Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus o památkách na českém území, které jsou zařazeny do seznamu kulturního dědictví UNESCO. Divákům se tak nabízí možnost seznámení nejen s jedinečnými památkami, ale i historií jejich vzniku a přesahem do míst a krajů, kde se nacházejí. Všechny tyto památky se vyznačují výjimečně cennou architektonickou, uměleckou i urbanistickou hodnotou. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě všeho toho dobrého, co cyklus (obě řady) přináší bych rád připomněl i původní hudbu. Ta muzika k tomu báječně sedí (dobře vybrané jsou i ostatní hudební podkresy především z klasické hudby) a ocenit musím i Miroslava Táborského, jednoho z njelpších průvodců podobného typu dokukementů u nás. Na rozdíl od M. Ebena je ta jeho kultivovanost přirozená. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera snímající unikátní a krásné památky, výborný průvodce Táborský, který se k tématu vcelku hodí, zajímavé a nové informace o daných lokalitách památek UNESCO. Zkrátka dokument, který se povedl... až na několik dalo by se říci kýčovitých záběrů na "zasněného" Táborského a opravdu hroznou hudbou v pozadí, ale to je maličkost. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle jsem velmi spokojený, ba nadšený a už se těším na další. Projev pana Táborského jako průvodce je velmi příjemný a o kameře by se téměř daly skládat básně, letecké záběry jsou přímo úchvatné a dechberoucí. Jen více takových děl o krásách naší země, inteligentně a zajímavě přiblížených. Přimlouval bych se o zaměření pohledu filmařů také na méně známé (přece jen, památky UNESCO jsou atraktivní i bez tohoto lákadla), ale jistě také krásné kouty naší vlasti, kterých je velmi mnoho. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mezi národní klenoty se krom jednotlivých památek zařadil i pořad samotný. Tlouct jednu a tu samou slámu postoprvé, a přesto s tak výrazným rozdílem, že s lehkostí předčí všechna předchozí mlácení, to chce pořádný fištrón a kumšt. Oku lahodící záběry ukazující tu pravou krásu starých kulturních dědictví, a průvodce Mirek Táborský, který se na rozdíl od mnohých kolegů snaží elegantně zapadnout do celku a ne exhibovat před kamerou jako největší chytrák světa; to jsou největší přednosti tohoto propagačně-vzdělávacího pořadu, před nímž se hluboce klaním. ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedený seriál, který se zabývá nejkrásnějšími českými místy. Nejlepší je ale podle mě dokonalá kamera, která dokáže vykouzlit skutečně nádherné záběry. Poměrně netradiční zpracování na české poměry dokumentárních filmů. A volba Táborského jako průvodce byla taky dobrá. Zhlédl jsem všechny díly a jsem opravdu nadšený. 95% ()

Galerie (256)

Zajímavosti (1)

  • Jeden díl se natáčel 3 dny. (M.B)

Reklama

Reklama