Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justine počas prednášky na vysokej škole vyjadrením svojho názoru prejaví súcit s ľuďmi žijúcimi v starých kultúrach, ktorí sú pomaly, ale isto vytláčaní zo svojho územia a divokej prírody. Vzápätí dostáva od jedného zo spolužiakov nečakanú príležitosť: spolu s niekoľkými dobrovoľníkmi vycestovať do Chile a zorganizovať protest v jednej z džunglí. Po priviazaní sa k stromom či ťažkým stavebným strojom ich ale čaká nemilé prekvapenie, nie v podobe drsného zásahu tamojšej ochranky, ale leteckej havárie. Jej následkom sa po páde do doposiaľ nepoznanej časti džungle nečakane ocitajú v rukách tých, ktorým pôvodne prišli pomáhať. Podarí sa Justine a jej známym dostať sa zo spárov ľudožrútov? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (199)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní film, jako ty dva roky čekání, mi ani nijak nevadily o filmu sem dozvěděl tenhle rok v květnu, takže no problemo. Ale k tomu proč je zvláštní, Eli černý humor umí hlavně postava Sky Ferreira byla vtipná :D a pomalý rozjezd mi nijak nevadil, spíš ta druhá polovina se vlekla, což je zvláštní měla to být gore jízda. Ono celkově gore zde je násilné, ale ničím nepřekvapí, neohromí nebo nedej bože nešokuje, tak jak tomu bylo u starších filmů. Ale co se mi líbilo, byli lidi obraný na kost a nabodnutý hlavy, to se mi líbilo už v těch starších filmech. Asi nejvíc napínavá scéna je když padá to letadlo, zbytek je vlažný, i když mně zajímalo jak to dopadne a kdo přežije. A přesouváme se k hlavnímu problému, ve starších filmech, se mi prostě líbili postavy, fandil sem jim a byli mi sympatičtí, tady je sice pár postav celkem v pohodě, ale žádné terno . A s hlavní hrdinkou, se to má tak nějak všelijak, ano po celou dobu sem ji fandil a hlavně když s ní vypekli ti její zelení kamarádi, ale ke konci se její povaha a osobnost dost rapidně změnila že by to celé neodvratně směřovalo k Apocalypse domani - Cannibal Apocalypse ??? Kdoví co se Elimu honí hlavou a docela mně to i zajímá, docela bych chtěl vidět kanibalský masakr v betonové džungli. Dát čtyři nechci, chyběl tomu šok a dvě to je zbytečně krutý, dávám sice tři, ale příjde mi to nedoceněné. Ještě taková perlička na závěr, jeden díl v South Parku je přesně na tohle téma, školní výlet ze zvrhne v boj o přežití a vše nakonec vyřeší Cartman nejprve všechny živočichy ztluče klackem a pak najde buldozery, a nechá vypálit džungli a zabít ty hodné domorodce, jeli přesně podle šablony toho dílu https://www.youtube.com/watch?v=MZh10Ez0op8 :-D . ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Přišli chránit ohrožený domorodý kmen, ten se jim odvděčil tím, že v nich viděl oběd, večeři a snídani. A žádné vítání chlebem a solí, ale pěkná porcovačka toho nejtlustšího aktivisty v rámci hlavního chodu. To to ale trvalo, než někdo přišel s regulérní revitalizací opomíjeného hororového žánru značky "kanibal", který zažíval svůj boom převážně v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století. Ne že by se mně po těch polonahých primitivech stýskalo, ale občas s nimi byla sranda. A to asi věděl i Eli Roth. Proto jeho přístup k dané látce není ani tak syrový, jako spíše brutálně zábavný. Prostě si představte ironického režiséra, jak se za kamerou tetelí smíchy nad tím, jak divák odvrací zrak nad nechutnými scénami, kterých není zrovna málo. A vypadají fakt dobře. Gore je na realistické úrovni. Řada scén je originálních. Buď jsou nasáklé černým humorem, nebo krví, přičemž i brutálně drastickým scénám se nedá upřít jízlivý ráz. Setkal jsem se s názorem, že se jedná o odporný film, ale no tak, však Cannibal Holocaust zrovna nepatří k těm filmům, které by vám zpříjemnily sobotní večer. Eli Roth je ale podstatně řemeslně zdatnější režisér než svého času Ruggero Deodato, který diváka prakticky jen dokonale zhnusil. To jeho mladší kolega přináší podstatně přístupnější styl, má výhodu