Reklama

Reklama

Jak funguje katolícka cirkev

  • USA Louis C.K. learns about the Catholic Church
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
USA, 2007, 5 min

Režie:

Louis C.K.

Scénář:

Louis C.K.

Hrají:

Louis C.K.

Sarkastická komedie o vnitřním fungování katolické církve a jejich přístupu k mladým chlapcům. (Dragoni)

Recenze (65)

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

-Tvrdíte mi, že všechny katolické Biblie jsou vytištěný na papíru z hoven knežích čo šukají deti? - Pekne jste to srhnul, ano. Louis C.K. je naprostej zmrd, ktorého naprosto žeriem. Čiernočierný humor, ktorý roztrhá análne otvory! ()

esopesokeso

všechny recenze uživatele

Dosť by ma zaujímalo, ako by sa zatváril pápež, keby mu toto pustili... či by sa aspoň raz uchechtnul...Ja som bol pri tom pečeny-varený.Šťastie pre Louisa, že kresťania nie sú až taký extrémisti ako islamisti.Holandský režisér Theo van Gogh .vymyslel pre moslimov prezývku "kozojeby" , spravil o nich pár poburujúcich krátkometrážných filmov, a tak sa stalo, že počas cesty do práce mu jeden moslim zapichol do hrude nôž, a potom mu skoro odrezal celú hlavu... ()

ABLABLABLA odpad!

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tady se jedná zas o jeden z rozporuplných snímků. Někteří hodnotí 5* a jsou unešeni "tímto břitkým černým humorem o fungování církve" a někteří odpadem, protože většinou jako věřící jsou přímo zhnuseni, že se "takováto urážlivá nevkusná a trapná fraška" natočila a vůbec někomu zrodila v hlavě. Dávám odpad s čistým svědomím, ačkoliv tak úplně nepatřím do té druhé skupiny. Tohle prostě podle mě vůbec jako vtip nefunguje. Sranda se dá dělat ze spousty věcí a samozřejmě i z církve (z té obzvlášť), a dokonce i z víry (bacha jsou to fakt dvě odlišné věci, i když tu druhou věc nevidívám moc ráda, uznávám, že i tam je řada nesrovnalostí, ze kterých si lze dobírat), ale tak, že to působí opravdu vtipně, má to nápad a není to totálně nekorektní ať už nábožensky či církevně, ale především humánně. Dobří v tom byli třeba Monty Pythoni. Ale tohle? To je hnus velebnosti. Opravdu se stydím, že něco takového vůbec někoho napadlo natočit. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

silné a drsné, ale jinak než s takovou nadsázkou to vůči ortodoxním katolíkům nejde !! ;-) V češtině najdete tady. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] A ještě reakce na komentář od uživatele Radko: uvědomuji si, že je scénka nekorektní a povrchní a já tam nic intelektuálního nehledal. I po těch letech mi přijde zábavná. Chápu, že to není pro každého, ale bez určitého nadhledu se brát nedá. Jinak humor Louis C.K. moc nemusím. ()

Daji 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že jsem si právě prodloužila život o pár let.. A propo buďme usměvaví a berme věci s nadhledem :) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jo, když se nadává na církev nebo náboženství, tak u toho nemůžu chybět. Loiuse C.K. zvlášť v oblibě nemám, ale tímhle kraťasem u mě výrazně stoupl a na pouhých pěti minutách kvalitně pobavil. Škoda jenom, že to bylo tak krátké, protože si myslím, že na tohle téma se těch fórů dalo vymyslet mnohem víc. 90% ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Pravda je prostě to co raději nechceme slyšet.... parádní stručný a smyslný a humorný komentář ke kterému nelze už nic dodat. Člověk nemusí být zrovna satanista aby z tímto postojem mohl souhlasit. Věřím že i sem tam nějakému zarytému věřícímu občas musí dojít že je na teto zemi něco špatně že věci nefungují jak by fungovat měli. protože kdyby věci fungovali jak je psáno. A už dávno by z téhle planety zbyl jen prach a popel: Bohu je to prostě a jednoduše jedno a nebo ho to prostě baví.... stvořil si nás k obrazu svému,(což o něm také něco vypovídá) stvořil si nás jen pro zábavu, co jiného by jsme od toho mohly také čekat. Dokud si to tak necháme líbit a slepě budeme bučet ze stádem dalších slepých ovcí z nadšením se ženoucí vstříc spásné smrti ze skály aby formou vykoupení došly věčného klidu v ráji.... bude ten obří mlýnek na maso" (ovce) fungovat i na dále. Ježiš lidi proberte se... ten váš ráj, peklo a očistec je jen tady na zemi. Pokut stále spásně hlédáte pravdu ve svích tichých modlitbách. Pravda je jen jedna "jaké si to uděláš takové to máš" Krutý svět, krutá pravda: ()

Reklama

Reklama