Reklama

Reklama

Hidden je postapokalyptický film o manželech s malou roztomilou dcerkou. Po náhlém vypuknutí nákazy se rodině na útěku podaří nalézt nepoužívaný protiatomový kryt. Tento úkryt jim poskytuje veškeré nutné vybavení pro přežití, ale jak dlouho jsou schopni vydržet a co na ně vlastně číhá venku? (TheDon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (189)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Minimalistické drama, které na poli 80 sice relativně uteče a nevleče se, ale na druhou stranu vlastně nic neřekne a "nemá děj". První půlka komornější a nudnější, druhá se už trochu šoupe ke konci, kde vytasí celkem zajímavý zvrat, ale ten to za mě teda nevytáhne na ten průměr, pro který bych byl ochotný film alespoň pochválit. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně klasické postapo survival drama, které -jako celek- stojí a padá na hezké pointě. Na jednu stranu si dokáže šikovně pohrát s divákovým očekáváním. Na stranu druhou je znát, že nic víc režie v rukávu nemá. Přitom právě zručnější režie by mohla i tu schématičtější první polovinu lépe vybudovat a docílit tak ve výsledku toho, že by celé to vyvrcholení filmu nepůsobilo tak těžkopádně a prvoplánově. Do toho se tam navíc zatoulalo pár zaškobrtnutí v logice a já tak přes výsledný, relativně dobrý pocit nemůžu dát víc než hezké 3 rudé. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrých postapokalyptických filmů koketujících s hororovým žánrem je docela málo. Hidden zůstal někde na půl cesty. Měl jsem obavy, aby se z toho nestala jen další tuctovka, která začne i přes kratší stopáž po chvíli nudit. Ale tvůrcům se podařilo alespoň v první polovině filmu navodit opravdu zajímavou (místy až klaustrofobickou) atmosféru, kterou skvěle doplňovalo rodinné drama odehrávající se pod povrchem. Postavy si částečně získaly mé sympatie a navíc nejsme ani ochuzeni o několik záblesků z nedávné minulosti. Samozřejmě se tu hrálo hlavně na city, ale vše bylo v rámci snesitelnosti. Sice ta malá by občas zasloužila dostat přes držku, ale na tohle jsme už zvyklí. Postupné poodhalování všech příčin, proč je naše rodinka ukryta v bunkru a kdo jsou vlastně oni „dýchači“, potažmo důvod proč nemůžou vyjít naši hrdinové ven – to všechno bylo v pořádku. Zvláště když herecké výkony byli rovněž docela dobré. Potom ale přišlo finální rozuzlení a došlo na akčnější stránku filmu. A tady jsem narazil na problém, který se mi už tolik nelíbil. Přece jenom jsem očekával něco trošku odlišného a na můj vkus byly některé scény dost přehnané. Nepotřeboval jsem ke štěstí hory zombíků ani nakažených, ale přece jenom bych uvítal odlišné vyvrcholení. To je však jen můj problém. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Řeší, zda k obědu bude konzerva fazolí nebo broskví, i tak můžou být rádi, že v protiatomovém krytu přečkali tři sta dní. Vězení i domov. Denní světlo už dávno takřka neznají, desková hra, panenka a rozvážný otec jsou zdá se jediným rozptýlením, které tuhle rodinu drží pohromadě. Jenže jednou nahoru jít prostě musí. Občas se i vzpomínkami vrátíme zpět, kdy se to všechno začínalo sypat, aby divák pochopil, s čím má tu čest. Po pár desítkách minut se nicméně (samozřejmě) musí začít i něco dít, takže se po nešetrné likvidaci krysy dočkáme po komorním ladění vykloubení ramene, reakcí na nákazu, několika ostrých hochů, naděje i beznaděje. Alexander Skarsgård a Andrea Riseborough jsou solidní herci nižší svítivosti, neokoukaní, tvůrci slušně pracují s paranoiou, volí solidní vizuál.. a já se solidně bavil. Zhruba na ty tři hvězdy!! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Za málo peňazí veľa muziky. Aj napriek tomu, že udeľujem „iba“ tri hviezdičky, tak má Hidden veľmi potešil, nakoľko sa jedná o jeden z najoriginálnejších hororov, ktoré tento rok vyšli. Originálny ani nie tak svojím námetom, pretože filmov odohrávajúcich sa po väčšinu času v jednej lokalite a zaoberajúcich sa zombie nákazov tu už za posledné roky bolo niekoľko, no hlavne svojim prístupom k látke. Keď už som si myslel, že námet so zombies je úplne vyčerpaný a nič originálne sa tu nedá vymyslieť prišiel nenápadný Hidden, ktorý v určitých momentoch dokáže skutočne prekvapiť vývojom deja a nečakaným rozuzlením. Síce sa nejedná o zombie horor ako taký a prvý hodina stopáže sa odohráva uzatvorená v jednom podzemnom bunkri s tromi postavami, tak vďaka veľmi slušnej réžii dokáže byť Hidden príjemne znepokojivý a neskutočne atmosférický, navyše podporený aj slušnými hercami, ktorých sa do takéhoto filmu podarilo nahovoriť (Alexander Skarsgard, Andrea Riseborough). Akurát práve ten zvrat v posledných 15 minútach film mierne podráža, pretože pri spätnom zamyslení chovanie postáv nedáva až taký zmysel, no podrobnejšie vysvetlenie by si žiadalo veľké spoilery, takže sa mu radšej vyhnem a napíšem iba, že celá obrana bunkru titulnou rodinou mala prebiehať úplne inak, keďže už nebol dôvod „to“ skrývať (vzhľadom na nasledujúce dianie) a taktiež „breathers“ (vzhľadom na to kto sú) sa chovali pomerne čudne (neverím, že by nevedeli zvaliť jednu horiacu policu), inak však v podstate spokojnosť. Celému filmu by síce slušal oveľa väčší rozpočet a to ani nie tak kvôli prvej hodine, ktorej minimalistické pojatie a pomalé tempo veľmi svedčalo, ale hlavne kvôli tomu, aby sa v záverečných akčných minútach mohlo rozpútať o niečo strhujúcejšie dianie, pridať k stopáži niekoľko desiatok minút navyše a rozvinúť ďalej originálnu líniu s nakazenými. Avšak vzhľadom na to aké evidentne nízke finančné prostriedky mal režisér k dispozícii to asi ani lepšie dopadnúť nemohlo. A pusťte Dufferovcov konečne k niečomu väčšiemu! CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film neobsahuje žiadne úvodné titulky, len názov filmu. (mivr)

Reklama

Reklama