Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každému jeho důstojnost a hrdost. Pierre Richard jako muž, který se nedal koupit... Perrin je novinář a svou práci má rád. Obchod i noviny, pro které Perrin pracuje, patří mocnému tiskovému magnátovi. Reportáž o výstavě hraček v obchodním domě bere jako běžnou novinářskou rutinu a povinnost. Ještě před otevřením výstavy si ji přijde prohlédnout jeho rozmazlený synáček, kterému tatínek vždycky všechno dovolí a nedokáže nic odepřít. Myslí si, že si tak dokáže koupit synovu lásku. Proto také nic nenamítá, když si chlapec jako svou novou hračku vybere právě Perrina. Nadaný novinář tak ke své nelibosti a úžasu všech obohatí inventář dětského pokoje. Brzy však pozná, že se nestal jen hračkou, ale především nástrojem dětské pomsty. (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Docela povedená satira na téma, že za prachy se dá koupit všechno. Pierre Richard jako komik asi nikdy nezklame. Jenže tady má spíš vážnější roli a v těch mi prostě nějak nesedí. Hlavně ve druhý polovině pořád člověk čeká, kdy Pierre Richard udělá nějakej vtip a ono nic. Jinak Michel Bouquet opět předvádí naprostej hereckej minimalismus, což ovšem k jeho roli docela sedělo. No a ten fakan, ten byl vyloženě na odstřel. Jinak bych ještě dodal, že k filmu jsou 2 různý verze dabingu. Jednak stará verze, kdy Richarda dabuje klasicky Petr Oliva, a potom nějaká nová, která běží na kanálu FilmBox. A ta stojí totálně za vyližprdel. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tenhle film jsem si pamatoval dost matne, ale vim, ze z Richardovo filmu se mi libil mozna nejvic. Tak jsem si ho ted plnej ocekavani pustil a ona to ani nebyla moc sranda, bylo to spis takovy nijaky. Richard tu nehraje nakyho posuka, kterej hazi uchylny xichty a dela kdejaky kokotiny, spis hraje normalniho novinare, kterej se dostava do komickejch situaci, navic nak zvlast komicky nejsou. Obcas tu je nakej slusnej vtip nebo dobrej napad, ale jinak to je spis tragikomedie, ktera se snazi resit i nejakou tu zavaznejsi myslenku. Ale stejne dam ctyri, protoze je film originalni, misty vtipnej a kvalitne natocenej, v tomhle Veber nezklame. ()

Reklama

AdaMM 

všechny recenze uživatele

vlastně velice vážná věc: i když se většinu času budete opravdu řehtat. ovšem co činí tuto francouzskou komedii neobvylkou, je právě dost drsný podtext, sociálně nesmlouvavý - nejde tu primárně o nešikovného troubu, ale o oběť systému - a jeho "protivník", rozmazlený synek pana šéfa - ten na tom není o moc líp. takže se člověk směje, ale trochu ho taky mrazí. a o to jde. ()

Spectacle 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem Hračku viděl znova a začínám jí chápat v nových souvislostech. Je to v podstatě vážné téma zpracované komediální formou! Veberův scénář chytře balancuje mezi tragikou a komikou a Richard si zde střihnul možná nejlepšího Francoise Perrina vůbec. Plný počet hvězdiček je na tudíž místě! "Tak a máš to! Rozbil sis ho!" ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pouze, jako buldozer upravující skládku, zahrne synáčka luxusními hračkami, místo alespoň namátkové výchovy. Tak ať se pak tatík miliardář nediví, když si rozbije hubu o city. Mimochodem, obsadit do role „hračky“ nesmělého ňoumu a zmatkaře z povolání - Pierre Richarda? K nezaplacení! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Prepustenie novinára Pigniera (Gérard Jugnot) pre spotené ruky je priama narážka na politika a majiteľa leteckej spoločnosti Marcela Dassaulta, ktorý prepustil zamestnanca práve z tohto dôvodu. (Raccoon.city)
  • Vo francúzskych kinách videlo film 1,249,452 divákov. (Raccoon.city)
  • Pro Fabriceho Greca, představitele Erica Rambala-Cocheta, šlo o jedinou filmovou roli v jeho kariéře. (Cucina_Rc)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama