Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alžírsko, třicátá léta dvacátého století. Younes je ve svých devíti letech svěřen do péče strýce v Oranu. Je překřtěn na Jonase a svá léta dospívání prožije v Rio Salado, kde zapadne do party místní mládeže. Členkou party je i krásná Emilie, do níž jsou všichni kluci v partě zamilovaní. Ona však podlehne Jonasově kouzlu, čímž se zrodí příběh jedné velké lásky, jež bude poznamenána bouřlivou atmosférou tehdejšího Alžírska… (claudel)

(více)

Recenze (22)

italka63 

všechny recenze uživatele

Sice dlouhé, leč velmi poučné. Alžírsko ve třicátých letech pod správou Francie, Arabi, Francouzi, vše v jednom, leč francouzská povýšenost je někdy zpupná, a tak vydoutná odboj, končící samostaností Alžírska. V tom všem jedna tragédie rodiny s malými dětmi, ale i naděje a láska. Láska, která má ve finále jen malý krůček k nenávisti, neznajíc pravý důvod odmítání. Byla jsem mile překvapena krásnou Norou Arnezederovou, překrásným Alžírskem a dojata osudy lidí, obzvláště pokud jejich manželství byla smíšená. Moc pěkný film, doporučuji. ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Bože, Bože.. Nora Arnezeder je přenádherná. Jonas udělal životní chybu, když ji tak vehementně odmítal. Představte si, že taková nádherná, chytrá a oddaná žena Vás s pláčem prosí, aby jste prožili budoucnost společně a vy ji neustále odmítáte i přes skutečnost, že ji milujete. Vidíte jak prožívá život s někým jiným, vidíte, jak žijete bez sebe a že nejste ani jeden šťastný. Krásný příběh. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Príšerne dlhá romantická dráma milovnikom romantiky neodporúčam je tam priveľa "alžírskeho pozadia" a smutný koniec jednej nenaplnenej lásky s jednou arabskou múdrosťou Kto je ľahostajný k najkrajšiemu príbehu svojho života, bude po celý zvyšok života prežívať len žiaľ a bolesť. Nič na svete neukľudní jeho dušu ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Trochu moc dlouhe, přiběh krásný, obzláště to bude bavit žensky, ach ta tragická láska :), ale ta přílišná teatrálnost v činech či zlomech v příběhu mi lezla na nervy, trochu to připomínalo telenovelu ve zkrácené formě. Poučení na závěr, jedním hloupým slibem si můžete zkazit celý život, takže nikdy nic neslibujte :) ty 4* jsou jen s přimouřenýma očima. ()

denyny 

všechny recenze uživatele

Přesně film dle mého gusta. Nechala jsem si den na promyšlení než napíšu hodnocení, ale vlastně se nic nezměnilo. Původně jsem film pustila náhodou a chtěla ho mít jen jako kulisu k ostatním věcem. Nešlo to. Film mě vtáhl do děje a už jsem se od něj nedokázala zvednout. A přesně to, dámy a pánové, od takového filmu očekávám. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama