Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philippe je starší syn cholerického ředitele střední školy, Karla Bosquiera. Protože propadl z angličtiny, otec mu nařídí, že prázdniny stráví na výměnném pobytu u britského aristokrata. Ten k nim zase posílá svou dceru Shirley. Otcovo rozhodnutí synovi zkříží prázdninové plány, chystal se totiž s kamarády vyrazit na plachetnici podél mořského pobřeží. Přemluví proto svého kamaráda Michoneta, aby jel do Anglie místo něj. Shirley, která mezitím dorazila, vyvolá v rodině Bosquierových značný rozruch. Je hezká, samostatná a rozhodně se nemíní podřídit přísným vychovatelským metodám pana ředitele. A když se v jenom z barů náhodou seznámí s Philippem, který se vydává za Michoneta, nemůže to skončit jinak, než že se do sebe zamilují. Všechno by vyšlo, kdyby Philippův náhradník neonemocněl... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Ředitel prestižní školy Charles Bosquier (Louis de Funès) pošle svého syna Philippa (François Leccia) na prázdniny do Velké Británie, aby si zdokonalil angličtinu, Philippe má však vlastní představy o prázdinách a tak místo sebe pošle svého kamaráda Stéphana Michonneta (Maurice Risch)... Komedie Senzační prázdniny je dalším velice povedeným příspěvkem do filmografie Louise de Funès. Ten zde opět předvadí své klasické herectví, které však jde ruku v ruce se zábavným a svižným scénářem (o ten se společně s režií postaral Funèsův dvorní režisér Jean Girault) plném cestování a záměn. Přidejme k tomu tradičně chytlavou hudbu Raymonda Lefevrea, kvalitní herecké obsazení se spoustou známých tváří (Ferdy Mayne, Claude Gensac, Mario David, Martine Kelly, François Leccia, Maurice Risch, Olivier de Funès) a máme tady skvělou komedii, díky které si je možné udělat letní prázdniny prakticky v jakémkoliv ročním období. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Spolu s legendární sérií o četnících je i toto komedie, jak se patří a nemá chybu. Louis de Funés v plné síle! František Filipovský - dokonalé ztotožnění dabingu s originálem. Je to vtipné, má to chytlavou ústřední (a vlastně snad i jedinou) melodii a několik herců z četnické série. Bravo! Verdikt: 4 a 1/2* - 5* a 80 - 90 %. PS. Tomuhle aspoň říkám KOMEDIE a ne jako nepřeberné kvantum dnešních filmů, které se za ně také označují. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí letní komedie s mistrem dobré zábavy Louisem de Funesem, která pobaví i po tolika letech od svého natočení. Výborné gagy, výborné excesy, výborná komika, výborná groteska. Cholerické postavy zvládal vždy na výbornou a v podstatě na tom založil svoji komediální kariéru. Jedná se také o třetí snímek, kde si zahrál i Louisův syn Olivier a koho jiného než syna ředitele ztvárněného právě Louisem, kterého pěkně pozlobí. Děj je nenáročný a tak se dá u sledování příjemně odpočinout. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní atmosféra působí relaxačně, když je venku počasí pod psa dvojnásob. Ztřeštěné, jak je u Funèsových filmů zvykem, ale extra vtipné to není. Trocha utahování si z Angličanů, jejich stolování a upjatosti. Louis občas někam spadne nebo se nabourá do kurníku. Slušný průměr, ale s Funèsem se najdou lepší kousky. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha komedií geniálního komika,která zpříjemní chvíle volna. Opět tu máme spoustu vtipných scének a k tomu všemu parádní prázdninovou idylku mladých lidí na moři. Sakra, proč jsem se nenarodil někde u moře...takový prázdniny s holkama na plachetnici,večerní zastávky na souši,oheň,nějaký to maso,romantika,co víc si přát ne? Jen bych se asi obešel bez cholerickýho a pomatenýho otce,kterej by mě furt naháněl :-D--->90% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Jako dekorace pro budovu Bousquierovy školy posloužil zámek Château Gillevoisin nedaleko od Paříže, scény pronásledování nezdárného syna Philippa byly natočeny v Le Havre a dalších destinacích v severní Francii. (argenson)
  • Když Charles (Louis De Funés) vystupuje z motorového člunu na plachetnici, má člun postavená opěradla sedadel. Když je pak hozen zpátky do člunu, jsou opěradla sklopená do spací polohy. (Stejšn)
  • Názvu filmu odpovídala i doba natáčení, začalo se v červnu a poslední záběry byly pořízeny v září 1967. (argenson)

Reklama

Reklama