Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

necisty 

všechny recenze uživatele

Tady byl jediný problém, že skoro identický film (není vše na tom místě, kde se zdá) jsem s Funesem viděl ne nedávno, ale přímo minulý týden. Od začátku jsem tedy přes veškerou srandu byl pro 4 hvězdy, i kvůli tomu, že tady nebyly tak hezké holky :D. Konec byl ale tak impulzivní a ještě o špetku vytáhl vtip, že jsem nucen dát 5:). ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zřejmě ta nejšílenější a nejstřeštěnější komedie, kterou jsem viděl (s Funésem určitě). Jednoduchý děj, značně zamotaná zápletka, nedorozumnění, jeden dům a především Louis De Funés a jeho neskutečná kreace. Nedokáži posoudit, která Funésovka je nejlepší (sice jsem někde napsal že "Velký flám", ale není to tak jednoznačné), protože jeho nejlepší kousky jsou tak nějak srovnatelné. Ale musím říci, že "Oskar" je zřejmě komedie, ve které podal Louis de Funés nejlepší výkon. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,100,000║ Tento film je doslova nabitý humorom od začiatku po koniec, dej sa po celý čas nepohne z jedného obytného domku a na prekvapenie nevadí to, lebo Louis de Funes v skvele spolupráci s ostatnými hercami tento film naprosto ovládajú a nenechajú nás ani na moment sa nudiť. Táto komédia je doslova živel a je dokonca zábavnejšie než ostatné známe filmy s Funesom! ...na konci projekcie som odchádzal zo zachrípnutým hrdlom, fakt sila a veľké prekvapenie s Funesom o ktorom som ani netušil /videl v kine: 100%/ (videl na festivale Art Film Fest 2009) ()

lord.Luki 

všechny recenze uživatele

Tato jedna z nejlepších funesových komedií je jedním z nevíce překvapení plných filmů vůbec, začíná docela divně, pokračuje ještě divněji, a po neuvěřitelném „CO?“ se stává nezapomenutelným zážitkem. Opravdu skvěle vynaložených 85 minut. Rozhodně jeden z nejlepších Funesových filmů. Nepatří sice k neznámějším, ale pro svoji originálnost rozhodně k nejlepším. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zamotanější příběh aby jeden pohledal. Oskar obsahuje i přes svou krátkou stopáž vynikající zábavu a spoustu scén, jenž se navždy vryjí do paměti filmových diváků (z těch neustálých záměn kufrů se člověku pěkně točí hlava). Dříve jsem si k tomuto snímku trošku hledal cestu, ale dnes můžu s klidným srdcem prohlásit, že je naprosto unikátní a vysoké hodnocení mu právem náleží. Louis de Funés v životní formě! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Obsazení Claude Gensac do role Germaine Barnier navrhla skutečná žena Louis de Funèse (Bertrand Barnier) Jeanne. Gensac později v rozhovoru pro France Dimanche uvedla: „Jeanne pak navrhla Louisovi, aby si mě vybral jako svou pravidelnou partnerku. Chtěla, abych byla manželkou jejího muže na plátně.“ To se také v pozdějších snímcích s poměrně nepřetržitou pravidelností stalo. (Komiks)
  • Exteriéry domu vo filme boli natočené vo vile Stein vo Vaucresson pri Paríži, interiéry sú čisto dekoratívne. (Arsenal83)
  • Adresa Rue des Filles du Calvaire 35 neexistuje, protože pařížská ulice Filles du Calvaire končí číslem 25. (Snorlax)

Reklama

Reklama