Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Když utichly trumpety nás přivádí přímo na bitevní pole, hluboko do bahna a válečného šílenství. Americké jednotky mají za úkol chránit most ostřelovaný nepřátelskými tanky. Muži, kteří jsou již tak ohroženi nebezpečím minových polí, musí čelit smrti číhající na každém kroku, včetně nepřátelských leteckých útoků. Stovky životů jsou ztraceny, a zbylí vojáci jsou zranění a psychicky vyčerpaní. Teď však vše závisí na čtyřech mužích: vystrašeném vojínovi povýšeném na kapitána, statečném a odhodlaném lékaři, zlostném mladém seržantovi a nezkušeném novém rekrutovi. Jedinou věcí, která je jim všem společná, je zoufalá vůle přežít. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (114)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Válečný film, který popisuje jeden z výseků bitvy o Ardeny... Žádný heroismus, patos ani neohrožený hrdina. Manning Rona Eldarda je sobec, kterému nejde o nic jiného než o vlastní přežití. Za tu cenu je ochoten vykonat i bláhový hrdinský skutek... Dobrý dojem z filmu poněkud kazí podivná hudba a také fakt, že příběh postrádá gradaci... I přesto je tenhle snímek zajímavý svým tématem (téma bitvy o Ardeny zase není tak časté) a zejména hereckými výkony. Dobré válečné drama bez velkých efektů a masových scén... A také bez zbytečně klišovitých ikonizací spojeneckého hrdinství. Jen válka a její špína. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale drahé monumentální velkofilmy Zachraňte vojína Ryana a Tenká červená linie rozsekává na hadry tento malý TV film z produkce HBO. Svým stylem má hodně blízko k Bratrstvu neohrožených, je ovšem ještě o něco cyničtější. Za celých 90 minut se ani na chvíli nezastaví a servíruje nám jednu výtečnou scénu za druhou (úvodní záchrana, zastřelení plamenometčíka či závěrečná záchrana). Neokoukaní herci jsou všichni dokonale přesvědčiví, nejvíce za zmínku stojí Zak Orth a Ron Eldart. John Irvin má na svém kontě již jeden podobný válečný film - Hamburger Hill. Ani v jednom z nich není místo na vlastenectví, filozofování či hrdinství. Jen krev, bláto, sníh, smrt, ranění, mrtví a jediný cíl - přežít. 95%. ()

Reklama

tomeek 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Ani mi nevadí, že to není nijak Ryanovsky bombastické, ale spíš reálnější a psychologičtější, ale vůbec jsem si nedokázal vytvořit vztah k hlavnímu hrdinovi, který byl tedy neobyčejný kretén a ještě nesympatický. Olyphantova role se dá nazvat štěkem, protože on má ksicht na víc, než jen na to, aby se v zákopu zhroutil. Necelistvý příběh bez jakéhokoli pevnějšího cíle. Děj prostě jenom plyne a já se dívám, co se děje, aniž by mě zajímalo, jak se věci vyvinou. Předvídatelný zacyklený konec (viz. první scéna) byl opravdu slabý, čekal jsem od tlouštíka Sandersona víc. Knihu jsem nečetl, ale mám z filmu dojem, že se adaptace totálně nepovedla. Charaktery vykreslené jen opravdu povrchově a dost černobíle, vztahy v četě nedostaly skoro prostor a celkové vyznění šlo úplně mimo. Věřím, že knížka je solidní psychologický příběh chlapa, který se díky bezradnosti velení musí vypořádat sám se sebou v roli poručíka a vztahu k nováčkům, ale tento film se nepovedl. Ne ne. Škoda. Slabé tři hvězdičky. A to nemluvím o té mizerné hudbě, která místy působila až groteskně. WTF? ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu je krásně vidět, že není potřeba obří rozpočet, aby se natočil realistický válečný film. When Trumpets Fade nic nepřehání, ale pořád poskytuje dostatek akce a velice solidní herecké výkony. Maďarské exteriéry jsou perfektní volbou - poskytují dostatek bahna a mlhavých lesů, pro navození skutečně depresivní a syrové atmosféry. Dějově sice film nemá větší ambice, než zobrazit jeden kratičký úsek z bojů 2. světové války, ale to vůbec nevadí a pro diváky, které toto období zajímá, funguje tento film (stejně jako řada dalších) jako další střípek do celé "skládačky". ()

klerik 

všechny recenze uživatele

"Ešte raz sa na mňa usmejete a vykopnem vám zuby." Kvalitná vojnová dráma, v ničom nezaostávajúca za svojimi kino bračekmi. Vie ponúknuť neošúchaný pohľad na vojnu a výprava je naozaj slušná. Zaujímavá práca s charaktermi a témou správnych rozhodnutí. Film o hľadaní hranice ľudskosti, ktorý v podstate nemá chyby ale ani sa nesnaží šokovať... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Hlavní postavy filmu jsou z 28. pěší divize, která při bitvě měla největší ztráty. Do konce nasazení v boji byla divize zredukována na třetinu stavu, nejtěžší boje proběhly okolo městs Schimt a Vossenack, kde si divize vysloužila přezdívku „Krvavé vědro“. (liebgott)
  • Bitva v Hurtgenwaldu, která je ve filmu znázorněna (ačkoli v českém dabingu je uváděna bitva v Ardénach), je nejdelší bitva na západní frontě druhé světové války. Probíhala od 19. září 1944 do 10. února 1945. (liebgott)
  • Ve filmu jsou použity následující zbraně: poloautomatická puška M1 Garand, samopal Thomson, lehký kulomet BAR a pistole Colt M1911 na americké straně, Wermacht používá samopal MP40, pušky Kar 98 a pistole Luger. (liebgott)

Reklama

Reklama