Reklama

Reklama

Exeter

  • USA Backmask (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V starej, opustenej nemocnici, ktorej priestory v minulosti slúžili na liečbu detských pacientov s psychickými problémami, jedného večera prebieha teenagerská párty. Keď už sa v ranných hodinách začína väčšina z mladých poberať domov, niekoľko jednotlivcov zotrvá, aby si predĺžili zábavu vyvolávaním duchov. Už čoskoro sa všetci presvedčia, že zahrávať s mŕtvymi dušami sa neoplatí. Duch, ktorý sa vráti zo záhrobia, je mocný, pomstychtivý a túži ich všetkých vidieť umierať. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (65)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dlouho mnou očekávaný film, jsem asi totiž jeden z mála, co má rád Nispelovu tvorbu.Všeobecně je tenhle evidentní úchyl dost zatracovanej, přitom jako jeden z mála umí výtečně zpracované gore béčka, které sice absolutně nezvládá dramaturgicky, o to víc si ale dává záležet na tom, aby ta vybíjená byla prostě efektivní švanda.Docela mě sere Nispelova pověst, protože jeho remaky Texaskýho masakru a Pátku 13. oba dost můžu (oba za 4*) a jejich bídné hodnocení je dáno už jen typickým schazováním remaků, což je jev, který mě nepříčetně vytáčí už roky a přitom jsou jeho verze nejlepšimi díly z obou daných sérií a to není žádnej sugestivní názor, to je do píči holej fakt danej debilností či podprůměrností všech ostatních dílů, které se stále těší mentálnímu nadhodnocení kvůli pokročilému věku jedinců, kteří v dobách vzniku prvních částí šukali svoje první lásky ve fotrově embéčku s napúl žerdi staženejma Wranglerkama z tuzexu a dnešní slabomyslnou mládéží, která si tak myslí, že bude hrozně cool a dokáže tím svoji inteligenci, přitom je to jen banda zasranejch pózérů a oveček, co se bojí jít proti davu fosilů.Proto neměl úspěch slušný Barbar Conan, proto musí Nispel vzít za vděk video hororu.Film začíná nápisem The Asylum a místy taky jako od nich bohužel vypadá a to hlavně hereckými projevy party bytostně nesympatických puberťáků, kteří si jako hereckou inspiraci vybrali vyretardované xichtění Nikyho Klece z Ghost Ridera 2.Nispel si sám háže klacky pod nohy tím, že se děj odehrává celý ve dne, prvním posednutým je nejmladší člen Kelly Family a práce s herci připomíná režírování Žralokonáda čtyři.To vše Nispelovi kazí jinak neskutečně vymazlené lekačky, nejlepší a nejděsivější opuštěnou léčebnu za poslední roky a dokonalé vraždy s vizuálně vypiplaným gore.Je to škoda jako hrom, prvních 20 minut je fantastických, potom se střída mrazivý horor s nechtěnou komedií a to hlavně díky příšerným hercům.Rozporuplný film, který mě sice místy vykouzlil ironický úsměv, ale z větší části jsem se bavil, bál i zapotil i když spocenej sem spíš z toho psaní nechutně dlouhýho komentáře ve 4 ráno v posteli s chřipkou na 200 gramů vážící xpérii.U mě dobrý, 60%. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď je človek v pohode, dá sa na tomto filme, dosť dobre zabaviť. Hlavne pri niektorých scénach sa nedalo nesmiať sa. Asi najviac utkvela tá, keď hľadali exorcizmus na internete, to bola iná haluška. Tu je asi aj najväčšia chyba filmu, že neviem či je to paródia na podobne horory alebo sa len vobec nebral vážne, a tým dochádzalo k totálnym úletom a k debilným chovaniam postáv. Niektoré gore sceny sa vydarili a to je asi aj jediné, čo sa v tomto filme vydarilo, okrem dobre zvoleného prostredia.. Lebo scenár bol fádny a herecké prejavy slabé . Vybíjaná to bola veru vynikajúca, ale čo sa týka exorcizmu a všetkých jeho súčastí, bol veľmi slabý. Slabé 3*. