Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín. Současnost. Letní den, v němž minuty rozhodují o lásce, životě a smrti. Lole a Mannimu je něco přes dvacet a jsou milenci. Manni pracuje jako kurýr pro pochybného překupníka s auty. Poslední akce však nedopadne podle plánu. Vletí v metru do náruče revizorům a ztratí igelitku se 100.000,- DM, které si má šéf za dvacet minut vyzvednout. Zoufalý Manni volá Lole. Co si počít? Když ty peníze nesežene, zemře. Lolin mozek pracuje naplno. Má dvacet minut na to, aby sehnala sto tisíc, dvacet minut na záchranu Manniho života. Lola vyrazí z domu do ulic Berlína vyběhat sobě a Mannimu život, sehnat nějak někde sto tisíc. Lola běží ne jako, ale o život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (661)

Matty 

všechny recenze uživatele

Homo ludens. Frenetický film, který je svým střídáním materiálů (film, video, fotografie), druhů (animovaný film, hraný film, pseudo-dokumentární momentky), žánrů (komedie, thriller, rodinné drama, romance) a tempa stejně neklidný jako hlavní hrdinka, díky výrazně červeným vlasům a způsobu rámování okamžitě k nalezení v libovolném prostředí. Nejen tím, že okamžitě víte, kde se nachází postava, kterou ovládáte, připomíná Lola videohru. Smrt neznamená konec hry, ale možnost být v další hře lepší, což je velmi osvěžující aktualizace "co by kdyby" schématu. Jak se ale dozvíme hned na začátku od "rozhodčího" (hlídač z banky), teorie je pouze "zbytek", dodatek ke strhující hře. 80% Zajímavé komentáře: mm, Radek99 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování jsem už začal pomalu jásat (jenže neříkej hop, dokud nepřeskočíš), že po Našem vůdci konečně koukám na film čistě z německé produkce, který má také objektivně šanci na 5*. No, našlo se tam několik logických renonců, které by se však daly tak nějak přejít, s těmi bych až takový problém neměl. Ale to režisérovo do očí bijící natahování si časové lhůty 20 minut jak se mu zachce, dospělo až do takové fáze, kdy jsem musel s čistým svědomím konstatovat, že by ani v 1 ze 3 pokusů Lola peníze určitě sehnat nestačila (ne kvůli tomu co se dělo, ale jak dlouho to probíhalo). Takhle se tedy divák dočká špičkově ohudebněné, výborně sestříhané, dynamické, napínavé a originální podívané, aby v ní pak postupně nacházel spoustu děr ve scénáři. A to je ohromná škoda, protože chudák uběhaná Lola si zasloužila pečlivější přístup. Celkově hodnotím slabšími 4*, pouhý průměr si film za výše vyjmenované superlativy nezaslouží. ()

Reklama

Aknah 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé ztvárnění vás chytne už od začátku, ať jsou to sestříhané osudy osob, které se mihnou, když kolem nich Lola běží, nebo animovaný kousek běhu rozhodně zaujme. U nejvypjatější scény začne hrát pomalá hudba, která sice nedoprovází ten zmatek, ale za to ten zpomalený záběr ještě více podporuje a ve tvářích herců můžeme vidět ještě větší zoufalství. Rozhodně jsem nečekala, že po půl hodině bude hlavní hrdinka postřelena. Naštěstí kvůli hře s časem se začíná znovu a běhá :) Člověk si myslí, jak to je dobrá změna, ale pak to není o nic lepší, po cestě se mění určité momenty a detaily, které ovlivní budoucí situaci, to se mi na tom líbí asi nejvíc. Takže i když se ve filmu vlastně moc nemluví, není to důležité, pocity jsou jasné a cíl taky. A navíc, i když jde vlastně o peníze, tak jsme viděli, že jde nakonec hlavně o život ! Tři varianty řešení se mi zdály akorát, film mě nenudil a nepřipadal mi dlouhý, tak akorát a to je dobře, nic tam nechybělo a ani tam nebylo nic navíc. Vyvážený příběh s né moc inteligentní zápletkou, ale rozhodně s velkým nasazením a kuráží se jeví jako opravdu hltací snímek :) Také musím dodat, že ty červené vlasy, tomu všemu snad jen přidávají, je to odvaz :) A konec? Nemá chybu. Do třetice všeho dobrého. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď som tento videl až po 20 rokoch od nakrútenia, považujem ho za neoriginálny, hlúpučký a vo svojej podstate škodlivý film. Verím tomu, že sa nájde dosť jedincov, ktorých film utvrdí v tom, že keď sa človek dostane do úzkych, stačí mať nápad, trochu šťastia a hlavne dobre a dlho behať až sa vybehá happy end. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Upřímně - byla jsem dost skeptická, když vyšly docela dobré kritiky na film zrozený v Německu. Ale rozhodla jsem se překonat pomyslnou bariéru a podívala se na něj. Rozhodně jsem neudělala chybu. Film ubíhá ve strhujícím tempu díky neuvěřitelně originální a hodně dobré režii. Hlavně je tady NÁPAD, tři stejné příběhy lišící se v detailech, které ovšem zaručí pokaždé naprosto odlišný výsledek. A navíc s velmi slušnými herci v hlavních rolích. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (22)

  • Na získání peněz má Lola (Franka Potente) dvacet minut. Stejně dlouho trvají všechny tři příběhy. Lola současně sází na stejnou číslici v kasinu. (pajik)
  • Natáčanie telefonovania v búdke a doma trvalo celý jeden deň. (ČSFD)
  • V žebříčku časopisu Empire byl snímek v roce 2010 zařazen na 86. pozici ze 100 nejlepších filmů světové kinematogragie. (Terva)

Související novinky

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

Febiofest má letos Deneuve i stan na Václaváku

11.03.2018

Pětadvacátý ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha - Febiofest letos nabízí velmi kvalitní dramaturgii a zajímavé hosty. Tím jistě nevyhledávanějším bude francouzská herečka Catherine Deneuve… (více)

Reklama

Reklama