Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne najvytríbenejšia ukážka krimikomédie zvanej francúzska - ani krimi ani komédiu tu nenájdete v kryštalicky čistej, ale odľahčenej podobe (pozor, nezamieňať s podobou "ľahkou"). Navyše ak vás láka predstava neustále cupitajúcej Annie Girardotovej, nie je čo riešiť. Iste nejde o nadčasové umelecké dielo, ale len štyri hviezdičky pre toto brilantné oeuvre sa mi zdá málo. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Girardotovej a Noiretovi to celkom spolu sekne a je skutočne ťažko jednoznačne povedať, či je lepšie Nežné kura alebo Ukradli torzo Jupitera. Určite, z dnešného pohľadu niektoré scény pôsobia nechcene smiešne, ale celkovo má film to správne iskrenie, francúzsky šarm a dá sa bez zahanbenia pozerať aj po takmer 30-ich rokoch. ()

Reklama

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Vkusná komediální romance o lidech, kteří se potkali po pětadvaceti letech (nebo kolika), aby si spolu teprve teď něco začali, zkřížená s kriminálkou, která nepůsobí jako úplně zbytečný přívažek (i když hraje druhé housle), ani pohodu přes občasné napětí nijak nezatemňuje (oběťmi koneckonců nejsou nevinní lidé, ale poslanci). Girardotové inspektorka i Noiretův profesor jsou okouzlující a nevtíravě vtipní stejně jako situace, ve kterých se ocitají – ať už je to koncert v dešti, vyprávění o policajtech v autě plném policajtů nebo „automobilová honička“. A líbí se mi ten poetický název. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy jsou prostě nečitelné, opět se to potvrdilo. A navíc je to další film Annie Girardot, který začal jako úplná kokotina a skončil tak, že jsem nakonec uznale pokynul hlavou nad zajímavostí samotného scénáře. Komedické prvky jsou mega suchý, ani jednou jsem se nezasmál, ale jako detektivka to fungovalo a vrah byl pro mě pořádným překvapením. Někde mezi 3-4*, nakonec to nechám na třech (cca 55%). ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku spíše průměrný film se během celého představení rozjede do skvělé detektivky a zároveň romantického příběhu dvou protichůdných duší. Celkem povedený se mi zdál nápad udělat z něžného pohlaví policistku, která ze začátku je obyčejná žena. Pro ztvárnění obou postav byly vybrány legendy Francouzského filmu - můj oblíbenec Philippe Noiret a skvělá Annie Girardot. Právě tito dva herci povýšili tento film na pět hvězdiček. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • V roce 1978, po uvedení filmu ve Spojených státech, se producent Dean Hargrove chopil nápadu z tohoto filmu a vznikl seriál Dear Detective (od r. 1979) s Brendou Vaccaro v roli inspektorky. Po čtyřech epizodách byl seriál kvůli nedostatečné sledovanosti ukončen. (sator)
  • Filmová továrna Cluipardi, která hraje v příběhu důležitou roli, se nacházela na adrese Allée Florent Schmitt 4, Saint-Cloud. Točilo se opravdu ve skutečné bývalé továrně, která byla však později zbourána. (sator)
  • Antonius (Philippe Noiret) jezdí na VéloSoleX 3800 z roku 1966. VéloSoleX je moped nebo motorizované kolo, obvykle označované jen jako „Solex“, které původně vyráběl francouzský výrobce Solex se sídlem v Courbevoie nedaleko Paříže ve Francii. Moped původně vytvořený během druhé světové války a sériově vyráběný v letech 1946 až 1988 přišel v různých iteracích, přičemž si zachoval stejnou koncepci motoru s válečkem spočívajícím na předním kole jízdního kola. Stal se mimořádně oblíbeným u školních dětí, studentů nebo pracovníků v továrnách, protože byl lehký a mimořádně hospodárný. (sator)

Reklama

Reklama