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil zcela náhodou a když jsem si letmo přečetl strohý obsah, docela mě navnadil. Nejen proto, že se děj měl odehrávat ve starém sanatoriu pro duševně choré a nezvladatelné děti, ale hlavně proto, že v něm hrál můj oblíbenec z poslední doby Stephen Lang. Navíc nám tu byl slibován pomstychtivý duch – či krvelačná entita – tak jsem si říkal: Proč by ne, jdi do toho! Jenomže první varovný signál jsem dostal hned ze startu, když jsem uviděl jméno režiséra. Marcus Nispel nepatří mezi moje oblíbence už jen kvůli tomu, že jeho Pátek 13 považuju za zbytečnou blbost – no reputaci si lehce zpravil svým Texaským masakrem a po dnešku i tímto filmem.   Ač se Exeter nepyšní zrovna moc velkým hodnocením ani oblibou u diváků, já si nemyslím, že by šlo vyloženě o špatný film. Místy to sice připomínalo (hlavně tedy ze začátku – nepočítám slušnou scénu s prostřelenou hlavou) nějakou trapnou teen komedii, všechny ty kecy o chlastu, sexu, drogách mi poslední dobou lezou krkem (ve filmech). Jednotlivé postavy taky zrovna moc sympatií nepobraly a co víc, Stephen Lang tu hraje druhé housle a před kamerou se objevoval spíše sporadicky. Hlavní prim tu tak skutečně hrála ta bandička nadržených ubožáků a dvou vcelku pohledných koček.   Kamera a způsob natáčení taky v první polovině zrovna neoslní, ale pokud vydržíte prvních cca 30 minut, budete odměněni celkem zajímavou podívanou, která se ke konci zvrhne v pěkně krvavou a nebudou chybět ani jakžtakž slušné gore efekty (některé sice byli moc digitální, ale účel to splnilo). Nispel si byl totiž vědom, že jenom s posednutím člověka u diváků nemá šanci uspět a tak nám nejprve podstrčí jakousi parodii na již mnohokrát viděné, aby se v poslední půlhodině vše zvrtlo v brutální béčkový krvavý maskar. Mé zvrhlé libido dostalo přesně to, co jsem celou dobu očekával.50% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Marcus Nispel sa teda dost trapi, posledne dobre - slusny priemer - filmy mal z roku 2003 Texasky Masakr Motorovou pilou, a to uz bol rymejk a potom este 2009 Patek Trinacteho. Odvtedy sa trapi, toto je tiez spatne, atmosfery niet, herecke vykony su priserne. Vacsinu filmu sa len ziape a nezmyselne beha hore -dole a sem a tam po chodbach. Nispel veru novy hororovy talent isto nebude : 7 % ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Určitě nadhodnotím. Ani jsem nevěděl, že tohle má na svědomí režisér Texaského masakru a Pátku třináctého, docela překvapení. Exeter taky není vůbec špatný Horor. Frajerka v kalhotkách, kdy si šlehne a následně si vystřelí mozek z hlavy, byl úžasný rozjezd. Partička je celkem v pohodě, černovlasá Brittany pěkná kočička, nádech komedie až skoro parodie se velice povedl, prostředí psychiatrické léčebny, skoro vždy dokáže navodit slušnou atmosféru, zde se to vydařilo na jedničku, Gore v závěru bylo dost povedený  - rozpůlený obličej, byla asi nejvíc brutální scéna, co jsem v poslední době viděl. Rozuzlení v závěru moc smysl nedávalo, ale budiž. Já jsem se teda dost bavil a divím se, že je Exeter celkem neznámý Horůrek. Spokojenost. (Full HD, 425. hodnocení) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Řeka, kterou lze vidět na začátku filmu, byla do filmu přidaná digitálně, jelikož poblíž nikde žádná řeka není. (Polgedney)
  • Film měl premiéru ve Velké Británii na filmovém festivalu Glasgow Horror v únoru 2015. (Terva)
  • Film měl pracovní název Blacmask, ale v prosinci 2014 byl změněn na Exeter. (Terva)

Reklama

Reklama