Reklama

Reklama

Balerína

  • Francie Ballerina (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Film vypráví příběh Félicie, mladé osiřelé dívky, jejíž největší vášní je tanec. S pomocí svého nejlepšího přítele Victora se jí podaří uprchnout ze sirotčince a vydat se na dlouhou cestu do Paříže, kde na ni čeká mnoho nelehkých úkolů a zajímavých setkání. Zábavný a dojemný film o přátelství, sebedůvěře a rodinných poutech. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 9

Recenze (108)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Škoda, horší animace, tuctového současného popíku (v příběhu z 19.století!!!) a nevěrohodných změn charakterů některých postav.  Od animáku pro děti bych přeci jen čekal trochu hlubší psychologii a sondu do nitra postav. Jinak celkem pěkné. Milý, neškodný animák bez násilí a s příběhem. To už dneska přece jenom není standard. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Moc hezký animák, pojednávající o jednom nesmírném životním snu, který překoná všechny překážky. A to i přesto, že příběh je ve své podstatě velmi jednoduchý a předvídatelný. Mladá holka Felicie, osiřelé dítě, jenž žije ve francouzském sirotčinci, má velkou touhu, a to stát se baletkou. Společně se svým poněkud ztřeštěným, ale milým kamarádem Viktorem uprchnou z jejich jediného dosavadního domova a vrhnou se přímo do Paříže vstříc novým zážitkům a hlavně naplnění svých přání. Viktor se chce stát světoznámým vynálezcem, zatímco Felicie zase proslulou balerínou. Přes prvotní drobné nezdary, mají oba dva, především pak Fellicie na dosah splnění svého snu, ovšem nebude to mít vůbec snadné. Strašně příjemně se na snímek dívá už kvůli kouzlu Paříže, tak zejména kvůli samotným postavám. Sympatická Felicie, která si jde tvrdě za svým, potrhlý Viktor, jenž vymýšlí bláznivé vynálezy, dobrácká Odetta, která se ujme Felicie nebo naopak zlá Regina, která chce prosadit svou dceru do baletního souboru za každou cenu. A i další postavy jsou zábavné jako třeba Mathurin obtloustlý přítel Viktora nebo blonďatý tanečník Rudy, který chce získat srdce Felicie. Film se sice v závěru nevyhne některým očekávaným či ne úplně logickým věcem, jako např. návrat Felicie zpět do Paříže, milostnému románku nebo konečnému tanci, ale i tak je celkově hodně povedený, a třeba takový taneční "souboj" mezi dívkami nebo scéna na Soše Svobody nemají chybu. Pro mě nepochybně skvělý animovaný snímek, který předčil očekávání. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nepřečetl jsem si obsah, viděl jsem jen zdejší plakát, a musím říct, že nechápu, kterej ťulpas ten plakát vymýšlel. Je naprosto zcestný. Tahle konkrétní scéna se odehrává na úplném konci a nemá absolutně nic společného s příběhem. Ten sám o sobě je na pomezí drama / komedie. Takových filmů přitom známe mraky. Ať už animované nebo hrané. Na Balerínu se pěkně kouká, má sympatické postavy a ok animaci, jenže je zbytečně černobílá a na tam, kde měla skončit a být příjemnou podívanou, se ještě objeví zlá postava a začne skoro až groteskní naháněčka z ranku těch nejdětinštějších kreslených filmů. Tohle se dá ale přežít a i když si za měsíc nevzpomenete, o čem Balerína byla, na 90 minut Vás příjemně zabaví. Nic jiného tenhle film ale ani nechce. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Někdy se v životě musíte hodně otáčet aby jste dosáhli svého snu! Baletní Karate kid potkává modermo! Nemám slov.... dokonalé, vtipné, veselé akční... nenucené a Nédisney-afektivní z perfektní choreografii, hudbou, postavami, dějem.. a pihatou zrzečkou v hlavní roli.... nářezné kreslené překvapení tohoto roku. BraVO! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Takto nejako má vyzerať rozprávka pre deti ... hlavne teda pre tú dievčenskú časť. Rozveselí, rozosmutní, nájdu sa tam aj darebáci, aj dobráci od kosti, raz sa hlavným hrdinom darí, inokedy majú zlý deň, poučí ... a hlavne ukáže deťom, že sny sa môžu splniť. Hudobne vydarené a DeHaan nahovoril Victora fantasticky. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Režiséri filmu Eric Summer a Éric Warin zvolili pri nakrúcaní technológiu "motion capture", ktorá vyžaduje náročnú spoluprácu tzv. predhercov. Predlohou im boli skutoční parížski baleťáci. Ich pohyby boli snímané rovno do počítača, kde sa následne premenili do 3D podoby. (classic)
  • Názov filmu sa objaví až na konci. (Astonko)

Reklama

Reklama