Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus o památkách na českém území, které jsou zařazeny do seznamu kulturního dědictví UNESCO. Divákům se tak nabízí možnost seznámení nejen s jedinečnými památkami, ale i historií jejich vzniku a přesahem do míst a krajů, kde se nacházejí. Všechny tyto památky se vyznačují výjimečně cennou architektonickou, uměleckou i urbanistickou hodnotou. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je to zatím po první díle, ale mé nadšení nezná mezí. Mluvit zajímavě o tak profláklém a milionkrát skloňovaném národním klenotu zvaným Český Krumlov, to se hned tak nevidí ani neslyší. Netušil jsem, že po všech infech, které jsem kdy o Krumlovu čet nebo poslouchal se mohu dovědět další novinky (hrabě Drákula, symboly na krumlovských domech, Květule, Sareen, Radku99, podle mě, ani vy jste tohle nevěděli, místní Krumlovští ultrapatrioti :-) ) Pořadem provází pan Táborský a tady já tleskám, protože je to vynikající volba, jeho odlehčený a současně informačně sdělný projev je parádní, strašně dobře se poslouchá. Moc příjemný společník. A na závěr jsem si nechal ty záběry, ano Krumlov je nádherný a fotogenický město, to ví snad každej, ale tady ty záběry...to se až dere slzka do očí, nad tím jak je naše změ krásná a nad neuvěřitelným architektonickým uměním našich předků. Víc takových pořadů a smrt prázdným pořádům o "celebritách". . ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle jsem velmi spokojený, ba nadšený a už se těším na další. Projev pana Táborského jako průvodce je velmi příjemný a o kameře by se téměř daly skládat básně, letecké záběry jsou přímo úchvatné a dechberoucí. Jen více takových děl o krásách naší země, inteligentně a zajímavě přiblížených. Přimlouval bych se o zaměření pohledu filmařů také na méně známé (přece jen, památky UNESCO jsou atraktivní i bez tohoto lákadla), ale jistě také krásné kouty naší vlasti, kterých je velmi mnoho. ()

Reklama

mcleod 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera snímající unikátní a krásné památky, výborný průvodce Táborský, který se k tématu vcelku hodí, zajímavé a nové informace o daných lokalitách památek UNESCO. Zkrátka dokument, který se povedl... až na několik dalo by se říci kýčovitých záběrů na "zasněného" Táborského a opravdu hroznou hudbou v pozadí, ale to je maličkost. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem Lednicko-Valtický areál a Třebíč a moc se mi líbily letecké záběry a vůbec vizuální stránka pořadu, komentář M. Táborského taky hodně dobrý. Ale kvůli omezené stopáži se na spoustu věcí nedostalo - čekal jsem něco víc o zámku Lednice a pak něco víc o městě Třebíč. Jak je to omezeno jenom na památky UNESCO, zabíhá se i do největších detailů a přitom unikají větší souvislosti. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po všech odvysílaných třinácti dílech dokumentu (edit: 1. série z r.2012) nemohu jinak než udělit, resp. ponechat, plný počet hvězd. Skutečně výtečné provedení s opravdu bohatou dávkou informací, které nejsou pouhé tlachání a omýlání známých dat z prospektů, ale jsou to poučné a zajímavé informace. Úchvatná profesionální kamera i pěkná hudba. Špička mezi dokumenty české produkce! A potom ať někdo říká, že to kvalitně nejde... :) 100% ()

Galerie (256)

Zajímavosti (1)

  • Jeden díl se natáčel 3 dny. (M.B)

Reklama

Reklama