Reklama

Reklama

Země dinosaurů

  • Česko Země dinosaurů 1 - Jak to všechno začalo (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto kresleného příběhu pro celou rodinu se vydej s dinosauřími kamarády Nožičkou, Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem na báječnou cestu do pravěku. Před dávnými a dávnými časy, v dobách čadících vulkánů a strašlivých zemětřesení, se jeden malý brachosaurus jménem Nožička ocitl úplně sám. Na své cestě do legendárního Velkého údolí se šťavnatou trávou potká čtyři malé dinosauříky, kteří se k němu připojí. A tak začne vzrušující, ale i nebezpečné dobrodružství, během něhož malí kamarádi potkají hladové dravce a jiné překážky. Díky tomu se naučí mnoha novým věcem, jako je pomoc kamarádovi a týmová práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele

[spoilery] Niekoľko desiatok miliónov rokov pred naším letopočtom muselo 5 malých rôznych dinosaurov spojiť svoje sily, aby prekonali nástrahy, ktoré ich čakali pri putovaní do Veľkého údolia, kde by sa opäť stretli so svojou rodinou či druhmi. Či už boli nástrahy spôsobené vytváraním kontinentov, prítomnosťou ostro-zubých dinosaurov, alebo ich vlastnými negatívnymi charaktermi, bez vzájomnej pomoci by ani jeden z dinosaurov nedošiel do cieľa. Na prvý pohľad jednoduchý príbeh o sile priateľstva a viery, ktorý ale Dinosaurov od Disneyho prekonáva či už zábavnosťou a pútavosťou príbehu, viac sympatickými postavami alebo historickou presnosťou. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Sympatická pohádka, která vsadila na dinosaury ještě před úspěchem Jurského parku a rozhodně tím neprohrála. Na rozdíl od většiny jsem ji ale neviděl jako dítě a nemám k ní žádné citové vazby. Možná i proto mi nepřijde až tak výjimečná. Navíc působí poměrně temně, je místy smutná a pro nejmenší děti není úplně vhodná. Přesto si ji rád někdy v budoucnu (s případnými staršími dětmi) rád zopakuji. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, jako animovaný film je to pěkné a líbila se mi animace, která je klasická a krásná, nemá to v sobě ještě žádné 3D prvky, což je prostě příjemné. Jenže ten příběh mi přišel tak nějak disneyovský, i když je zde snaha o pořádnou akci. Nějak jsem se do něj ale nemohl dostat a nestrhnul mě jako jiné, podobné filmy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,3miliónaTržby USA $48,092,846Tržby Celosvetovo $84,460,846║ Putovanie s dinosaurami v kreslenej podobe prináša pekný príbeh o priateľstve a vzájomnej pomoci. Rozprávku som videl aj dávnejšie a tak som si po dlhšej dobe pripomenul aké čaro mala tvorba 80.rokov. /70%/ ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že tenhle úžasný animák nemůžu objektivně hodnotit. Jak byste asi taky chtěli objektivně hodnotit úplně první film, který si pamatujete z dětství? Jeho prvním zjevným kladem je jeho naprostá žánrová čistota. Nekoná se tu žádné pošilhávání tvůrců po dospělém divákovi, takže žádná počítačová animace, žádné pop-kulturní narážky ani lehce přidrzlý humor. Ohromuje smyslem pro estetiku hraných velkofilmů a díky tomu obsahuje řadu nádherných záběrů a scén, jejichž účinek ještě násobí nadpozemsky krásná hudba Jamese Hornera. Všechny tyhle složky dávají dohromady skoro vražednou kombinaci, opravdu si nevzpomínám, že bych kdy viděl dojemnější film. Třeba scéna, v níž Nožička (v původním jednohlasém dabingu jako Malá tlapa) běží vstříc vlastnímu stínu v domnění, že je to jeho mrtvá matka, je snad tím nejsmutnějším, co jsem kdy ve filmu viděl. Kuriózní na tom je, že Don Bluth byl údajně donucen akceptovat vystřižení nebo zkrácení devatenácti (!!!) scén, jelikož se producenti obávali příliš intenzivního dopadu na dětskou psychiku. Dost dobrý... Snímek obsahuje i poselství o dinosauří (potažmo samozřejmě lidské) toleranci, jež ale není servírováno divákovi přímo pod nos, jak tomu často bývá. Celé dílko je natočeno neuvěřitelně citlivě, s fantazíí a s elegancí, tedy se vším, co chybí jeho pokračováním. Nemám už, co bych dodal. Snad jenom to, že lepší film s dinosaury nikdo nenatočil a nikdy nenatočí. Nezapomenutelný skvost (nejen) mezi kreslenými filmy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • V některých částech filmu se hudba složená Jamesem Hornerem výrazně podobá jeho starší hudební skladbě k velkému sci-fi trháku Vetřelci (1986). James Horner se totiž pro složení hudby do tohoto animáku rozhodl v některých částech použít podobné nebo stejné hudební prvky. (Marasuchus17)
  • Při dobrém sledování je možné si v úvodní scéně pod hladinou vody vlevo všimnout skupiny bublin vyplouvajících k hladině, které nápadně vytváří podobu šroubovice deoxyribonukleové kyseliny (DNA), jež je základním stavebním kamenem pro všechny živé organismy. Jedná se o malý teaser na Spielbergův Jurský park (1993), který vznikl o pět let později a v němž DNA také sehrála důležitou roli. (Marasuchus17)
  • Strašlivá černá postava, v níž se společně spojí Nožička, Zobka, Pírko a Bodlina poté, co se jim zázračně podaří vyváznout z asfaltové jámy a vydají se zachránit Sáru před dravými pachycephalosauridy v jeskyni, je odkazem hned na dvě hororové postavy. První z nich je tzv. „Asfaltová příšera“ (Tar monster), kterou je možno spatřit v mnoha epizodách seriálu Scooby-Doo (od r. 1976). Druhou je černé mýtické stvoření s dlouhými rohy na hlavě, hubenou černou postavou, pokryté kožešinou a mající dvě bílé jasné oči, které se jmenuje „Netvor“ (the Beast), pocházející např. z Raně gotických hororových příběhů (Early Gothic Horror stories). (Marasuchus17)

Reklama

Reklama