Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (438)

Claw 

všechny recenze uživatele

Takový klasický "buranský akčňák". Statham přijede s dcerkou na vesnici začít nový život po nepovedeném policejním zátahu. Samozřejmě ve stylu mistra Seagala vše umí, zná a umí se výborně prát. Z maličkého nedorozumění vznikají větší a větší konflikty, a tak je chudák táta nucen používat násilí častěji a častěji na místních provokujících buranech... Nevím, koho to bavilo víc, jestli Stathama, nebo střihače, ale chvílemi jsem ani nepostřehl, co komu vlastně udělal... Od druhé poloviny je film docela napínavý, protože opět klasicky, když šmejdi zjistí, že na něj nemají, tak jdou po jeho malé dceři. A to ho samozřejmě nasere ještě víc... Herecké výkony dobré, záporáci výborní - fakt serou člověka od začátku, hodně akce po celou stopáž, což bylo asi to nejlepší, bohužel dost sestříhané fighty, ale účel plní pro potřeby filmu dobře, takže jsem to tvůrcům tentokrát i docela odpustil. Hodně příjemný Stathamův zářez. /70%/ ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tady chybělo už jen, aby Lee Christmas alias Kurýr alias Phil Broker nosil v průběhu filmu na rameni kládu a stříhal růže M16kou. Pak bych prosil více tmy, aby nebylo vidět, že bez střihu se nikdo neumí prát, pak také vysvětlení, kde se tam kurva vzala v těch titulcích Winona Ryder a proč vždycky padouši musí deset minut před koncem filmu vypít flašku vizoura, aby si srazili íkvé ze 108 na 6. Jinak se mi ale tenhle vidlácký survival líbil, bylo to furt lepší, než noc v severokorejské nemocnici. A jen tiše doufám, že jednou strýko Fester, teda pardon, Jason Statham natočí svůj první film, kde konečně zahraje nějaké ty emoce, ať je kurva u čeho hryzat nehet. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takovej klasickej "buranskej akčňák". Statham přijede s dcerkou na vesnici začít nový život po nepovedeném policejním zátahu. Samozřejmě ve stylu mistra Seagala vše umí, zná a umí se výborně prát. Z maličkého nedorozumnění vznikají větší a větší konflikty, a tak je chudák tatík nucen používat násilí častěji a častěji na místních provokujících buranech ... Nevím, koho to baví víc, jestli Stathama, nebo střihače, ale chvílemi jsem fakt nepostřehl, co komu vlastně udělal ... Od druhé poloviny je film docela napínavý, protože opět klasicky, když šmejdi zjistí, že nemají na něj, tak jdou po jeho malé dceři. No a to ho samozřejmě nasere ještě víc ...Herecký výkony dobrý, záporáci výborní - fakt serou člověka od začátku, hodně akce po celou stopáž, což bylo asi to nejlepší, bohužel dost sestříhaný fighty, ale účel plní pro potřeby filmu dobře, takže jsem to tvůrcům tentokrát i docela odpustil. Hodně příjemnej další Stathamův zářez ... kdo ví kam ... nebo nářez ... :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb jak americký strýček s italskými kořeny napsal pro svého synovce z britských ostrovů naprosto rutinní příběh a poctivý řemeslník Gary Fleder (thriller Sběratel polibků) mu vtiskl civilnost a atraktivitu. Spoléhá se tu na látku jak vystřiženou z osmdesátých let (však ji měl Sly dlouho v šuplíku), kterak se bývalý tajný polda Jason Statham přesune s dcerkou (ano, maminka byla vážně nemocná) na venkov. Jenže tam se zaplete s rodinkou drogového princátka (James Franco slušný, ale opravdu z něj strach nejde), který mu pořádně zavaří. Tu se objeví solidní drsoň Frank Grillo, tam si potřebuje šlehnout vychrtlá Kate Bosworth, tady se objeví stále krásná-zapomenutá Winona Ryder (kdepak ty oscarové role z let devadesátých jsou?). Nejprve v sympatické atmosféře totální klaďas v kšiltovce seřeže několik buranských prudičů, aby to ve velkolepém finále solidně rozjel. Nic víc, nic míň. Stathamovky bývají často o režisérovi a choreografovi akčních (bojových) scén. Tady se to sešlo. Tradičně nesmlouvavý, ale tentokrát docela usměvavý a taťuldovsky naladěný Statham velmi dobře ví, že netočí pro kavárenské intelektuály a že po něm nikdo nevyžaduje recitovat Hamleta. Ví to i Fleder, který uvařil z béčkových klišé slušnou večeři. Holt, v jednoduchosti je síla. Za posledních minimálně pět let mi tenhle Stathamův kousek sedl nejvíc. Stallone se mohl v nějakém cameu klidně objevit. 70% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"FINISH YOUR BREAKFAST." ---------- To sú teda grády! Už veľmi dlho som nepociťoval takú satisfakciu z toho, ako banda vyšľahaných buranských redneckov dostáva nekompromisne na hubu. A poriadne. Statham to tu prekvapivo drží solídne hore (keď vezmeme do úvahy, že je jak poleno, čo sa tvári v každom filme rovnako) + Franco ako vždycky. Máme tu taktiež tri či štyri sexy ženy, škoda, že polka z nich bola na cracku, ah, nevadí, dalo sa. Väčšina takýchto (a vlastne skoro všetkých) akčňákov trpí klasickou nekonzistentnosťou (funguje to aj reverzne) v zmysle, že napríklad v úvode filmu protagonista bez nejakých väčších problémov v rozmedzí niekoľkých sekúnd rozbije partu piatich chlapov, postupne je však voči protivníkom slabší a zo záverečným bossom si nevie poradiť niekoľko minút, pričom je sám a spravidla je rovnaký stokár, ako tí na začiatku filmu. Tu sa táto otravná trestuhodnosť nediala a aj ten záverečný notorický "stone-cold killer" bol hotový v rámci niekoľkých desiatok sekúnd. A to veľmi cením. PS: Čítam, že scenár mal byť pôvodne pre piaty diel filmovej série Rambo, ale Stallone ho prenechal novému filmu a zostal produkovať. Mne skôr príde, že ten istý výplod použil dvakrát, lebo toto a Rambo V je s mini obmenami ten istý film. Doslova x) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Sylvester Stallone vyhlásil, že jeho scenár mal byť pôvodne scenár k piatemu pokračovaniu Ramba (1982). (GAZ789)
  • Inspiraci filmoví tvůrci čerpali z knihy "Homefront" Chucka Logana. (Conspi)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama