Reklama

Reklama

Jessabelle

  • Česko Jessabelle: V tváři démona (více)
Trailer 1

Jessie po tragické nehodě přijde o snoubence a sama zůstane ochrnutá. Aby našla klid, nastěhuje se do starobylého domu v Louisianě, který kdysi patřil jejímu otci. Brzy se tam však začnou dít podivné věci a Jessie najde záhadný vzkaz od své matky, která zemřela před mnoha lety. Brzy pochopí, že tento dům je už dávno obýván i nějakou jinou bytostí. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (207)

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Sarah Snook v úlohe Jessie bola pre mňa príjemným prekvapením, presvedčivo stvárnila bezmocné dievča pripútané na vozíku, vystavené napospas temným silách na louisianskom vidieku uprostred močarísk. Film si čiastočne zakladá na svojej nepôvodnosti, odkazuje na iné známe horory a využíva atraktívne vudu rekvizity. Bol to určite zámer filmárov. Kombináciou osvedčených a príťažlivých prvok vzniká predsa niečo nové, možno nie originálne, ale dostatočne zábavné. Príbeh, ktorý sa odvíja v pokojnom tempe, premyslene vytvára bezútešnú atmosféru. Kompozícia príbehu nie je taká jednoduchá ako sa spočiatku zdá. Od začiatku sa tu hrá falošná hra s divákom, vďaka ktorej má príbeh málo predvídateľný vývoj a obrat, ktorý v ňom nastane, prekvapí. Vo vzťahoch je to pomerne zaujímavé, lebo ťažko povedať, kto je horší otec alebo matka Jessie, ktorá si buduje zvláštny priateľský vzťah k ženatému Prestonovi, pre ktorého bola tajnou láskou zo stredoškolských čias. Dávam ++++, najmä preto, aby som Jessabelle vylepšil skóre, 45 % sa mi zdá málo. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Rok 2014 duchařským hororům zrovna dvakrát nepřeje (za což stejně může James Wan, kterej svýma dvěma mástrpísema v loňském roce nastavil laťku setsakra vysoko) a po "druhé Belle" tu máme další hrózně děsivej horor, u kterýho vám bude po chvilce úplně jedno co, kde, kdy, proč a jak... Škoda slov, pusťte si radši toho Wana ;-) ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na Jessabelle jsem neslyšel zrovna lichotivé ohlasy, ale ani to mě neodradilo, abych se na ní nepodíval. Poslední roky se s „duchařinami“ roztrhl doslova pytel a každé druhé je vyčítána podobnost s jejími předchůdkyněmi. Takže ani tohle jsem nebral moc v potaz, protože to bych si snad nemohl pustit žádný novodobý film. Bohužel se vyplnily mé nejhorší obavy z toho, že se budu nudit. Začátek vypadal slibně, herečka mi byla celkem sympatická stejně jako prostředí starého domu. Atmosféra sice lehce stagnovala (zlepšilo se to až od scény ve vaně), ale díky postupnému poodhalování rodinného tajemství z videonahrávek se to dalo přežít. Jenže ve chvíli kdy se měl divák bát (tedy podle tvůrců), jsem se jen netrpělivě poohlížel po časomíře. Dneska už skoro nikoho nevyděsí dlouhovlasá holka, která se znenadání objeví na obrazovce. Divím se, že tohle ohrané „klišé“ které fungovalo tak před deseti roky ještě dnes používá spousta režisérů. I z tohoto důvodu u mě japonské filmy ztratili na oblíbenosti (ti je strkají do svých filmů pořád). Rádoby lekací scény byly předvídatelné až běda a úplný závěr raději nebudu komentovat vůbec. Pořád jsem tak nějak doufal, že se dočkám alespoň dobrého voodoo, leč marně. 40% ()

V_erus_h 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to tak hrozný, co se příběhu týče.. Ano, už to tu bylo tisíckrát, ale zpracování nebylo nejhorší.. Nebýt hlavní herečky.. Myslím, že kdyby ve filmu místo ní hrál umělý fikus, dopadlo by to líp.. Tak hroznej výkon jsem neviděla už hodně dlouho. Kdybych na to omylem šla do kina, asi bych snížila ještě o hvězdu, takhle doma, když jsem u toho mohla hrát Angry birds, se to ještě dalo.. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sice jsem velkým příznivcem hororů, ovšem právě duchařiny patří k těm mým méně oblíbeným, takže jsem vůči těmto filmům možná někdy až zbytečně moc kritický, ale u Jessabelle si dovolím natvrdo podotknout, že jde o vážně slaboučkého zástupce těchto typů snímků. Nejslaběji na mě zapůsobila tedy rozhodně zápletka. Strašně nezáživná, bez tempa, bez života, nic nápaditého a bohužel postupem času se to jen zhoršovalo, a to až do závěrečné pointy, která šla naprosto mimo mě, neboť jde o vážně jedno z nejnudnějších a nejzbytečnějších vyústění, co jsem se v podobně laděných filmech setkal. Atmosféra a napětí tu pak fungovali v kolísavé kvalitě, no ale v tomto ohledu to tedy zase až taková hrůza nebyla. Co se obsazení týče, na ústřední hrdinku jsem si musel chvíli zvykat, ze začátku mi totiž Sarah Snook přišla šíleně odpudivá a nesympatická, postupem času jsem jí ale začal kousat, nicméně do hlavní role, i když béčkového hororu, se jednoduše ale nehodila. No a zbytek působil jako nevýrazná tlupa statistů, fakt prostě bída. Jessabelle zkrátka není příliš dobrým hororem, respektive spíš duchařským thrillerem, nedisponuje ničím, o co by se mohl snímek opřít a ničím, co by mohlo diváka zaujmout natolik, aby se u toho mohl opravdu bavit. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Vzhledem k tomu, že videa byla ve skutečnosti natočena pro skutečnou dceru, která se stala hrozivým duchem, matka by skutečné dceři neříkala, že nějaký hrozivý duch v domě ji chce vyhodit, protože je to její dům. (Johnny.ARN)
  • Ve scéně, kdy Jessie (Sarah Snook) a Preston (Mark Webber) jedou na lodi přes zátoku, můžeme na lodi vidět NC. To znamená, že loď je z vod Severní Karolíny. (Johnny.ARN)
  • Jessabellin náhrobek byl vyroben z masivního betonu, vážil 40 liber a po natočení filmu ho odkoupil sběratel v severozápadním Pacifiku. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno