Reklama

Reklama

Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí v brazilském Riu poklidným městským domáckým životem. S nimi tam postupně vyrůstají i jejich tři děti. Nejmladší Raubíř je věrný svému jménu a touží po dobrodružství a to hlavně tehdy, pokud se při něm dá i něco tak trochu zničit. Dalším je Bia, který se tak trochu potatil, díky čemuž všemu rozumí a všechno zná, co nezná, to si rychle nastuduje. Nejstarší z dětí je Karla, která si myslí, že už dospěla do věku, kdy se má pomalu vymanit zpod ochranných křídel rodičů a začít vyjadřovat svou osobnost – třeba pomocí hudby. Když Perla rozhodne, že se všichni musí naučit žít jako opravdoví ptáci, je už jen krůček k zásadnímu rozhodnutí – vyrazit na rodinný výlet do amazonské džungle. Blu si sice od svých přátel vyslechne spoustu důvodů, proč nemá nikam jezdit a jaká nebezpečí tam na ně čekají. Ale nakonec se zařídí podle tukana Rafaela a jeho rady, že šťastná manželka znamená šťastný život. A tak se ocitnou v amazonské džungli, kde se trochu nečekaně setkají se svými příbuznými a tím skončí i jejich přesvědčení, že jsou posledními modrými papoušky na světě. Blu se navíc v džungli necítí zrovna moc jistě. Jednak zde musí nečekaně čelit svému nejobávanějšímu protivníkovi – tchánovi – a zároveň se vyhnout ďábelským plánům na odplatu, kterou pro něj zosnoval padoušský a mstivý kakadu Nigel. (Cinemart)

(více)

Videa (45)

Trailer 2

Recenze (199)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vidiet to v telke v 2D s orezom a reklamami, zazitok by bol polovicny. Dejovo sice klasicky sequel ktory toho pribehovo vela neponukne no velke platno a 3D tomuto animaku prospievaju priam neuveritelne. Iba v tejto kombinacii si naplno vychutnate skvele tanecne cisla s prepracovanou choreografiou, posobivu priestorovost, pestrofarebnost, vybornu animaciu a paradny slovensky dabing ktory aj v spievanych pasazach ma gule a dokaze strhnut. Takze u mna spokojnost ale hodnotenie plati len pokial navstivite kino. V opacnom pripade si 1* uberte. ()

Bube1 

všechny recenze uživatele

Nenápaditý trapný scénář, šablonovitý děj i postavy, jedno klišé střídá druhé, průměrná animace, dětská naivita,... Všechny tyto atributy má film s názvem Rio 2. Jednička byla takovým příjemným neurážejícím osvěžením, ale tady už tvůrci nevyvinuli vůbec žádnou invenci. Ty 2 hvězdy jsou za to, že to alespoň nebylo vlezlé a ukřičené. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nevtipný animák je asi to nejhorší. Kvalitní animace je dnes už v podstatě standard (u vysokorozpočtových filmů to platí dvojnásob) - takže tu nepočítám. Příběh je obvykle snadno pochopitelný a rozkódovatelný, s postavami se divák dokáže ztotožnit nebo mu alespoň zásadně nevadí. Rio 2 obojí má (zato ty dvě hvězdy), i když příběh je snad až příliš prostý. Bohužel filmu chybí humor, jakýkoli alespoň trochu promyšlený. Ten, co film produkuje, je pouze infantilní, prvoplánový a divák se solidně přepálenou stopáží (o 10-15 minut) probíjí jako lovec mačetou skrz džungli. Po konci nezbývá nic, co by si člověk dokázal zapamatovat, snad jen fyzickou bolest ze sledování... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u prvního dílu nechápu nízké hodnocení. Rio 2 se narozdíl od spousty pokračování vyhýbá sentimentu a nabízí zábavu. Blu s Perlou a dětmi se vydávají najít kořeny do džungle, kde nachází celé hejno ptáků. A Blu má problémy s tchánem, frajírkem co se točí kolem jeho ženy i celou džunglí, na scénu se vrací pomstychtivý Nigel a všechny dohromady ohrožují dřevaři, kteří se nebojí jít přes mrtvoly. Bylo to vtipné, barevné, roztančené a i když těch písniček bylo na můj vkus trošku moc, závěrečný útok ptáků ala Hitchcock je natolik skvělý, že pod 4* nejdu. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Don Rhymer, Carlos Kotkin, Jenny Bicks, Yoni Brenner | Hudba: John Powell | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Blue Sky Studios, 20th Century Fox Animation | Rozpočet: 103 miliónov $ | Tržby: 493,196,122 $ || Abstrakt jedničky. Klasické prísady vo forme pridaných rodičov a alfasamca vykreslujú schemtaický príbeh, ktorý je "oživený" talentovými súťažami v džungli, ktoré sú síce nápadité, ale i otravné zároveň. Spievané pesníčky sú slabšie než v prvom diely, stali sa príliž popvými odrhovačkami. Je to škoda, ale ako u pokračovaniach býva zvykom, je Rio 2 neprekvapivou rutinou. 50% | Blu-Ray, THX, HU DTS | ()

Galerie (110)

Zajímavosti (9)

  • Rio 2 je posledním filmem Dona Rhymera, filmového producenta, který nedlouho po premiéře ve věku 51 let zemřel na rakovinu. (R.K.)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 12 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama