Reklama

Reklama

Svědectví o zkáze Titaniku

(TV film)
  • Velká Británie Inside The Titanic
Velká Británie, 2011, 93 min

Obsahy(1)

Dnes od těchto hrůzyplných okamžiků uplynulo už celé století. Britský snímek vypráví o událostech, které se oné noci, jež vešla do námořní historie, skutečně staly. Vychází z vyprávění osob, kterým se podařilo zachránit si život. Při této tragické události bylo zmařeno patnáct set lidských životů. Člověk, který se ocitne v ledové vodě, do deseti minut zahyne. A právě do tak chladných vod se vydala největší a nejbezpečnější loď na světě na své první plavbě. Jak se později ukázalo, byla i její poslední. Jen několik dní po katastrofě bylo 162 zachráněných pasažérů povoláno do Londýna a New Yorku, aby pomohli vysvětlit, jak k této zdánlivě nemožné události mohlo dojít. Náš film vychází z jejich svědectví a rozhovorů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

O zkáze tohoto luxusního parníku už bylo napsáno a natočeno mnoho. Toto je další z řady dokumentů, který na rozdíl od ostatních hranou formou dokumentuje autentické výpovědi přeživších, tak jak je vyprávěli vyšetřovací komisi v New Yorku. Ačkoliv se jedná o dokument, hrané pasáže z prostředí lodi či přímo samo potápění bylo zpracováno velice slušně. I když se jedná o TV film, poslední minuty kdy sledujete již zhaslý temný trup čnějící k nebi proti mrazivě temnné obloze diváka mrazí.... Kdo o smutném osudu této na svouji dobu jedinečné lodi něco ví, dokument ho prakticky ničím novým neobohatí. Kdo ne, bude si moci na detailně provedených animacích a technickými 3D průhledy do trupu uvědomit rozsah škod po nárazu na ledovec i pohyb vodní masy trupem s přepážkami. * * * * ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy a hlavně dokumenty o Titanicu, ale tento, ačkoliv je dobře zpracován, nemá bůhvíjakou informační hodnotu a téměř nic nového jsem se nedozvěděl. Víc než polovina filmu se točí kolem individuálních příběhů, které s tím sice souvisí, ale já bych raději důležité detaily, než co konkrétně dělala paní x a pan y, ikdyž třeba příběh topiče byl celkem důležitý. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Hraný dramatizovaný dokument s výpoveďami ľudí, akoby fiktívne vypovedali ihneď po potopení. Dramatizácie je niekedy až príliš, že to pôsobí nevierohodne, pretože úroveň skutočného film sa nemohlo podariť dosiahnuť. Z fatálnej kombinácie technických nedostatkov a spôsobu nárazu sú spomenuté všetky základné veci pre dobré pochopenie bez zachádzania do príliš komplikovaných fyzikálnych detailov. Animácie s počítačovým modelom a vodou zrozumiteľnosti tiež pomáhajú. –––– Jste si jistý, že se loď udrží na hladině? – ANO, pane. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Ideální propojení hraného celku a počítačové animace pamatuje na základní fakta a předkládá divákovi zevrubný pohled na tragické události osudové noci. Hraná část pak ne úplně běžně akceptuje osudy náhodně vytipovaných postav, jejichž existence je narozdíl od mnoha jiných dokumentů reálná a historicky doložená (a nejedná se pouze o zprofanované hrdiny, ale o řadové cestující - topič, vychovatelka, student, tanečnice). Dokument poukazuje i na málo známé skutečnosti a celkově podává nová zjištění a nové informace, což je v rámci tématu kladně kvitováno. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Lepší dokument o Titanicu jsem ještě neviděl a asi ani dlouho neuvidím. Tenhle film mě dostal od první vteřiny a pustil mě až na konci. A vůbec nevadí, že trvá hodinu a půl. Dozvíte se z něj opravdu neskutečné věci a méně známé skutečnosti. Na dokumentu mě také překvapila jeho výprava a až filmové zpracování a záběry katastrofy pomocí povedené animace také stáli za to. Nemohl jsem si zabránit porovnání s Cameronovým filmem, kde je také vše podstatné, ale tenhle dokument prostě přináší spoustu zajímavých faktů navíc. Tenhle dokument oprvdu nejde neocenit. Ať vzniká podobně bohatých a zajímavých dokumentů více... 100%. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama