Reklama

Reklama

Šéf společnosti Gary Oldman vydíráním přinutí Liama Hemswortha stát se špiónem v konkurenční firmě. Adam Cassidy je vynikající vývojář moderních technologií, který pracuje pro společnost Nicholase Wyatta. Poté, co bez povolení použije firemní kreditku a na večírku s přáteli utratí čtyřicet tisíc dolarů, začne Wyatt Adama vydírat, aby začal pro jeho korporaci pracovat jako špion, jinak ho okamžitě udá za krádež peněz. Nutí Adama, aby pronikl do firmy Jocka Goddarda, což je jeho hlavní konkurent, který ho v minulosti podvedl. Chce, aby Adam ukradl prototyp vynikajícího smartphonu, jenž by mu mohl přinést zisk miliardy dolarů. Adam tak rozehrává hru, která se mu brzy vymkne z rukou. (TV Nova)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (224)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dovolte mi lehce pozměnit citaci dědečka Harrisona Hříbečka, kterému zřejmě startující talíř v Království křišťálové lebky sežehl účes: „Luketic mě zavřel do nádoby, nachcal na mě a já si měl myslet, že je to šampaňské..“ Atraktivní téma průmyslové špionáže naprosto zazděno hanebným scénářem (především ten naivní thrillerový směr), plýtváním tria Dreyfuss, Ford, Oldman (přítomnost Garyho v podobných dílech mě úplně fyzicky bolí) a v neposlední řadě výkonem Thorova vlastního bratra, který se z toho snažil udělat Stmívání o chytrých telefonech a morální integritě. Jedna rána Mjollnirem do toho slizce krásného obličeje, který je mimochodem méně ohebnější než ten smartphone Occura a „herectví“ Liama by už nebylo na čem postavit. Korunu tomu nasadil dabing, když přechod mezi vykáním a tykáním zajistila u ústřední pohledné dvojice jeho legračně míněná věta, že kariéru dělá přes postel. A takhle to chodí, milé děti, v byznysu zvaném vývoj moderních technologií.. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Filmů, které se zabývají světem průmyslových špionáží, zas tolik neznám, tento je navíc situovaný do prostředí moderních hi tec technologií, které je pro mně vždy přitažlivé, ačkoliv tomu ani za mák nerozumím (což je také důvodem, proč nemám potřebu št'ourat se ve všech technických nesrovnalostech) a ještě k tomu moc ráda koukám na Garyho Oldmana, zvláště, když si střihne roli velkého záporáka. Tolik ke kladům snímku, dál už to bohužel tak růžově nevypadá. Klišé střídá klišé, ve filmu se hodně mluví, což by mi samo o sobě nevadilo, kdyby postavám nepadaly z pusy jen samé moralitky, když už konečně dojde na nějakou tu akci, tak je tak nenápaditá, že se u toho nudím, napětí nulové a povězme si to na rovinu, Liamovy zářivě modré oči v kombinaci s perfektně padnoucím oblekem, na mně jako na ženskou působily velmi pozitivním dojmem, ale o jeho herectví už se to říct nedá. Snad jen to závěrečné rozuzlení trochu potěšilo, jen aby bylo hned nato vystřídáno ukázkovým happy endem. Takhle tedy vážně ne. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Neskutečnej hnus, kdy mě s*ere už pouhá zmínka o tomhle filmu, a oni to v televizi pořád proklamujou pomalu jako událost měsíce. V průběhu sledování rádoby úžasného "děje," pitvořících se herců (pardon, Oldmane a Forde, ale zde jste mě zklamali i vy) a vůbec všech těch klišé jsem měla s každou minutou větší a větší chuť mrsknout ovladačem po televizi! Thriller bylo spíš to sledovat. 1/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Thriller s výborným a slušně gradujícím startem, jehož drive začne upadat rychleji, než by si daný žánr i příběh zasloužil. Ve výsledku se jedná o neškodný, ničím výjimečný thriller, který neurazí, ale občas otravuje hlavní postavou. Liam Hemsworth, by měl zajít za svým starším bratříčkem na kurz herectví, jinak se z něj stane jeden z nejotravnějších a nejhorších herců, své generace. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Některé filmy umí být tak suše jednoduché, až se uchytí v paměti filmové historie jen pro svůj hvězdný cast. Jedním z nich je jinak prapodivná Špionáž, kterou přímo nehorázným způsobem zachraňoval můj oblíbený Gary Oldman a herecky nestárnoucí Harrison Ford. A Amber Heard si jakýkoli chlap v mém věku musí také pochválit. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoliv se film odehrává a byl převážně natáčen na Manhattanu, budova ve které sídlí Wyattova (Gary Oldman) korporace, se nachází ve Philadelphii a jmenuje se Comcast Center. Ve filmu ji poznáte podle velkého proskleného lobby. (singone)

Reklama

Reklama