Reklama

Reklama

Nezapomenutelné prázdniny

  • USA The Way Way Back (více)
Trailer 1

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou s matkou (Collette) a jejím přechytralým přítelem (Carell) vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku (Rockwell), vznikne mezi nimi pouto, díky kterému se Duncan naučí překonávat nástrahy života, lásky, rodiny i přátelství. Budou to prázdniny, na které nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (464)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell znovu dokazuje, že patří mezi "one of the best underrated actors." Ten jeho charakter, příhody a hlášky, to je prostě na nějakou cenu!:) Toni Collette si po Malé Miss Sunshine opět střihla matku od dětí. A i v tomto snímku je jejím synem dospívající chlapec, který má dost problémů vyrovnat se se svou existencí a jeho povaha dělá starosti jeho matce i nepravému tatíkovi. Stejně jako Dwayne v Miss Sunshine toho ani Duncan moc nenamluví a raději se drží stranou od všech lidí. Snad jen Steve Carrell ztvárnil zcela jinou postavu. Zatím jsem ho viděla jen v převážně "loserských" rolích, takže jeho změna na nepříjemného a přechytralého chlapa, který navíc není tak úplně čestný, byla pro mě ze začátku docela nezvyk. The Way Way Back je ideálním letním, odpočinkovým filmem, u něhož se chcete zrelaxovat. Navodí Vám příjemné pocity a úsměv na tváři. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Hodně milý a odpočinkový film s poměrně sympatickým obsazením. Naprosto dokonale jsem se dokázala vžít do hlavního hrdiny, takže asi o to mě bavil film ještě víc. Velmi dobrý scénář, člověk se nestačil vůbec nudit a tak něják mě nenapadá nic, co bych tomu vytknula. Steve Carell v nezvyklé roli a Sam Rockwell si mě tu naprosto získal. 4* ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Každý nesmělý kluk se jednou zmátoří a stane se z něj chlap. U někoho, třeba u mě, za to může konkrétní životní období, u někoho jedno místo, u někoho holka. A u Duncana za to mohli lidi, kteří v něm viděli víc než vlastní rodina. A když je jedním z těch lidí Sam Rockwell, opět dokazující, že jednou za pár let je schopen svojí přítomností rozbít jakýkoli film, je hotovo a z Way Way Back je najednou silná pocitovka. Ne snad dokonalá, protože dospělácké trable působí v teenagerovských očích nepatřičně a snad až krutě. Ale u příběhu z Water Wizz nejde o to, co se děje, ale jak se to děje. A tím si mě Naxon s Rashem získali na celé čáře. Napsat totiž scénář a poté, co plánovaní režiséři nemohou zaskočit, si ho i sami takhle jistě natočit jako režijní debut, je totiž frajeřina. Nezdá se mi to tak dávno, co jsem se na filmy o sotva rozpoznatelném vnitřním dospívání díval kvůli tomu, abych v nich našel odpovědi. Dnes na ně koukám a mám chuť hlavním hrdinům poradit, jak na to a říct jim, že jednou bude líp. Naštěstí to nejde a každý na to (snad) přijde sám. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Letošní nejlepší "prázdninový", případně "coming of age" film. Lepší než Kings of Summer a nastejno, možná i lepší než Mud (s tím má společné temnější tóny). I slzička mi ukápla. Po tomhle nepochybuju, že Steve Carell vážnou polohu ve Foxcatcher zvládne. A Sam Rockwell je král. Král akvaparku. Jedna z nejpohodovějších postav filmového plátna. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře napsané a velmi dobře zahrané (James, Carell, Rockwell, Collette). Svým způsobem mi film připomněl o pár let starší Adventureland. Na 5* to sice není, ale s ohledem na emoční náboj posledních třiceti minut dávám plné hodnocení. Věřím, že mnoho lidí se s postavou Duncana více či méně dokáže identifikovat a nejde jen o jeho chování včetně komunikace, způsobu vyjadřování, ale i držení těla, chůze a vůbec celkové prezentace této postavy - prostě takovy prototyp silného introverta. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Vodný park vo filme sa volá Water Wizz. Tak isto sa volal aj vodný park vo filme Dospeláci (2010). Natáčanie prebiehalo na tom istom mieste a v oboch filmoch hrala Maya Rudolph. (Astonko)

Reklama

Reklama