Reklama

Reklama

Blbec k večeři

  • Francie Le Dîner de cons (více)
Trailer 2

Nikdy se neptej, kdo je tu větší blb! Nakladatel Pierre Brochant má zvláštní druh zábavy. Jednou týdně se schází se svými přáteli na tzv. „Večeři blbců“. Každý má za úkol sehnat na večeři jednoho blbce. Čím větší blb, tím líp – o to větší bude zábava. Tentokrát se Pierrovi podařilo získat jakéhosi Francoise Pignona, který pracuje na berním úřadě. Jeho životní vášní je stavění různých objektů ze sirek. Má dokonce svůj katalog. Je nesnesitelně otravný a nekonečně přihlouplý. Jenže tentokrát to Pierrovi tak snadno neprojde. Při golfu mu vypoví záda, nemůže se ani hýbat a v tom přichází Pignon na večeři. Pierre si jen potřebuje pustit záznamník…, aby si společně s Pignonem vyslechl vzkaz o tom, že ho opouští žena. A tím začínají Pignonovy eskapády, které Pierra psychicky i fyzicky téměř zruinují... Vynikající situační komedii, jejíž divadelní verze byla uvedena i na našich jevištích, natočil „odborník na komedie“ režisér Francis Veber (Hračka, Kopyto, Otec a otec, Uprchlíci), který do hlavních rolí obsadil Jacquese Villereta, Thierryho Lhermitta a Daniela Prévosta. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (624)

MMR 

všechny recenze uživatele

Toto je pro mně komedie číslo 1. Tohle jen tak žádný film nepřekoná. Obrovská dávka humoru při jednom večeru, kdy si nakladatel Pierre Brochant pozve do domu největšího blbce na světě. Nejlepší jsou pro scény při telefonátech. Zbožňuju postavu Francoise Pignona ve všech komediích, ale tady je nejlepší. Nejjednoznačnější plné hodnocení, které jsem udělil. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Podle ohlasů jsem čekala originální komedii. Komedii! Čekala jsem, že se zasměji, nebo alespoň pousmeji. Bohužel ani jedno ani druhé. Film má sice originální námět, ale hlavní lákadlo a to večeře blbců chybí. A stejně stále nechápu, co na tomto filmu všichni vidí. Nenadchne, neurazí....Pro mě lepší tři. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vkusná a přitom toliko cynická komedie, jejíž kvality podtrhla nedozírná debilita amerického remaku. Vážně mám radost, že někdo dokáže natočit kvalitní film s naprosto amorálním námětem, v němž přesto soucítíte se všemi postavami a nemáte v závěru pachuť z povinného moralizování. Veberovky budou v mých očích patrně už navždy tím nejlepším, co Francie komediálnímu světu dala. Při scéně s představováním skutečné Marlene jsem se smál stylem retardovaného osla a doufal jsem, že to nikdy neskončí. Viděno nespočetněkrát. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Skvělá zpráva, Francouzská komedie je stále kvalitní a zábavná. A velikou zásluhu na tom má Francis Veber, který točí stále skvělé komedie (ne-li lepší) jako za časů své největší slávy (např. s Pierrem Richardem). A stačí mu k tomu jeden barák, telefon, čtyři chlapi, dvě kočky (dvounohé, samozřejmě :-)), necelých osmdesát minut a hlavně perfektní scénář. Thierry Lhermitte a Jacques Villeret jenom dokázali jací jsou znamenití herci a jaký mají komediální potenciál. A jako třešínka na dortu je výtečný český dabing (Viktor Preiss s Václavem Postráneckým) a úvodní chanson George Brassense přeložený a přezpívaný Jiřím Dědečkem. Znamenité. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mohol by som napísať, že to je komédia s parádne vygradovaným scenárom, množstvom gulometných a vtipných dialógov. Famóznym výkonom ústrednej dvojky z ktorých je ťažko povedať, kto je z nich skutočný blbec. Rovnako skvele zahratými vedľajšími postavami. Finále ktoré je rovnako dojímavé ako vtipné. Geniálnym českým dabingom z čias, keď dokázal tromfnúť originál. Ale to najpodstatnejšie je to, že je to aj pri opakovanom zhliadnutí tak vtipné, že sa mi od smiechu zaliali oči slzami a bránica sa mi natriasala tak silno, že som po dlhej dobe cítil jazvy na mojom rozrezanom bruchu. Je to proste pecka. Škoda len, že to je tak krátke. 10/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Pignon (Jacques Villeret) odkládá v jedné ze scén modré desky na pohovku a na ně aktovku. Když však bere aktovku, desky jsou v ní. (Pepy)

Reklama

Reklama