Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragická postava italské renesance – Beatrice Cenci – ožívá v drsném historickém dramatu, pod kterým je režijně podepsána legenda hororového žánru Lucio Fulci. Osud zlověstného a divokého pokolení Cenciů se začal psát Franceskem Cencim – cynickým, zhýralým a brutálním šlechticem, který z důvodů chronické podezřívavosti vězní svou druhou choť a dospívající dceru Beatrici za zdmi hrůzného zámku. Věčné týrání vzbudí v obou ženách neodolatelnou touhu po pomstě a za pomoci tří bratrů krutovládce Franceska nemilosrdně odstraní. Nikoli rozum, ale vášeň byla matkou toho plánu, a tak netrvá dlouho a celá rodina se ocitne v nechvalně proslulém vězení hradu Saint Angelo. A zákon má v té době po ruce jeden moc šikovný nástroj – mučení. Záhy se začnou ozývat údery tesařů stloukajících popraviště. Popraviště pro rod Cenciů, v jehož středu září svou panenskou krásou dívka jménem Beatrice Cenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Fulci a historické drama s trochou prsíček, mučeníčka a typicky fulciovské vraždy? Inu, proč ne. V kině by mě to teda určitě nebavilo, ale takhle doma v pohodlí domácího křeslíčka to bylo příjemné zpestření večera. Až mě napadlo, kdyby tak obsažné byly některé jeho pozdější horrory. Absence typických očních záběrů nevadila, ale možná by přidaly na napětí a atmosféře. Obecně vcelku zajímavá (leč nijak originální) historická sonda, s jednoduchým, ale plynoucím, příběhem. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejstarší Fulciho film, který jsem doposud viděl. Historické drama plné syrovosti, absurdního a zvráceného smýšlení, a hlavně velmi reálně působící. Fulci tu nerozjel žádná velká jatka na úkor příběhu, i když něco se tu samozřejmě pro lepší vykreslení atmosféry najde, ale je toho doopravdy jen tak akorát, a to je moc dobře. Tento film se zkrátka povedl. ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Tedy především nechápu, jak přišel distributor na tu perverzitu, když ani v originálním názvu nic takového není. Příběh Beatrice Cenci by mohl být krutý, nešťastný, nespravedlivý, prostě zločin a trest... ale perverzní? Asi se to líp prodává... Na škodu tomuto jinak celkem zajímavému námětu je i určitá chaotičnost vyprávění. Jako by byl film rozkouskován a každý kousek byl vyprávěn pozpátku. Hlavně zpočátku je to poněkud ublafané, ale divák se nedozví, na čem vlastně je. Aspoň já jsem si dlouho nedokázala vytvořit vztah k postavám nějaký vztah. Nic proti překvapivým pointám, ale tady to nebylo zrovna na místě. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hororový klasik Lucio Fulci se tentokrát zaměřil na jinou látku a představuje nám historické drama o pomstě týraných žen. Pokud podle názvu čekáté nějakou brutalitu nebo nahotu nenechte se zmást. Jedná se o velice nudný příběh plný uměle znějících dialogů, špatných herců, minimální erotiky a takřka nulové brutality. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Tento příběh(nic "perverzního" v tom nehledejte,taky to tentokrát ani nebyl Fulciho záměr)přesvědčivě odkrývá historické události a dramatické zvraty šlechtické rodiny Cenciů,podbarvené podmanivou hudbou Angela F. Lavagnina a Silvana Spadaccina.V popředí s oslnivě krásnou Beatrice,jejíž osud jí dopřál jen velmi málo šťastných dnů,také spíš více prožitků na mučidlech,než v náručích těch pravých mužů,pro církev hříšnice,která svou mladou šíji vystaví na odiv už jen katovi.Pro svůj lid,ale již navždy zůstává mučednicí. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama