Reklama

Reklama

Cold Skin

Trailer 2

Po dlouhé plavbě přichází mladý meteorolog Friend (David Oakes) na ztracený ostrov v oceánu, aby na meteorologickém stanovišti strávil roční stáž. Na ostrově je pouze vrátný majáku Gruner (Ray Stevenson). Friend si rychle uvědomí, že Gruner něco tají a ostrov se zdá být neobyvatelný jen na první pohled... (LIVINGDEAD)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (86)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době působivý snímek, který ale zřejmě nezaujme každého. Spíše než Tvář vody se mi vybavil H.P.Lovecraft a hned za ním H.G.Wells. Proč se člověk vydá na širé moře? Před čím utíká? Co hledá? ,,Chtěl jsem najít ticho, klid a bezpečí, ale našel jsem peklo." A přeci, jak se zdá, bude tohle inferno lepší, než civilizovaný svět tam venku. Tedy zapálit si dům krátce po příjezdu nebylo chytré, ale nakonec se ukázalo, že nutné. Alegorie světa. Symbolika. Touha ničit, zabíjet, vyhlazovat...a touha milovat. ,,Grunere, co jsme to udělali?" Nádherná kamera - moře, útesy, oblaka, vlny, maják, tajemství - a skvělá ponurá hudba. Atmosferická záležitost. Ač dojde i na akci, masakr při útoku na maják, tak pro milovníky rychlých filmů tohle není... Vedle řady působivých scén se mi asi nejvíce líbila ta podmořská. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

To takhle jednou na skoro pustém ostrově voprcal ožralej námořník, po litru rumu, makrelu a pustil jí s hubou plnou semene zpátky do oceánu. Výsledkem je zcela novej živočišnej druh, co vypadá jako plešatej avatar po lobotomii. Že se mlíčí třelo skvěle jasně dokazuje noc co noc, kdy se ostrov plní hromadou potěru, kterej dobejvá maják místního šviháka Grunera. Do tohoto krásného světa připluje Friend, co chce na ostrově celej rok studovat větry (nemyslím jeho větry ale vzdušný větry) . Hned první večer zjistí, že je něco špatně, druhej večer už je kolosálně na píču a třetí večer už bydlí v majáku u Grunera, kterej má jednu na pohled šukézní polorybu (Aura je kočka i s mejkapem) které dost často brousí rybinou páchnoucí lasturu. Netrvá moc dlouho a poloryba přijde šukézní i Friendovi, však kdo neprcal holohlavou mořskou (ne)pannu jako by nežil. Její modrý soukmenovci dále páchají noční ataky a nálada v majáku jde čím dál víc do prdele. Jak to začne smrdět milostným trojúhelníkem, je jasný, že o ploutev princezny a půl majáku se bude tvrdě bojovat. Nebo taky ne. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ani neviem, či sa to dá nejako chváliť alebo kritizovať. Ale asi skôr to druhé. Xavier Gens upadá. Páčilo sa mi to síce o niečo viac ako ten predchádzajúci pobožný blábol, ale na jeho prvotné extrémne snímky sa to nechytá. Príbeh o dvoch chlapíkoch, ktorí si svoj drahocenný čas každú noc krátia tým, že z vrcholu majáka odstreľujú morské panny. Tomuto mám tlieskať? Alebo by ma mala zaujímať platonická láska medzi mutantom a hlavným hrdinom? Technická stránka je vynikajúca, o tom niet pochýb (veď za tie milióny sa to snáď pokaziť ani nedalo). Akurát že vzhľad monštier by viac pasoval do Avatara a bojové sekvencie mi prišli asi tak hororové ako v Pánovi prsteňov. Ale áno, bola tam krásna príroda. A aspoň občasná akcia, ktorá prebudila tú zdĺhavú prázdnotu. Hlavne, že som pri tom nezaspal, aj keď veľa nechýbalo. 5/10 a pre mňa ďalšie sklamanie, len tak ďalej. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jak tak pozoruju,tak tvůrci starších extrémně drsnejch snímečků solidně vyklízej pozice,a stěhujou se někam do nudný filmařiny ..Když sem zjistil,že můj oblíbenec (v topce ho nemám) Gens natočil v roce 2017 dva filmy,zaplesal sem radostí.Aja mě už zklamal,tak sem sázel na tohodle rejžu.No,ale Crucifixon je slabota,a tak zbyl je Cold skin.Už scestný názory některejch břídilů,že je to trochu podobný Descentu mě dostali,protože to je nesmysl.U Descentu jsem ani nedutal,a krve by se ve mě nedořezal,jako bych byl s těma ženskejma v tom jeskynním komplexu.Naopak tenhle výtvor je chvílema romantickej,pak se tam střílí,ale jaksi bez atmosféry a emocí,a k hororu to má dost daleko.Zklamání obří,až by jeden zaplakal.Příště do podobnýho hovna půjdu jen s flaškou rumu.40%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuji slátaninu. Takže zde máme 2 chlápky s neomezeným množstvím munice co každou noc zabíjejí jakési příšery (něco mezi Nebulou ze Strážců Galaxie skřety z Pána Prstenů a rasou Na Vi z Avataru) co na tom, že příšer je až 50 násobně ne li více než jich oni to zvládají. Jeden z nich si pak ve volném času s jednou z těch příšer zapíchá. S hororem to moc společného nemá a chvílema to vypadá jak nějaký dokument z posraného National Geographic. 40 procent za jednu ustřelenou hlavu a závěrečnou scénu jak ta příšera plave. Více si to nezaslouží. Gens natočil pouze jeden kvalitní horor a to je Hranice Smrti od té doby upadá, když už něco od něj radši The Crucifixion. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Zbraně použité ve filmu byly pistole Colt 1911, puška Mosin-Nagant a puška Mauser K98. (K98)
  • Meteorolog Friend (David Oakes) dal žabí ženě jméno Aneris, ale ve filmu jí nikdy takto neoslovili. (Yoshimitsu)

Reklama

Reklama