Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie s velmi sympatickou ústřední dvojicí - profesorem Lemercierem, kliďasem a policejní inspektorkou Tanquerelleovou, cupitajícím živlem - chvíli baví a rozesmívá, chvíli napíná, chvíli vyšetřuje (např. přestupováním z jednoho auta do druhého) podivné vraždy karosářským šídlem a jak mrtvých přibývá, atmosféra příjemně houstne a finále se povedlo. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože už bylo Annie Girardot v době natáčení 47 let, v roli Lisy jí to ohromně slušelo. Antoin v jeden okamžik prohlásí, že on je jako voda a ona jako oheň, ale následující události ukáží, že Lisa není jen nějaký táboráček, ale spíš plamenomet. Víc krimi, než komedie, ale ve francouzském duchu, takže ležérní polohy střídají hrrrmomenty a stejně jako tempo honiček, se přelévají i emoce. Skvělé výkony herců, podtrhuje i geniálně ladící dabing jak Věry Galatíkové, tak Čestmíra Řandy, takže zážitek je to veskrze retropozitivní. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku vcelku príjemná a hlavne inteligentne nevinná francúzska krimi, na ktorej sa ale vôbec nedalo zasmiať. Je postavená hlavne na netradičnej zápletke, a je akousi predohrou ku klasickým akčným komédiám, ktorých zrod však podnietila americká produkcia. Je tu ale pár príliš naivných častí a jednotlivé celky až príliš okato do seba zapadali. Komika postáv pripomínala pantomimické spracovanie a mne tentokrát nesadla. 60%. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nenápaditá romance profesora a policistky nezdařeně zkombinovaná s nenápaditou detektivkou. Potěší leda jen jako výlet do dnes už idealizované minulosti - zpacifikované antikapitalistické protesty, bílá Paříž bez plotů okolo Eiffelovky, štíhlá kočička oddaná obtloustlým starším milencům, legrační teplý kadeřník v růžové košili, co rozdává zadarmo nové účesy, nefeministická inspektorka, co poslechne profesora, že má přijít na rande s lepším účesem. Jen by ten film nemusel být tak zběsile nudný a blbý. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem neviděl Něžné kuře, domníval jsem se, že ono řčení Sherlock Holmes v sukních bývá pojmenováním pro ženy-policistky spíše obrazným. Zde ale neustále spěchající Annie Girardot vyráží do akce řešení případu skutečně v sukni a na podpatcích k tomu, dokonce v tomto oděvu a obuvi leze i po řebříku. Což o to, kriminálka navzdory spíše klasickému ději o pátrání po sériovém vrahovi je to nesmírně zábavná, zvláště když nám do ní Philippe de Broca tentokrát namixoval vedle menšího pozadí politických protestů 70. let a několika atmosféricky působivě temných scén i neobyčejně kouzelné romantické jiskření mezi policistkou a profesorem řečtiny coby starými známými spolužáky, až v silném protikladu k oné temné kriminální zápletce doprovázené skutečně něžným humorem. Můj celkový dojem, který nemá daleko od toho, abych udělil plný počet hvězdiček, tady ale sráží právě řadka neuvěřitelných úletů a okatých chyb, jaké zde tvůrci nechali své hrdinské policisty provést. Přičemž čím déle film trvá, tím horších přehřešků se policisti tady dopouštějí a ačkoliv nad většinou z nich bych v případě komedie bez potíží mávl rukou, ba některé vnímám i velmi pozitivně a považuji za originální (a kvůli velké lásce přeci lze i zastavit vlak, tohle byl fakt krásný moment! :)), tak závěrečný čin ze strany policistky mi už opakovaně nepříjemně vyrazil dech a ani napodruhé jsem ho nějak nerozdýchal. Přesto mi bylo u tohoto filmu opět potěšením, kromě sympatické Annie Girardot i díky nezapomenutelnému Philippu Noiretovi ve vedlejší roli zpívajícího učitele a jsem naladěn i na volné pokračování, na které se onedlouho konečně taky podívám. [85%] ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Policejní vrtulník je Schweizer S300 vyráběný v letech 1964–1983 společností Hughes Tool Company a později Hughes Helicopters. (sator)
  • Skladba, kterou zpívá sbor v restauraci, je „Agnus Dei“. Přestože zní jako duchovní chorál z 12. století, jedná se o novodobou skladbu autora hudby k filmu Georgese Delerueho. „Agnus Dei“, tedy beránek Boží, je velmi staré a rozšířené pojmenování pro Ježíše Krista. (sator)
  • Natáčení probíhalo v Paříži a jejím pařížském regionu a také v městečku Honfleuru. (sator)

Reklama

Reklama