Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (730)

sarkas21 

všechny recenze uživatele

Vejškaje film, který nás vrací opět do školních lavic, tentokrát těch vysokoškolských... Ve filmu najdeme hned několik zajímavých charakterů postav... Osobně jsem čekal asi něco trošku jiného, ale na druhou stranu, to co jsem viděl nebylo úplně zlé, což se o mnoha českých filmech bohužel říci nedá, pár scén je sice trochu zbytečných, ale co už... Za mě tedy hodnotím na české poměry nadprůměrně ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tak si polib prdel........ Čekal jsem větší nářez. Postup do vyššího levelu se však nekoná. Naopak, je to horší jak Gympl. Pár vtípků, nudící monotonní hudební doprovod, krom textové části, nedodělané scény a ani Mádl se tentokrát nějak nepředvedl. Grafiti je zpočátku založené jen na písmu, později je tu i pár dobrých kreseb. Tak jsem se celkem nudil. Film má krátkou stopáž a tak jsem to přežil. Hip Hop, který ve filmu zazní nemusím, ale uznávám, že jsou povedené texty. CITÁT - A tak zbyl je sex a chlast......... Na konci titulků je ještě jedno moudro od Zrzouna. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V zásadě bych zde mohl opakovat stejné lapsy, jako mi vadily u Gymplu. Mizerně napsané některé až trapně nerealistické scény a momenty, sem tam katastrofální dialogy a tragičtí herci. Není jich tedy tolik jako v předchozím filmu, ale pořád tu jsou. Hlavní role pro mladého Vorla je prostě tragickej castingovej omyl, rodinnými vztahy naprosto neomluvitelnej, obsazování Filipa Vorla do role dementního spolužáka nebo sklepáků nefunguje. Jak je Fero Burda skvělej ve besídkách Sklepa, tady i v té miniroli asi s třemi větami prostě ruší. A spousta dalších. Plus takový omyly jako "humorné" připomínky předchozího filmu ("Po filmu Gympl maluje každá toyka") nebo zkarikování vedlejších postav ad absurdum (dejme tomu reálnou postavu hrdinovy matky-alkoholičky teď už scénář úplně zbabral). Taky je to prostě jen pokračování, chybí tomu švih prvního dílu. Proč tedy solidní tři hvězdy, byť by si to zasloužilo stěží dvě? Jeden z důvodů je Mádl. Jeho postava je skvělá, jeho zahrání je skvělý. Tenhle kluk prostě umí. Body navíc filmu v mých očích přidá i Eva Josefíková, která sice není tak sexy jako Lenka Jurošková z Gymplu, ale zase je ještě hezčí a její postava zajímavější. No a musím přidat v záplavě rapových a hiphopových hudebních sraček za jedinou světlou výjimku - písničku All I Need (co hraje během kolaudačního večírku), kterou nazpívala pro změnu moje spolužačka z vejšky Veronika Kratochvílová. Takže k objektivním dvěma hvězdám kvůli těmto plusům přidám subjektivní třetí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSOU NĚJAKÝ NEKLIDNÝ…" /// V týhle době se mladí s ničím neserou. Mluvěj jak jim rypák narostl a šukaj kde chtěj (když na to maj, tak třeba v autě). Starýho Vorla syn propaguje zdravej životní styl a Mádl… no, ten ne. Ptákovina pro mladý, který ještě vobčas zajdou do školy, nebo se radši vycákaj na zeď, ve který je nejftipnější povzdech chlapa v letech ,,NO TAK JSEM ČURÁK!“ Ale nejspíš si tady každej najde to svoje. Hezký je, že se Vorel nejebe s žádným patetickým koncem a prostě to po 75 minutách utne (řekni jim, ať si to tam nahoře vopravěj, zbytečně tou dýlkou vodrazujou…). Žádná sláva, ale s holkama to vidíme na trojku. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Náčelník mi dal za úkol chytit writera. A já kurva nevím, kdo to je! 2.) Jsem TOY (zvládnu akorát tak BOMBING). Mám nějakou SKETCH A rád bych byl FRESH. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

castor 

všechny recenze uživatele

Některé věci se stanou, ale už se s nimi vůbec nepracuje. Ač mohly být pro další vývoj děje, pokud o něčem takovém můžeme hovořit, zajímavé. Námět postrádá jakýkoliv posun do nějakých zajímavých vod. Jeden se prodírá vysokou ekonomickou, druhý sní o umění, oba to dál táhne k nočním dobrodružstvím se sprejem pod bundou. Pryč jsou přihloupé kousky o panicích, kteří chtějí poprvé souložit. Vorel starší se pokouší o jakousi generační výpověď, ač i v ní všichni zasunují docela často. Jenže do toho rve i hodně dost pitomého humoru, takže ani on sám nevěděl, co vlastně točí. Nějaký společensko-kritický rozměr by látce docela slušel. Jenže Mádl jen balí kočky ze školy, podvádí při zkouškách, fetuje, chlastá, balamutí všechny okolo, včetně movitého fotra. Vorel mladší pije neperlivou vodu, nefetuje a asi to chce někam dotáhnout. A hlavně se zabouchl do zkažené studentské femme fatale s tváří Evy Josefíkové. Celé je to takový kalkul, ale za to velmi solidně natočený a z poloviny i velmi slušně zahraný. Ostatně je patrný ten rozdíl: na jedné straně dokonale přidrzlý spratek Mádl, výborná alkoholička Zuzana Bydžovská nebo Jan Kraus, který nemusí moc měnit ze svého moderátorského umu, páč jeho překvapení, že už nejde kdekoho podmáznout, je výtečné. A na straně druhé je to smutné herecké přihrávání vedlejších postav (policajtů, pedagogů i samotného Vorla mladšího, ze kterého herec nikdy nebude). Kromě těla Evy Josefíkové potěší i docela sympatické výlety noční Prahou s rapem v pozadí. Vejška není ucelená, Vejška ale není na české poměry vůbec špatná, jak jsem původně očekával. Takže vlastně spokojenost!! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Při hodině kresby na UMPRUMu na stojanu Julie (Eva Josefíková) objevuje tag "Pasta", na dalším pak "Oner". Tagy odkazují na spoluautora scénáře a graffiti tvůrce Pasta Onera. (MTHRFCKR)
  • Když filmaři v květnu dotočili v klubu Lávka u Karlova mostu, přišly dva dny nato povodně a polovina filmových lokací se ocitla pod vodou. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama