Reklama

Reklama

Muka neviňátek

  • Česko Nemučte kachňátka (neoficiální název) (více)
Trailer

Na sicilském venkově řádí šílený vrah, který spáchal sérii šokujících vražd dětí. Podezřelých je mnoho. Mezi potenciálními pachateli jsou cikán, prostitutka a kněz, ale děsivý případ je obzvláště matoucí. Když je ve vesničce na jihu Itálie brutálně zavražděno několik chlapců, pověrčiví místní na to reagují s ukvapeností a násilím. Všechny ztracené existence se okamžitě stanou podezřelými, včetně velkoměstské prostitutky Patrizie, místního blázna Guiseppeho a vyznavačky voodoo Maciary. Případ přijíždí vyšetřit policista jménem Martelli. Ten se však spíše zajímá o mladého kněze Dona Alberta, který cenzuruje místní materiály určené ke čtení ve snaze vymýtit veškerou korupci. Doopravdy nevinný není v tomhle městě nikdo. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ už máte dosť zavraždených žien v gialle, tak si pozrite Muky neviniatok, tu príde o život rukou vraha viacero detí. Ale netreba sa báť, nejde o žiaden krvavý gore festival, Fulci predsa len poznal mieru. Ide tu o niečo viac a to o vykreslenie dedinského života v Taliansku a mentality tamojších ľudí, a čuduj sa svete, príliš pozitívne z toho nevychádzajú. Povery, náboženstvo, závisť, ohováračky, branie spravodlivosti do vlastných rúk a tak podobne. Najnormálnejším obyvateľom je tak mladá kráska z mesta so záľubou v drogách. Fulci vie, o čom a prečo takýmto spôsobom rozpráva a myslím, že mu jeho zámer vyšiel. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Svádění dvanáctiletého chlapce, černé rukavice, woodoo, gore scény, westernové prostředí, detaily. Fulci na vrcholu, bez samoúčelné brutality a s emocemi. V sicilském parnu se tak rozjíždí pátrání po vrahovy, které v polovině stopáže nabídne scénu jak z Leoneho a končí tak, že bylo v USA zakázáno až do roku 2000. A Barbara Bouchet se narodila v Liberci, čas stát se patriotem. Jasných 5. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Non si sevizia un paperino“ je filmem, který se v žánru giallo trochu vyčleňuje. Už jen tím, že se odehrává spíše na venkově než ve velkém města, jako kdyby evokoval jinou atmosféru, jako kdyby to byla předzvěst trochu jiného pojetí. A to se skutečně děje. Navíc Fulci má dar pro neskutečně silné scény. V tomhle případě se jedná o scénu, kde je žena umlácena a pak na poslední chvíli doufá v záchranu. Ale nedočká se. Lidé kolem ní jen projíždějí. Z tohohle prostě musí zamrazit. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Žáner giallo mi zo všetkého najviac pripomína surový hrubý námet neotesaný do finálnej podoby. "Don't Torture a Duckling" má na giallo neobvykle prepracovaný príbeh, ktorý ukrýva niekoľko rôznych dejových sublínií a to všetko je v očarujúcom prostredí horúcim oparom zahaleného poverčivého talianskeho vidieka (odporúčam knihu I'm Not Scared od Niccola Ammanitiho, ktorá má podobnú atmosféru). Bohužiaľ to všetko prekrývajú klasické žánrové neduhy: mizerné postsynchrony, otrasní herci, krkolomný strih a celkovo neschopnosť spracovať námet do uveriteľného prevedenia. Ak by si nejaké giallo zaslúžilo remake, tak toto. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikajici giallo, ktere opet dokazuje, ze Fulciho odpurci jen tlucou prazdnou slamu, kdyz po shlednuti Travnickem dabovaneho Patera Thomase mistra odepisuji. To ze se film misto v noci praktycky cely odehrava v parnem, sluncem zalitem dni vytvari opravdu skvelou dusivou atmosferu. Dej je dostatecne prekvapivy, i kdyz se musim priznat, ze tentokrat jsem vraha odhadl drive a zaverecne prekvapeni mi me teorie jen potvrdilo, ne ze by to bylo pro kvalitu snimku nejak podstatne. Zklamani muzou byt pouze zaslepeni vyhledavaci gore, pro ktere je to jen nekolik ochutnavek budoucich Fulciho origii, nejlepsi je asi ubiti retezy, takova mala predzvest uvodu genialniho The Beyond. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (4)

  • Skladatel Riz Ortolani použil některé segmenty hudby z tohoto filmu při skládání hudby k filmu Cannibal Holocaust. (Chatterer)
  • Lucio Fulci označil tento film za svůj nejoblíbenější. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno