Reklama

Reklama

Dark Touch

  • Švédsko Dark Touch (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

V osamelom írskom mestečku sa jedenásťročná Niamh (Missy Keating) stáva jedinou preživšou krvavej masakry, v ktorej zahynuli jej rodičia a mladší brat. Polícia podozrieva gang vraždiacich vandalov a ignoruje tvrdenia malého dievčaťa, podľa ktorej je vinníkom dom, v ktorom žili. Aby ju zbavili jej strachu, jej svedomití susedia Nat (Marcella Plunkett) a Lucas (Padraic Delaney) ju v spolupráci so sociálnou pracovníčkou prichýlia u seba. Niamh sa len pomaly vyrovnáva so starostlivosťou láskavého a prívetivého manželského páru a medzitým desivé nebezpečenstvo, ktoré sa ukrýva v neďalekom dome, neustále narastá. (Incantator)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (58)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Některé děti jsou spratci potřebující vojenskou výchovu. Pokud však rodiče své děti zneužívají, pak zaslouží být vykucháni zaživa.... Podařený klon Carrie, ve kterém zneužívaná dívka začne účtovat nejen se světem dospělých, ale i dětí. Tomu říkám příkladná rodičovská výchova! Ano, děti kopírují model chování svých rodičů. Zpočátku sice není jasné, zda nemá děsivé události na svědomí poltergeist či jiná ďábelská síla, postupně je ale vše vysvětleno. Malá Carrie jen vypustila vlastního démona. Drama s mysteriozními prvky disponuje pěknými efekty, ponurou atmosférou (hned na začátku je divoká bouře), šerosvitnou kamerou i vydařeným (byť umírněným) gore. Jeden z nejlepších momentů - zmasakrování tlusté svině, co vychovávala dcerku se synem pěstmi. A hvězdu navrch za vřelý konec! Na rozdíl od jiných mi přišel logický. p.s. hlavní hrdinka je možná magor i ve skutečnosti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŠŠŠT. NEBOJ SE. VŠECHNO JE V POŘÁDKU. VĚŘ NÁM…“ /// Holčička a milující rodiče. Film (horor), kde se ubližuje dětem i dospělejm. A straší tam. Navíc se ze mě snažej dělat čuráka, jako bych si myslel, že může barákovi hrábnout. Není se moc čeho bát, věř mi. A když se pak dozvím všechno, je to nuda. Ani strašidelný, ani znepokojující. Dobrý skutky jsou po zásluze potrestaný a přiučit by se mohli maximálně smradi z Ils. Za málo peněz málo muziky. Pro mě i pro ně. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nejvíc mě rozhodí, když vidím, jak parchanti zacházej s panenkama. 2.) Miluju hry na tátu a mámu. 3.) Thx za titule ,,Bestlama“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se dalo říct, že se jedná o další z antikoncepčních snímků, kdy by se look hlavní hrdinky dal srovnat například se Sirotkem. No není tomu ale zcela tak, protože místní spratek není ztělesněním čistého zla, nýbrž nositelem odplaty. Za co se ve filmu účtuje a jak? Co se divákovi snaží snímek sdělit? Že pokud se rodič sníží k něčemu tak ubohému, jako je násilí a zneužívání na dětech, může se mu stát to, že skončí dolámanej, probodanej, v horším případě pak ještě upečenej. Jedná se o celkem pomalu plynoucí film, který sice není zdaleka dokonalý, ale má kontinuální atmosféru a budí zvědavost, takže jsem neměl vůbec problém dokoukat osudy téhle Carrie za mlada s chutí do konce a dát jí 3.5*. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Polícia vyšetruje vraždy mladých rodičov vrátane ich syna. Jediný kto prežil je ich dcéra Neve. Do dočasnej opatery je zverená manželskému páru s dvomi deťmi zo susedného domu. Polícia stále nemá stopu podozrivých z vrážd rodičov, no Neve neustále vyšetrovateľom a psychologičke opakuje jednu vetu. Jej matku a otca zabil dom. Aká je teda pravda? Spočiatku celkom slušná ducharina. Dá sa povedať, že som bol milo prekvapený čo mi film prvú hodinku ponúkol. No, a potom prišiel záver, ktorý ani nemá zmysel komentovať – 50 %. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přestože má režisérka Marina de Van na svém kontě již několik snímků a v hororových vodách není žádnou začátečnicí, tak mé pozornosti jaksi doteď unikala. Proto jsem byl hodně zvědavý na naši společnou „premiéru“ a nějak jsem nebral na zřetel varovné komentáře a „nadávky“ na tento film. Přiznám se, že až do poslední čtvrthodinky jsem je ani nechápal, ale potom se mi konečně rozsvítilo. Tohle je totiž další zdárný příklad, jak totálně zpackaný závěr může pokazit celkový dojem. Pravda, jakmile naskočily závěrečné titulky, nestačil jsem zírat a musel prostě říct „A tohle má být kurva jako co? To už jako skončilo?“ Přitom začátek mne příjemně navnadil, krvavé „polojatka“ mám rád a atmosféra měla taky celkem grády. Potom se sice napětí začalo vytrácet, protože hlavní hrdinka Missy Keating (jo je to dcera zpěváka Ronana Keatinga) byla pořád taková tichá, zamlklá, ale tak kdo by nebyl, když byla od mala týraná a zneužívaná (samozřejmě ve filmu). Pak se není čemu divit, že se jeden pěkně nasere a začne všechno lítat… ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Missy Keating, představitelka malé Niamh, je dcera bývalého člena skupiny Boyzone Ronana Keatinga. (Tasartir)

Reklama

Reklama