Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (108)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $24,702,560Tržby Celosvetovo $106,127,278▐ Na to že to nerobilo žiadne elitné animačné štúdio (Pixar, DreamWorks, 20th Century Fox, Sony) tak ide o dosť podarený počin. Dejovo pútavé a zábavné, pekná choreografia, dobré zasadenie do určitého obdobia v Paríži a animácia na veľmi slušnej úrovni. /70%/ ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle animák mě nečekaně mile překvapil. Pouštěla jsem si ho pouze za účelem slyšet dabing Elle Fanning, ale nakonec jsem se nechala unést. Je to příjemný hezký snímek s - musím vyzdvyhnout - velice krásnou animací. Postavy byly na tomto filmu určitě to hlavní, co mě oslovilo. Protože když se vezme v potaz celkový děj, tak to je bohužel už jaksi tak trochu to klišé. Každopádně jde o mladou osiřelou dívku, která by velice ráda dosáhla svého snu. Bohužel se jí ale nedaří, protože je chudá, bez rodičů a v životě má holt smůlu uplně ve všem. Ale i přes to všechno si nakonec cestu ke svému snu najde, a k tomu jí dopomůže osoba, která pro ni ve finále bude znamenat daleko víc, než ten samotný sen. - "Touch the sky." ()

Reklama

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Někdy se v životě musíte hodně otáčet aby jste dosáhli svého snu! Baletní Karate kid potkává modermo! Nemám slov.... dokonalé, vtipné, veselé akční... nenucené a Nédisney-afektivní z perfektní choreografii, hudbou, postavami, dějem.. a pihatou zrzečkou v hlavní roli.... nářezné kreslené překvapení tohoto roku. BraVO! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, jedná sa o dievčatkovský animák. Každému chlapovi môže byť balet ukradnutý, ako taký je preceňovaný, a iba ťažko bude chápať sen stať sa baleťákom. Napriek zmienenému je najhoršie na ňom to, že je to megaklišé, väčšie klišé si snáď neviem ani predstaviť - o tom, ako si plniť sny, ako čiernobieleho hlavného hrdinu všetci odstrkujú, ako mu všetci robia napriek, ako mu hovoria, že je nula, že aj tak nič nedokáže a on im to na konci filmu všetkým ukáže, až aj oponentom spadnú sánky...myslím, že som nič nevynechal...to fakt sa dnes niekto pustí do niečoho tak sprofanovaného a otrlého?? U mňa s tým ale bodovať nebude. A to by neboli Francúzi uchýlní, aby do detského animáku opäť neprepašovali lásku dvoch cca 12-ročných decák - hnus, hnus. Tradičný hollywoodsky koniec, ono celý animák vyznel viac americky, než európsky. Animačne a hudobne je pritom v poriadku, spĺňa európsky 3D nadštandart, aj keď si nemôžem odpustiť poznámku strašne vychrtlých žensko-dievčenských telíčkach a nepomerne väčších hlavách a buľvách v nich. A tie megaskoky, čo predvádzali, to pokojne môžu ísť na olympiádu skákať do diaľky a nabetón to bude svetový rekord. Ale veď čo, animák znesie veľa, akurát že to neguje piplavú prácu pri inak celkom verne nepodobených ľudských pohyboch; a bez týchto "wuxia" prvkov by pokojne mohli miesto animovaného filmu natočiť film hraný. Pachuť silného klišé ale ostane. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Škoda, horší animace, tuctového současného popíku (v příběhu z 19.století!!!) a nevěrohodných změn charakterů některých postav.  Od animáku pro děti bych přeci jen čekal trochu hlubší psychologii a sondu do nitra postav. Jinak celkem pěkné. Milý, neškodný animák bez násilí a s příběhem. To už dneska přece jenom není standard. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Victor se stal pomocníkem stavitele Gustava Eiffela, autora Eiffelovy věže. Eiffel vytvořil i železnou konstrukci pro sochu Svobody (dle návrhu Fréderica Auguste Bartholdiho). Oba tyto monumenty se ve filmu objeví. (Ganka)
  • První taneční scénou v Národní pařížské opeře je P. I. Čajkovského „Labutí jezero“. Následně se zkouší klasický vánoční příběh „Louskáček“ stejného skladatele. (noelcoward73)

Reklama

Reklama