i v tom, že konkurenci nemá žádnou, neb v současnosti se s natáčecím štábem do pralesů už nevydal nikdo. Žánr je už nějaký ten pátek pohřbený. A Roth a spol. exhumovali solidně. Ovšem dlouho odkládaná premiéra ukázala i určité nedostatky, jako třeba s určitostí chybějící scény, které zřejmě zůstaly na podlaze střižny. V jedné takové napínavé scéně filmu se tak divák nedozvěděl, jaký osud stihl mladou aktivistku, které se podařilo utéct ze zajetí. Dále se dal vylepšit závěr filmu. I na něm bylo znát, že jistě neexistovala jen jedna verze pro finální završení. Určité slabiny se tedy najdou. Natáčení bylo jistě z těch náročnějších. Pracovat s těmi primitivy byl jistě záhul. Kdo jim asi tak četl scénář, že. Vypadá to všechno celkem přirozeně, schopně zrežírované. Lorenza Izzo se stává hvězdou Rothových dvou posledních filmů. V tomhle snímku je ale za hodnou. Jako mrcha v Knock Knock zaujala víc. Kanibalové Eliho Rotha určitě nejsou filmem stravitelným pro každého. Drastičnost filmu, byť jakkoliv vládnoucí nadhledem a pomrkáváním na diváka, je pro standardního diváka nepolíbeného tímto žánrem, přece jen značná. Dobře tedy uvažte, jestli si chcete tenhle film dát. Je to v podstatě takový hravý kousek, co hýří všemi barvami a jeho "hamiky papiky" mají trochu lidovější ráz. Mě na tomhle filmu vlastně bavilo všechno, i ten pomalejší rozjezd. Takhle raketově mně za poslední dobu žádný film neuběhl. 90% ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Eli je Eli. Někomu sedí, někomu ne. Já mám toho týpka docela rád, je to správnej nadšenec je vidět, že ho to baví a tak to má být. Film nenudí, gore je celkem dost a když vezmu kanibalské horory současnosti tak rozhodně patří k těm lepším. Týpek z plakátu je dobrej masér a ta jejich vůdkyně taky. Silnější 3* ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jen se mi potvrdilo to, co už jsem poznamenal u Knock, Knock. "Je znát, že Eli Roth má (skrytý a nepřiznaný) smysl pro černý humor". Zde už to není ani skryté a nepřiznané, je vidět, že Eli nedokáže, nebo mnohem spíše asi ani nechce ze svých filmů shodit punc béčka jako hrom. Je samozřejmě diskutabilní, na kolik je to (ne)patřičné a (kontra)produktivní u filmů typu home invasion nebo survival, takže negativní ohlasy jsou pochopitelné, no já na to hážu lejno, protože přinejmenším je to originální. K obsahu asi nemá moc cenu co dodávat, dobře se na některé scény nedívá, ale protahování a s ním spojený humbuk byl spíše zbytečný. 80% především za konečně něco nového. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Musím říct, že z celého tohoto snímku byly bezkonkurenčně nejděsivější pokusy o herecké výkony všech zúčastněných. Jednalo se o něco tak mimořádně odporného, že jsem nebyl schopný věnovat dostatek pozornosti zbytku filmu. Příběh byl mimořádně nezajímavý a debilní až do okamžiku, než skončila partička hrdinů v klícce a očekávání, že budou moci nasytit hladné krky domorodého obyvatelstva. Snímek je plný naprosto bezúčelových odboček ve stylu sracích přestávek, ke kterým už se tvůrci samozřejmě během snímku nikdy nevrátí. Tohle jsou přesně prvky nedobrého filmaře. Na druhou stranu si dovolím pochválit spoustu odvážných násilných záběrů, které občas vytáhnou diváka z nepříjemné nudy. Plusem je určitě i to, že je snímek natolik slaboduchý, že se drží zaběhnutých stereotypů (např. tlustý černoch je sežrán první). Být lepšího obsazení alespoň v klíčových rolích, šel bych s hodnocením rozhodně výrazně výš. Po debilním úvodu se přeci jen snímek přehoupne do koukatelné roviny. Lepší dvě hvězdy. Potenciál to určitě mělo. Škoda. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2013 v Torontu v Kanadě. (ČSFD)
  • Nahrávání soundtracku probíhalo v Bratislavě. (Halloween9)
  • Domorodci z peruánskej džungle, ktorí sa objavili v tomto filme, neboli podľa slov z traileru ešte nikdy filmovaní alebo fotografovaní človekom zo západu. (beso74)

Reklama

Reklama