Reklama

Reklama

Spisovatelé

  • USA Stuck in Love (více)
Trailer

Uznávaný spisovatel, jeho bývalá manželka a jejich dospívající děti se v průběhu jednoho bouřlivého roku vyrovnávají se složitostmi lásky ve všech jejích podobách. (Filmbox)

Videa (7)

Trailer

Recenze (318)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Stuck in love se na první pohled tváří jako průměrná romantika s takovou tou cynickou atmosférou, kde nikdo nikoho nechápe, a každý má nějaký mindrák z minulosti. Jenže pak vám dojde, že tihle docela fajn lidi svůj život ještě nevzdali, že se jen na chvíli zasekli, a že jsou zapšklí z nějakého důvodu. A možná jim otevře oči láska... a možná ne. Každopádně, film jsem zhlédla ani nevím jak, a neberu to jako ztrátu času. Slabší 4* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dům u moře, záběry na dlouhé pláže a vlny, jemná kytara. Mohlo by se zdát, že se bude jednat o další romantický kýč, ale není to tak. Stuck in Love je překvapivě chytrá, osobitá a věrohodná sonda do vztahových problémů několika různých generací, každá řešící své specifické trable a radosti, prohry i výhry. Citlivě natočený film se skvěle zvolenými herci, který má ideální stopáž, minimum hluchých scén a celý je v takovém zdravě přirozeném duchu, přesně jako Greg Kinnear hrající hlavní roli. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Tváří se to fajn. Jako optimistický průvodce spisovatelskými začátky se sympatickým obsazením (Collins příjemně překvapila, žádná "pouhá tvářička") a několika skvostnými okamžiky (flour hug!). Když se ale nahlédne pod skořápku, nadšení docela dobře opadá. Vše se tak nějak po(d)vědomě zakládá na idylce amerických svátků (smrtící kombo Vánoc a Díkůvzdání), do toho se čas od času vykrade Crazy Stupid Love a nazmar nepřijde ani další řádka "osvědčených" klišé. Co pak Stuck in Love bohužel definitivně zabilo (samozřejmě v mezích, film je to furt kvalitní), byla ta celá propagace Stephena Kinga. Jako jo, taky ho mám rád, ale tohle se nehorázně přepísklo ... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Občas aj ja spravím krok vedľa a zablúdim do cudzieho žáneru, no tento krát to nie je ten prípad. Po filme Love, Rosie som mal chuť si pozrieť ešte niečo s tou roztomilou Lilly Collins a trafil som do čierneho. Príbeh, rodina, problémy, herci a hlavný dôvod prečo som si to pozrel - Lilly Collins, to všetko tu do seba skvelo zapadá, príjemne plynie a pri kratšej stopáži ešte rýchlejšie ubehne. 85% - 4* ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Představ si: teploměr ukazující "příjemných" mínus patnáct, šero, kam oko dohlédne, fouká ostrý, mrazivý vítr, mráz štípe do tváří. Představ si: vylidněné ulice, kdo nikam nemusí a má rozum, je zalezlý doma a hřeje se před radiátorem, taky bys byl a taky by ses hřál, nemuset - dejme tomu - do banky. Vyřízeno. Šineš si to ulicí, spěcháš, leč k domovu to máš stále víc než daleko. Bez posilnění tu cestu nezvládneš, musíš si odpočinout. Blížíš se k turisty vyhledávané hospůdce, zbývá necelých sto padesát metrů. Neskutečná kosa! Zima jak v psírně! Počítáš kroky! Konečně na místě! Bereš za kliku, za druhou a vplouváš do lokálu. Zasedáš nejbližší volné místo, shazuješ svrchník, odmotáváš šálu a poroučíš si šálek čaje. Číšník se vrací. Prosím, zde, nechte si chutnat! Uchopuješ hrnek. Pálí to! Je to horké! Přesto si však lokneš, nutně se potřebuješ zahřát. První doušek, opařil sis jazyk. Rozhodneš se být trpělivý, protože trpělivost růže přináší. Po chvíli piješ naplno a ... je to vrchol dne! ___ Stuck in Love je mně právě takovým šálkem čaje v mrazivém dni - skrz to, že manželka opustila manžela, dcera se bojí zamilovat a syn se zamiluje do drogově závislé, není uchopení jednoduše a prostě radostné ("pálí to"), přesto si po končení jasně uvědomuji, že to bylo příjemné sledovat a že mně toho bylo potřeba. ___ Stejně pozitivní zážitek jsem ve výzvách očekával od Lásky čas Richarda Curtise. 80% ()

Galerie (155)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2012 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Mezi známé spisovatele, kteří jsou ve filmu zmíněni a jejich dílo diskutováno či citováno, patří Stephen King, Richard Ford, Joan Didion a Raymond Carver. Hlas Stephena Kinga dokonce ve filmu i zazní, když volá Rustymu (Nat Wolff) ohledně jeho povídky. (PogoJoe)
  • Na začiatku filmu Erica (Jennifer Connelly) číta román "Modré noci" od Joan Didion, ktorý je o smrti Didionovej dcéry. Strata dcéry má byť v tejto súvislosti paralelou s postavou Ericy a jej vzťahu so Sam (Lily Collins) (Arsenal83)

Související novinky

Hvězdy přejí Stephenu Kingovi

Hvězdy přejí Stephenu Kingovi

07.06.2014

Post-apokalyptickou hororovou fantasy The Stand (česky Svědectví) se u Warner Bros. snaží zadaptovat pěkných pár let. V minulosti se kolem ní točili David Yates (Harry Potter a Fénixův řád), Ben… (více)

Reklama

Reklama