Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

"Oskar? Ten ukradl diamanty služce, která jela na Severní pól, protože měl mít dítě ve vašem kufříku!" Komedie strhujícího tempa, s vypointovanými dialogy, plná záměn lidí i věcí, korunovaná výtečným výkonem k šílenství doháněného Funese. Skorem až klasicky divadelní (jednota času, místa a děje se drží - divadelní hra je ostatně předlohou). Silné ****. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zamotanější příběh aby jeden pohledal. Oskar obsahuje i přes svou krátkou stopáž vynikající zábavu a spoustu scén, jenž se navždy vryjí do paměti filmových diváků (z těch neustálých záměn kufrů se člověku pěkně točí hlava). Dříve jsem si k tomuto snímku trošku hledal cestu, ale dnes můžu s klidným srdcem prohlásit, že je naprosto unikátní a vysoké hodnocení mu právem náleží. Louis de Funés v životní formě! ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Situační komedie ,která je postavená na jednom herci a to Louis de Funesovi ,který se dozvídá od svého zaměstnance ,že ho okradl o 64 milionů a ,že je milencem jeho dcery ,ale jak se ukáže ta se za jeho dceru jenom vydává ,jenže ono je to stejně jedno , všechno se to tak různě zamotá ,až z toho bude te mít hlavu kolem. Do toho je tu několik nápadníků pro jeho pravou dceru a několik kufříků (přesně 3) a v jednom jsou šperky za 64 milionů , ve druhém ta samá částka ,ale v hotovosti a ve třetím jsou věci služky ,která odchází a zbytek už je asi každému jasný co se bude dít. Abych řekl pravdu někdy už mě štvalo jak se pořád zamotávalo. Ale co si budem nalhávat asi většina se u toho velice dobře bavila. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám pravá nefalšovaná francouzská komedie. Avšak co by to bylo za francouzskou komedii, kdyby v ní nehrál hlavní roli snad nejlepší evropský komik Louis de Funés. Kufr se šperky, s penězi a s podpresnkou - to je dokonalý námět na originální komedii, kterou by asi málokdo dotáhl do tak skvělého konce jako Molinaro. Tou největší a nejsladší třešničkou na dortu byla moje oblíbená Claude Gensac (co si budeme povídat, tato žena je jak ze starého dobrého noiru a krásou se může měřit klidně i s Diterich, Garbo etc.), která se vyznemaneala hlavně v budoucích Četnících. Kvalitou je Oskar skvělou komedií, takže snad nikoho neurazím, když dám ****. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Konverzační komedie odehrávající se na jednom místě. Zároveň velká "one man" show pro Louise DeFunese. Po čase mě neustálé šílené zvraty a záměrná překombinovanost děje začala nudit. Tak dávám takový slušný průměr. Ale úplně chápu pokud starší ročníky hodnotí tento film mnohem výše. Bohužel mě to moc neoslovilo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Exteriéry domu vo filme boli natočené vo vile Stein vo Vaucresson pri Paríži, interiéry sú čisto dekoratívne. (Arsenal83)
  • Poprvé spolu ve filmu L.de Funés a Claude Gensac (hráli spolu v osmi filmech). (M.B)
  • Adresa Rue des Filles du Calvaire 35 neexistuje, protože pařížská ulice Filles du Calvaire končí číslem 25. (Snorlax)

Reklama

Reklama