Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čas by v tomhle idylickém městečku kdesi na jihu Francie dál běžel svým líně pomalým tempem, nebýt všetečného Blaireaua. Kam přijde, tam se něco semele! Však je také místním radním už dlouho trnem v oku. Navíc má jednu zpropadenou vášeň: pytlačí v okolních lesích a zvěří zásobuje zdejší restaurace i leckteré domácnosti. Když je obecní četník při noční obchůzce revíru napaden neznámým útočníkem, v podezření je právě Blaireau, a skončí za mřížemi. I tady se však cítí jako doma, protože ředitel věznice je vášnivý nimrod, se kterým dokonce tajně v noci vyráží na lov. Život v městečku zatím prochází zvláštní proměnou: čas jako by se tu dočista zastavil a jídelní lístky restaurací zejí prázdnotou. Když se nakonec najde pravý viník nočního přepadení, všichni doufají, že po návratu Blaireaua z vězení město konečně ožije a vše bude jako dřív. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

topi 

všechny recenze uživatele

Tak musím uznat, že i přes to, že jsem obrovským milovníkem Luise, tak mě tento film vůbec nedostal. První půlku jsem si pouštěl v českým dabingu, kde Funese nadaboval Václav Faltus a to bylo něco tak hroznýho, že se to nedalo poslouchat. On totiž jenom šišlal, že mu vůbec nebylo rozumět a s panem Filipovským to mělo pramálo společného. Tak jsem si druhou půlku pustil v originálním znění a to bylo 100 a 1! I přes to mě film nepobavil, některé scény byly vyloženě trapné a nebýt Funesových xichtů a grimas, tak by snímek nestál za nic. Je mi líto, jsem zklamán. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Taková obyčejná komedie z období, kdy Funés ještě nebyl žádná hvězda. Příběh o pytlákovi, kterej nakonec udělá z nejklidnějšího města nejšťastnější město, je dost banální a chvílema trochu nudnej. Kdyby v tom nehrál Funés, asi bych to ani nedokoukal. Ale jestli máte rádi Funése a jeho nezaměnitelnej hereckej projev, tak vás film asi nezklame. ()

Reklama

vok 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů, kde L.d.Funes má jednu z hlavních rolí. Domnívám se , že je nejvýraznější postavou příběhu o nenapravitelném pytlákovi, kterého pronásleduje obecní četník a to vše pod přímým dohledem starosty. Pytlácké kreace / jedna dokonce za asistence velitele vězení/, závody v rybolovu a scénky neúspěšných snah dopadnout pytláka při činu, výrazně čerpají ze zlaté éry němých grotesek. Opět škoda, že filmy počátku prosazování se Funese do hlavních rolí z konce 50tých let jsou u nás opomíjeny... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co se děje ??" - "Prý kvůli Blaireauovi !!" - "Ó, poslali na něj stíhačky ?!" ;) Vezmeme-li v úvahu, že teprve Fantomas Lousie de Funèse katapultoval mezi evropskou filmovou smetánku, pak zřejmě Nevídáno, neslýcháno patří k tomu nejsnesitelnějšímu, v čem se tento rtuťovitý chlapík v éře předfantomasovské objevil !! Nejde sice o žádnou velejízdu, při níž budete prskat smíchy, tenhle kousek by nejspíš bez jeho účasti upadl v zapomnění, nicméně já se opravdu velmi dobře bavil, silná čtyřhvězdičková podívaná to není ani náhodou, ale nějak jsem této satirické báchorce přišel na chuť, dialogy se celkem povedly, některé scénky mi v rámci žánru přišly málem geniální, minimálně rybářská soutěž, kdy Funésův pytlák Blaireau tahá jednu rybu za druhou, či snaha dostat se zpět do vězení s následným setkáním vězňů mezi ně patří, celé je to takové poťouchlé a přesto nesmírně roztomilé.. Uznávaného režiséra Yvese Roberta, k jehož typickým filmovým znakům patří i ta nadmíru povedená atmosféra venkova, omlouvá snad jen skutečnost, že stál teprve na prahu své kariéry, poněkud rozpačitý dojem totiž vyvolávají jeho občasné tendence zcela bez varování a naprosto nesmyslně přecházet z dialogu k němé grotesce, ačkoli uznávám, že málokdo by k tomuto mrtvému žánru mohl více inklinovat než právě Louis de Funès se svým neskutečně fyzickým herectvím, mně osobně právě tyto momenty dost vadily, stejně jako otravný hudební motiv Jeana Wienera, z něhož se mi ježily všechny chlupy po těle, navíc hudba často do zvolených pasáží vůbec neseděla.. [ Dabing 2/10 ] Typická populistická nechutnost North Videa s podpisem Tvůrčí skupiny Josefa Petráska. No, nicméně zde tragický amatér Václav Faltus předvedl to nejlepší, co v něm zřejmě na tu bídu bylo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo, De Funes tocil tieto komedie jak na beziacom pase v 50. rokoch a stale dufal, ze prerazi vo filme. Len v roku 1958 natocil tri tieto priemerne komedie, roku 1956 ich mal tusim az 8. Vsetko to bolo k hovnu, stale neprerazil. Tuna pytliaci v lesoch a kradne, - vlastne nekradne, premiestnuje ryby, bazanty a kadejaku jedlu haved z lesov do restauracii a do domacnsoti. Film ani nemozno povazovat za prinos francuzskemu filmu, reziser Yves Robert natocil svoje najlepsie filmy az s istym Pierrom Richardom /Velky Blondyn s cernou botou, Zaletnik 1 a 2 a Navrat velkeho Blondyna/. Utulna vidiecka atmosfera ma cosi do seba, ale tempo je nudne, komickych situacii dost malo a niektore dialogy su az vatovo plane plky : 50 % ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru v dubnu 1958 a patřil k prvním velkým úspěchům Louise de Funèse. Ve francouzských kinech jej vidělo více než dva a půl miliónu diváků. (argenson)
  • Natáčení probíhalo od srpna do října 1957 v pařížských filmových studiích. Scény v ulicích imaginárního městečka Montpaillard byly pořízeny ve starobylém městě Semur-en-Auxois v Burgundsku. Nedaleko odtud na Burgundském kanále se točily i scény z rybářské soutěže. (argenson)

Reklama

Reklama