Reklama

Reklama

Krást se musí umět

  • Francie C'est pas parce qu'on a rien à dire qu'il faut fermer sa gueule (více)
Z natáčení

VOD (1)

Dva zlodějíčci chtějí mafiánovi pomoct vyloupit přes stěnu na záchodě sejf pod vlakovým nádražím. Jenže jsou přitom tak trochu nemotorní. (Netflix)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (25)

bloom 

všechny recenze uživatele

"Gastone, podívej, mrtvola!" Francouzské komedie mohou být skvělé i bez hvězd typu Funése, Belmonda či Richarda. To dokázala Klec bláznů či Sedmá rota. Dokazuje to i tento film, který blahé paměti Prima vysílala po názvem Krást se musí umět. Vypráví o dvou smolařských lupičích (Michel Serrault, Jean Lefébvre), kteří zpackají krádež auta pro svého šéfa (Bernard Blier). Ten je nejprve vyhodí, ale pak zjistí, že pro svůj budoucí plán potřebuje dva ne moc chytré chmatáky. Povolá je zpět a vyřkne plán. Chce vyloupit spořitelnu, konkrétně 500 milionů franků. A jak? "Přes hajzly!" Ano, přes veřejné záchodky na nádraží, které se spořitelnou sousedí. A to v plném povozu. Po nácviku a přípravě může akce začít. Všichni tři, Blier, Serrault i Lefébvre, na sebe obléknou nespočet převleků (o skotský kroj se dokonce pohádají) a akce probíhá v pořádku, jen se občas ozve hajzlbába v mistrovském podání Tsilly Chelton (Richardova teta z Roztržitého). Vše by mohlo dobře dopadnout, nebýt... pár okolností a pointy, kterou neprozradím. Námět napsali Christian Clavier, Thierry Lhermitte a Gérard Jugnot, kteří v té době spolu s ostatními Splendid vystupovali ještě po kavárnách. Všichni tři si tu také zahráli. Lhermitteho jsem si nevšiml, Clavierovu "šik" postavu a Jugnota si jako vrátného, který má problémy s ledvinami, ovšem užijete. P.S. Serrault a Lefébvre se jmenují úplně stejně jako Jean Gabin a René Dary v Nesahejte na prachy. Pokud je to schválně, je to celkem dobrý vtip :). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bude to náročný. Žádná sranda. Velkou překážkou, Čínskou zdí ... je hajzlbába." Vykrást banku přes veřejné záchodky je nemožné, tedy pokud náhodou nemáte k dispozici anglického gentlemana, tyroláka, admirála, pošťáka, Skota, golfistu, rybáře, pilota, mnicha a pár dalších týpků, kteří nutně potřebují na velkou. A všichni tady náhodou jsou a já se při jejich "důmyslných" převlecích královsky bavil. Snímek samozřejmě poněkud sráží skutečnost, že je to hrozná kravina, ale v mém případě se jedná spíše o výhodu. ()

Reklama

frashmaker 

všechny recenze uživatele

To jsem vám jednou takhle byl nemocný a jak už to tak bývá, krátil jsem si nemoc koukáním na televizi. Tu pojednou zaujalo mé 10 let staré oko cosi nápadně nevšedního a to cosi byl přesně tenhle film. Ještě mnoho dní po tom co jsem jej viděl jsem na něj vzpomínal, jak že to krásně vymysleli dokonalou loupež. A považte, jsem li schopen si na tento milý snímeček vzpomenout více jak 10 let poté, co jsem jej viděl - tomu se říká záruka kvality, a ta v tomto případě jistě je. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Fracouzská komediální taškařice v tom nejlepším slova smyslu - a netřeba hereckých extratříd typu Bourvil, Funés nebo Belmondo. V Besnardově komedii se všichni tři (čtyři) hlavní herečtí představitelé bezvadně doplňují, což vynikne zejména v prakticky všech scénách odehrávajících se na veřejných záchodcích. Navíc mě příjemně překvapil i dabing (zřejmě devadesátá léta, vysílala TV Prima), který se svou kvalitou blíží českým dabingům francouzských filmů z let šedesátých a sedmdesátých. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Několik různě působících částí - rozpačitý začátek vystřídá skvělá estráda při dobývání zdi za dveřmi kabinky č. 3 - převleky a pitvoření v podání Blier/Serrault/Lefebvre a důmyslné "maskování" hluku při demolici zdi - a pak zase rozpaky při překombinovaném pronásledování kufru (to je moment, kdy si zlostí začnete okousávat nehty, protože tahle část být ve scénáři vůbec nemusela) - a solidní konec s pointou, která ať už ji čekáte nebo ne, nepatří k nejhorším. Solidní primácký dabing. Nebýt kufru na střeše, asi by to byl plný počet. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama