Reklama

Reklama

Bezpečný přístav

  • USA Safe Haven (více)
Trailer 1

Do Southportu se přistěhuje plachá Katie, jejíž minulost halí opar tajemství. Ačkoliv se zprvu brání navázat jakýkoliv vztah, postupem času se seznamuje se sousedkou Jo a Alexem a jeho dětmi a v ospalém jižanském městečku začíná zapouštět kořeny. Musí se tedy rozhodnout – zvolí život na útěku, nebo novou rodinu? (oficiální text distributora)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (253)

Reesam 

všechny recenze uživatele

Nicholas píše krásné knihy, ale někdy až moc kýčovité. Nicméně Safe Haven je krásně natočený, jak by taky nemohl být, když se to točí u pobřeží, kde je atmosféra naprosto okouzlující. Na tomhle filmu Vám nic nevadí, ale naopak asi kromě té krajiny ani neoslní. Neříkám, že konec nebyl překvapivý, ale že by mi to vyrazilo dech, to ne. Milý film, toť asi vše. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hallstrom nam ukazuje, ako sa to nemá robiť. Situácia je však o to horšia, že nekopíruje ani tak hollywoodske klišé, ako tuctové televízne filmy. Vlastne pre fanatikov filmovej teórie je to zaujímavý materiál. Ako podmaz popri učení na skúšku z Dejín kinematografie takmer až dokonalé, keďže som si práve čítal pravidlá klasického Hollywoodu. Btw v tom istom čase šiel do kín ďalší Lasseho prúser, nejaká švédska krimi. Asi mal blbý rok, snáď je už z toho vonku. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Chybou by určitě bylo očekávat mysteriózní thriller, nebo si od toho slibovat strhující drama. Ani jedním totiž film není a nemá dle mého názoru ani ambice být. Jedná se čistě o romantický příběh se snahou o dramatický závěr a jedním "mysteriózním" prvkem. Postavy jsou typicky šablonovité a černobílé pro tento žánr - od zlého manžela, přes roztomilou Katie až po hodného a osamělého Alexe. Ocitáme se v malebném přímořském městečku, jsme svědky klasického seznamování, nechybí romantický den strávený na pláži, nebo výlet na loďce s nečekaným deštěm. Klišé a kýč na každém kroku. Ve filmu jen těžko něco překvapí. Přesto bych se o Bezpečném přístavu neodvážil tvrdit, že je ve svém žánru špatným filmem. Viděl jsem dost i horších limonád a tahle mě nijak neurazila, abych sáhnul jen pro jednu nebo dvě hvězdy. Herci sice nejsou první liga, ale na Julianne Hough se aspoň hezky kouká a hudební podkres byl taky docela přiléhavý. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdo touží odplavit trable všedních dnů a úplně vypnout, tak je tenhle film to pravé ořechové, Přesně jsem věděla do čeho jdu, protože od Nicholase Sparkse se ani nic jiného očekávat nedá a krásný plakát k tomu přímo vybízel. Chtěla jsem něco sladšího, ale ne homoli cukru, kterou nebudu schopná pozřít. Co se romantiky týká, viděla jsem od Lasse Hallströma přece jen lepší kousky. Ale po vizuální stránce to byla vysloveně pochoutka a oba kluci i Cobie s Julianne byla taky dobrá volba, to nemohu říct :-) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ktorý mne sadol do noty svojím rovnomerným a neprehnaným rozvrstvením romantickej a thrillerovej vrstvy. Ak tu niekto píše o nejakej presladenosti či „obrovskom slaďáku“, mal by si zapnúť na 5 minút Šeherezádu a ten rozdiel pochopí okamžite. Noci s nepriateľom je naozaj porovnateľný film, ale mne sa tento páčil viac. Rovnako ako Julianne oproti Julii. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Zatímco ve filmu má Katie (Julianne Hough) své přírodní vlasy hnědé a před útěkem si je obarví na blond, v knize to je přesně naopak – přírodní vlasy jsou blond a před útěkem si je obarví na hnědou. (Iveet)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno