fasádou se skrývá člověk, dokonce i s jistými slabinami, jak se přesvědčí mladá Daisy, která pana prezidenta zaujala. A aby toho nebylo málo, možná že se sem chystají také britský král s královnou, jejichž návštěva by mohla změnit chod dějin. (Filmbox)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (68)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnudnějších úvodů vůbec (trval čtyřicet minut) byl ukončen frkáním do kapesníků panem Rooseveltem, na nějž zcela evidentně dolehla pylová sezóna. Tento starý chlípník se nestydí vzít na vyjížďku nevinnou sestřenici z šestého kolena, jejíž dlaň si následně dává na své obrnou vyhublé stehno, takže slečna Daisy v podstatě pociťuje tvrdost a zároveň hladkost jeho stehenní kosti. Rozjařený Bill Murray je nadšen z drbání kosti, načež si cestou domů dává erzetu č. 2 WRC Illinois. Interesantní spor dvou vládců světa - je horší koktavost nebo obrna? Bertie musí ustoupit. Tak mne napadá, že jsem nikdy neviděl snímek, kde by si to královský pár rozdával. Zjevně jsou hranice, jejichž překročení je tabu i pro filmaře. "Bertie, budeš zítra jíst ty párky v rohlíku? Ano, třeba deset! To je jako pozvat prime ministera na oběd a dát mu párek s bramborovou kaší!" Bertie si kamerou točí skřek a poskakování pseudoindiánů, proč právník z Harvardu Obama nenosí zrcadlovku na krku? Celé je to zakončené instruktáží, jakže aplikovat hořčici na párek. Amatérská a odfláknutá práce celého aparátu, jež tvořil tento film! 51% Celosvětový výdělek k 24. 4. 2013: $8,887,603..........4,515. nejvýdělečnější snímek historie ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to nebo byla půlka filmu o tom, jestli král Velké Británie bude jíst na pikniku hot dog nebo ne? A druhá půlka o tom, jaký byl Roosvelt všivák a děvkař? Upřímně o nic jiného tam fakt nešlo. Takže kdo chce vidět pouze lehce pobavující snímek o ničem, ovšem se skvělými herci, tak go for it! Jinak královský pár byl stejně nejlepší... koktající Bertie (byla jsem jediná, kdo jeho výkon stále srovnával s Firthovým Bertiem? Je fakt, že sice po herecké stránce Samuel West tolik nezaválel, ale na druhou stranu jsem mu toho ustrašeného krále, který se bojí, že není dost dobrý, věřila více.) aka Jiří VI. a jeho žena Alžběta a jejich neustálý údiv a pohoršení nad vším. ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Kde nic tu nic a bohužel zde to platí na 95%. Jediné dva světlé momenty má tenhle film v obsazení Murrayho a pak asi 5 minutová rozmluva krále s am. prezidentem, kde jde opravdu na co koukat. Jinak jen nuda a šeď a půlka filmu je úplně o něčem jiném než by člověk předpokládal a o to hůř ta část je mnou vnímána. Skoro nic zde nefunguje, připomíná mi to jako kdybych rozestavěli dům a v půlce se na to vykašlali a šli bychom bydlet do toho polotovaru. Už vícekrát nechci tento film vidět. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

(můj komentář č. 600) Cinema City Anděl - Po skončení filmu v kině jsem měl rozporuplné pocity. Říkal jsem si, že to nebylo špatné, ale na můj vkus to nemělo vůbec tempo a celý film byl takový "lehký". Po 2 hodinách jsem se ale zamyslel ještě jednou a zjistil jsem, že právě v té "lehkosti" je kouzlo celého snímku. Protože nač vždy vykreslovat vše do nejmenších detailů, když stačí náznak a divák to pochopí? Královský víkend prostě pohodově plyne a Bill Murray vás baví, stejně tak, jako debaty o hot-dogách. Večerní rozhovor mezi králem a prezidentem, kdy poprvé hovořili tváří v tvář, u skleničky dobrého alkoholu, byla podle mého strašně příjemná scéna. 70% (with J.) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Já jsem nepochybně musel být asi ve velice nekritickém stavu veselosti, jelikož jsem si film velmi užil. Bill Murray je ve své prezidentské roli báječný. Navíc srážka dvou civilizací- amíků a anglánů je sama o sobě dost humorná, aby naplnila celý film. Roosevelt byl evidentně chlapík upřímný a otevřený, a se ženami neměl problém. A asi ani s jinými věcmi, když anglický král zblajznul pár hot dogů a ještě se tomu zasmáli společně. Řada fakt vtipných situací, chytře zakódovaný patriotismus a ten jemný humor s "lidským faktorem", opravdu odpočinek sám. 75% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sa večera konala 10. júna 1939, a hoci to v ňom vyzerá, v skutočnosti tej noci spln nebol. (Spilvo)
  • Auto, ktoré Franklin D. Roosevelt (Bill Murray) riadi so špeciálnymi ručnými ovládačmi, je Ford Phaeton z roku 1936. (Spilvo)

Reklama

Reklama