Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"V životě je všechno nedorozumění. I smrt." Tetovaný není zcela typickou komedií, u níž by se člověk neřízeně řezal smíchy, nýbrž jde spíše o humorně pojatý příběh o na první pohled nepravděpodobném přátelství mezi dvěma muži, které svedlo dohromady jedno tetování. De Funès i Gabin se svých partů zhostili vtipným způsobem a společně naservírovali nejednu povedenou scénku ("Slyším hlasy. - Jste Jana z Arku?!"). Nejkouzelnější částí filmu byly "prohlídky základů v románském slohu", které neomrzely ani při opětovném navštívení. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle mě docela zklamalo - nemám rád filmy bez konce. Když sleduji film s de Funésem, který chce dostat obraz, vytetovaný na zádech Gabina, tak chci vidět nějaké lepší zakončení než to že se spřátelí a vykašlou se na to. A i jinak je to průměr - Gabin se svým zámkem s hladomornou a zbraněmi z druhé světové je zábavný, naháněčka se zloději skvělá, ale jinak toho moc vtipného není a některé věci (manželka, černý sluha, sporty) jsou vysloveně pitomé. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj Tetovaný spadol z priemerného hodnotenia do prepadliska. Námet filmu bol síce originálny, ale nebol dostatočne nosný, tak bolo potrebné pridružiť tému rekonštrukcie zámku. Nemyslím si, že Jean Gabin je vhodný na komické úlohy a s neurotikom Funésom nevytvorili komickú dvojicu. Keď k tomu prirátam upišťanú Félicianovu manželku a nezaujímavý dej, tak nevidím najmenší dôvod pre to, aby som tento film považoval aspoň za priemerný. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak se mi to líbilo víc, což je divné z toho důvodu, že jsem to jistě nemohl chápat tak jako dnes. No ale sranda to pořád je a tady tvůrce konečně napadl i nějaký jiný příběh než s dcerou Funese. Tady žádná není, zato manželku vyfasoval obludu, tak zde poprvé nemůžu říct, že Francouzky jsou jen nádherné, asi si to s tou emigrací ještě rozmyslím. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Gabin s Funésem jedou pěkně na plno po celou dobu, škoda, že chvílemi se to od prvopočátečního uzlíku ala zádového tetování od Modiglianiho veze na situačních scénkách kdesi na zámku a člověk přestává vnímat, kde že je ten problém kvůli kterému se dvě hlavní postavy neustále handrkují. Jinak v dnešní hyperkorektní době si nelze nevšimnout černocha sluhy, kterému tam v pár scénách pěkně rasisticky zatápí, možná proto bude tento film v budoucnu trezorový. Zbytek už je klasická taškařice našeho mladíka. PS: jakožto fanouška MMA je tu doslova geniální scénka spárování asi prvního francouzského mix martial arts sportu. :D 70% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Rivalita a nepříliš dobré pracovní vztahy mezi Jeanem Gabinem a Louisem de Funèsem byly obecně známým faktem. K jejich dokreslení nejlépe poslouží záznam z tiskové konference, která proběhla právě v průběhu natáčení Tetovaného a kterou dodnes připomínají životopisci obou slavných herců. Na otázku ohledně nejoblíbenějších filmů toho druhého odpověděl de Funès s nadšením: "Mám rád všechny Gabinovy filmy", zatímco Jean Gabin reagoval s nepřítomným pohledem: "Neviděl jsem žádný film pana de Funèse." (argenson)
  • Jean Gabin a Louis de Funes spolu během natáčení nepromluvili mimo kamery jediné slovo. (fandalehy)

Reklama

Reklama