Reklama

Reklama

Epizody(12)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Naslund 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To co bylo skvělé v první řadě, je tady prakticky pořád a na žádné slabé místo si nevzpomínám... jenom na ty fantastické, jako jsou boje Kiritsuga, rozhovory Alexandra a Gilgameshe a experiment s nesmrtelností. Hrozně se mi taky líbí model, kdy každá rodina má svůj určitý druh magie a nejde nudně jen o oheň vzduch a podobně, ale o brouky, krystaly, ovládání času nebo vyvolávání. Doufám, že to někdy bude pokračovat, protože od Fate/Stay Night to je pořádnej pokrok a anime 17+ jsou pro mě z dnešní produkce skoro jako jediné koukatelné. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nene, temná minulost postav by se neměla odhalovat, twisty by se měly zakázat a když už mají tvůrci pocit, že musí každé postavě dáti do vínku jakýsi problém k řešení, tak by její prozření, katarzi či co jí to připravili, měli promýšlet lépe a ne se snahou mě straašně moc dojmout. SPOILERY: Kiritsuguovu minulost vnímám jako šestákový brak, odhalení Berserkrovy identity za hloupý tah primitivně útočící na emoce, tragédii Berserkrova pána rovněž, prozření casterova pána za směšné, sebeobětování Ridera za přehnaně patetické, přežití jeho pána za umělý tah sloužící tomu, aby u seriálu vydržely citlivé duše. Na druhou stranu oceňuji likvidaci Lancera s jeho pánem, jak Kiritsugu použil svoje Rozkazy a spolčení Archera s Kotominem. Silné ***. ()

Reklama

Fordzy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před samotným hodnocením bych rád sepsal návod: jak správně zaplout do universa Fate. Původně vznikla visual novela (hra kde převážně čtete a odklikáváte text) s názvem Fate/stay night (FSN), která má vcelku složitější koncept příběhu, který se skládá ze tří alternativních příběhů (route) sledujících stejnou myšlenku, stejné postavy ale pokaždé s jiným průběhem děje a vždy s hlavním hrdinou Shirem, ale v každé route se Shiro zaplete s jinou dívkou (Saber, Rin, Sakura) a projde si jiným osobnostním vývojem. Tyto cesty se nazývají: Fate, Unlimited Blade Works (UBW), Heaven's Feel (HF) a je nutné je vidět(číst) postupně. Později vznikla novela Fate/Zero (FZ) a tahle věrná anime adaptace od studia ufotable, jedná se o prequel k FSN, nedoporučuji sledovat FZ bez znalosti FSN, nepochopíte spousty souvislostí a narážek, ale naopak pokud uvidíte jako první FZ, tak se ze začátku budete trochu ztrácet, ale dopředu nebudete vědět konec a hlavního hrdinu a můžete si vybrat vlastního favorita na vítěze Svatého Grálu, to je též zajímavá volba. Fate/Zero napsané spisovatelem (Gen Urobuchi) pod vedením původního autora Fate universa a FSN novely (Kinoko Nasu) je značně temnější, krvavější a dospělejší prequel, který předchází událostem v FSN novele a využívá spoustu stejných postav. Nechci říkat, že je lepší, než-li Fate/stay night. Oba autoři mají odlišný styl psaní. FZ anime hodnotím jako celek, obě série dohromady. Po stránce děje se jedná o boj sedmi mágů a jejich sedmi služebníků (kteří jsou převzati s různých bájí a pověstí) ve válce o Svatý Grál, který vítězi splní každé přání. V Pvním delším díle na vás čeká značná nalejvárna důležitých informací a představení postav (pokud znáte FSN novelu, budete to mít jednodušší). Celá první série slouží k poznání postav a k jemnému oťukávání mezi nimi a připravuje se postupně půda k následujícím krvavým jatkám ve druhé sérii. Všechny postavy jsou do detailu propracované. Jednoznačně doporučuji a na poli anime nenajdete moc lepších anime, než je Fate/Zero. (Pokud se vám líbílo FZ, tak doporučuji shlédnout Kara no Kyoukai, jedná se o sérii sedmi filmů (animace od ufotable), odehrávající se ve stejném světě jako FZ. Ale je to především mysteriozní horror.) 95% ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jem se jen vezl. Vše, co bylo v první sérii, zde bylo dotaženo ještě o kousek dál. Už se tu rozhřešuje osud všech postav, většinou až k fatálním následkům svých či okolí. Se Subjektivovým komentářem se nemůžu ztotožnit: Postavy měly jasné morální zásady a směřování, takže nebylo možné jejich osud byl jiný, než jsme byli svědky. Odhalení temné minulosti posloužilo k pochopení činů protagonistů a i když souhlasím, že scény to byly místy citově vydíravé, jaké jiné by donutily oné charaktery se změnit a učinit kroky tak radikální, jaké udělaly? Já nemám výhrady. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračování tohoto seriálu, je už jen zbytečná hra na city, které podle mě vůbec nefunguje. Nelíbilo se mi tu zbytečné ukazovaní Kiritsuguovu minulost, která podle mě shazovala úroveň anime. A vyvrcholení/konec mě také nějak moc zvláště neohromil, byl dosti nemastný, neslaný. Toto asi zrovna nebyl můj šálek kávy.. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama