Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha francouzských situačních komedií, které skvěle fungují nejen na divadelních prknech. Shodou okolností jsem se nedávno podíval na Nalevo od výtahu ...stejný režisér, podobně inteligentní humor. A přestože dělí oba snímky dvacet let, oba jsou skvělými reprezentanty vrcholného období francouzské kinematografie. Nerad bych sklouznul do toho důchodcovského...tenkrát to bylo lepší, ale faktem je, že neznám žádného současného francouzského komika. A stejně tak jsem nezaregistroval, že by se do kin aspoň jednou ročně, dostala kvalitní komedie. Herecké bardy, jako Pierre Richard, Louis de Funès, Jean-Paul Belmondo, Gérard Depardieu a mnoho dalších, v mých očích nikdo nevystřídal. Takže i když je Oskar nenáročná situačka, bez opravdu originální pointy...hýčkejme si tyto archivní kousky...ničeho lepšího se nám asi nedostane. Navíc jde o jeden z nejlepších výkonů Louis de Funèse, kdy střídá herecké polohy s neuvěřitelnou kadencí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oskar? Ten ukradl diamanty služce, která jela na Severní pól, protože měla mít dítě ve Vašem kufříku." Lépe než masér Philippe bych děj tohoto snímku nepopsal. Snad bych jen doplnil, že jde o tři kufry, dvě dcery, falešné těhotenství, vylhané zaměstnání, úplatného sluhu a chudáka pana podnikatele Barniera, který to má všechno vyřešit. Mne to tedy pobavilo naprosto výtečně, zejména postupně chřadnoucí kapitalistovo duševní zdraví bylo roztomilé a jeho skákání panáka s telefonem mne naprosto odrovnalo. ()

Reklama

ForgetMeNot5 

všechny recenze uživatele

Podle mého nejlepší Funèsova komedie, která je velmi podceněná, za to je ale určitě nejoriginálnější s neobvyklou jednotou místa, která tak vytváří pocit komornosti a o to větší absurdita je v tom, co vše se na tak malém místě odehraje během 85 minut. Po tolika letech stále baví, třebaže už ji člověk vidí po několikáté. Naprosto miluji absurditu děje s random okamžiky. Opakující se záměna s kufříky plným peněz, náhrdelníků a podprsenky paní hraběnky aka exslužky rozdmýchává děj od začátku až do konce. A do toho všeho naprosto debilní masér. Co víc si přát? ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zřejmě ta nejšílenější a nejstřeštěnější komedie, kterou jsem viděl (s Funésem určitě). Jednoduchý děj, značně zamotaná zápletka, nedorozumnění, jeden dům a především Louis De Funés a jeho neskutečná kreace. Nedokáži posoudit, která Funésovka je nejlepší (sice jsem někde napsal že "Velký flám", ale není to tak jednoznačné), protože jeho nejlepší kousky jsou tak nějak srovnatelné. Ale musím říci, že "Oskar" je zřejmě komedie, ve které podal Louis de Funés nejlepší výkon. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Film (i když v tomhle případě bych řekl spíš inscenace), vystavěný na klasickém půdorysu comedie del' arte, se záměnami kufříků a bůhví čeho ještě. Ale Louis De Funes se řádně stará, aby tahle omletá šablona trochu fungovala. Jedna velká one-man-show a mimochodem první Funésovka, kterou jsem konečně slyšel v originále. Funésův projev je o něco střídmější, postavený hlavně na mimice a timingu, Filipovského dabing z něj dělá trochu přeafektovaného šaška. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Ve Francii navštívilo film přes 6 miliónů diváků. (hippyman)
  • Adresa Rue des Filles du Calvaire 35 neexistuje, protože pařížská ulice Filles du Calvaire končí číslem 25. (Snorlax)

Reklama

Reklama