Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I když hrdinka pracuje jako švadlenka, ráda by se stala návrhářkou. A nadání skutečně má, dokonce o ni projeví zájem podnikatel z Paříže. Jenže mnohé se ukáže být jinak, než se zprvu zdá. Platí to o lidech i lásce... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Film doslova nacpaný (budoucími i tehdejšími) hvězdami, scénář mistra komedie režírován Fričem a přesto tomu výsledek tak docela neodpovídá. Zápletka není špatná, ale humor je dávkován poněkud opatrně, takže to moc neodsýpá. Tvůrci nahodili předvidatelnou zápletku, takže divák vlastně čekal jen na scény s Haasem, který ale bavil jen komolením češtiny. Ferbasová v roli Tonky byla spíše vedlejší postavou, takže zatím teprve vystrkovala svoje komické růžky. Potenciál většiny hvězd s výjimkou Baarové, tedy moc využit nebyl a vlastně být ani nemohl. Všichni se jakoby drželi zpátky...což jim velel samozřejmě scénář. Švadlence chybí rozvernost typická pro komedie třicátých let a snad diváka ochladilo i téma vykořisťování, které vyznělo vážněji, než sám Wasserman nejspíš chtěl. Vlastně je to tak trochu dramedie pro pamětníky. Vůbec by mi nevadil remake z dnešní doby. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Komedie o módním návrhářství a o tom jak Haas finančně podporuje Baarovou za její návrhy. A moc se mi líbila Haasova mluva. Ale ten konec samozdřejmě přihlouplý. Jaká to náhoda že se vybourali zrovna u budovy ve které pracoval Lídin frajer. A jak se všechno honem rychle vysvětlilo že nejsou milenci a že nemá nikde žádné dítě. Aha. To že Haas držel Baarovou v náruči a ohrabával ji, tak to je v naprostém pořádku. Ale tím že to nebylo nudné, tak tu hvězdičku navíc dám. ()

Reklama

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který ovšem ze zapomenutí vytahují velká jména. Herecká sestava je celkem luxusní (i když třeba Hugo Haas mi tu moc zábavný nepřišel), zajímavé jsou některé nápady (využití barevných filtrů, případně propojení dvou scén, kdy v závěru první Theodor Pištěk Líze říká, aby se hanbou propadla, a následně ji vidíme, jak se propadá - jede dolů výtahem, to je opravdu moc povedené). Hudební znalci si jistě povšimnou některých motivů, známých z legendárního "Císařova pekaře". Skladatel Kalaš tak v tomto historickém velkofilmu tak trochu vykradl sám sebe, budiž mu to odpuštěno. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Musím svoje hodnotenie rozdeliť na dve časti. Prvá časť: film. Tento film je , taká klasická komédia z prvej republiky. Scenár je naivný a už dopredu je jasné ako ten film skončí... Druhá časť: Lída Baarová : Lída bola v tomto filme krásna, bola krásna ako len môže byť žena krásna , bola príťažlivá, trošku naivná, no naozaj ideál krásy tých rokov... Film hodnotím 65%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Oddechová Červená knihovna. Herecké obsazení bylo opravdu skvostné. To se mi moc líbilo, ale bohužel mi přišlo, že bylo trestuhodně nevyužito, což se týkalo především jejich herckého potenciálu. Tady už je jasné, kam se bude ubírat Věra Ferbasová. Lída Baarová taky nebyla jenom za hezkou tvářičku. Růžena Šlemrová zahralá svůj klasický standard. Děj filmu je hodně jednuduchý a jeho konec je šťastný. Neurazí. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Ludmila Babková, která ve filmu hraje maminku Lídy Baarové  (Líza Bártová) byla ve skutečném životě její opravdovou matkou. Na natáčení se vnutila sama s vysvětlením, že na dceru musí dohlížet. (Redyx1)

Reklama

Reklama