Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (193)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z nejvíc crazy komedií Funese. A přestože nejsem úplně příznivec přepáleného situačního humoru, tak tady jsem se bavil. Když prchlivý majitel loděnice vyžene konstruktéra, na jehož novou loď si brousí zuby dotěrný italský konkurent, nezbývá mu než se za ním vypravit a získat ho zpět. Jeho snaha ukázat se v lepším světle a vynahradit konstruktérovi vyhazov, končí katastrofou i pro ostatní členy rodiny. S výjimkou jedné vysloveně protivné a ukňučené scény ke konci, šlo o bezelstně blboučké fórky, které mají potenciál zabavit každého, kdo se umí trochu uvolnit a nevyhledává jen intelektuální humor (kterého je v dnešních komediích stejně pekelně málo). Když už jednoduchá komedie, tak od profíka. Spokojenost. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Louis de Funès a jedna z mnoha nestárnoucích komedií, která je svým charakterem a dějovou linkou podobná snímku ´Senzační prázdniny´, který natočil ve stejném roce. Tam se coby ředitel školy hnal za svým filmovým a vlastně i skutečným synem, zde pro změnu coby majitel loděnice za svým konstruktérem v rámci kšeftu. To jen tak bokem zase připomíná snímek ´Jeden hot a druhý čehý´, kde kvůli honosnému výdělku jako majitel firmy rozšíří dílny až do svého domu. Ale to vzniklo až o hodně později. Při své cestě zažije nemalá dobrodružství a etud, kdy se divák muže uválet smíchy. Na to, že snímek vznikl v roce 1967, nijak nestárne a svým humorem a skeči dokáže pobavit i dnes. Louis de Funès ve spojení s hlasem Františka Filipovského je pro pobavení trefou do černého. ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná ve které mimo Funese alias pana Fourchauma (ten podává jeden ze svých nejlepších hereckých výkonů) exceluje v závěru hlavně jeho konstruktér plachetnic Castagnier a to když při závěrečném pláči nádherně paroduje jednoho z nejlepších komiků němé éry filmu Pana Stana Laurela! Jinak se jedná o hodně praštěnou komedii plnou střeštěných lidí provádějících crazy kousky , scénka v kostele nezapomenutelná! Pro mě 90% :-) ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Funesových filmů!! Skvělá oddechová zábáva se spoustou skvělých vtipů a skvělým Funesem, který zde podle mě podává životní výkon. k tomu skvělý Michel Galabru, který je Funesovi rovnoceným komickým partnerem. Tihle dva mě spolehlivě bavili celý film a já se musím přiznat, že jsem se dlouho takhle nenasmál!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Často sa čudujem, prečo ma doteraz Funèsove filmy toľko obchádzali. Možno preto, že okrem fantomasovskej a žandárovskej série v televíznom vysielaní toho veľa vidieť nie je. A tak som rád, že som sa práve týmto filmom obohatil o jeho tvorbu. Príjemný a vynaliezavý humor stavia, ako to už pri Louisových filmoch poznáme, na absurdných situáciách a vie z nich vyťažiť maximum. A naozaj, tu je to maximum pretlačené do výborna. Niekoľko minút filmu som sa síce trošičku nudil, ale inak je toto naozaj sranda film na pobavenie. 75%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) ve filmu jezdí vozem Jaguar E-Type, který byl označován také jako nejkrásnější vůz století.Modrý vůz, kterým odvážejí zraněného Scipia (Michel Galabru), je italský Fiat Dino Spider z roku 1967. Jedná se o dvoumístný sportovní vůz s motorem vpředu a pohonem zadní nápravy. (Lucas87)
  • Mnoho situací ve filmu je inspirováno gagy Funèsova a Dhéryho oblíbeného dua komiků Olivera Hardyho a Stana Laurela (napříkald Laurelův pláč, v který většinou propukal na konci grotesek). Robert Dhéry jej napodobil tak mistrně, že Louis de Funès musel svůj nezřízený smích zakrývat pod přikrývkou. (Komiks)
  • Ve scéně, kdy Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) stojí u polorozpadlé zdi a křičí: "Kastaně", spadne kus zdiva a jeden velký kámen, u něhož je možné si všimnout, že je popostrčen dřevěnou tyčí. (offlineman)

Reklama

Reklama