Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měl odvahu, širokou duši a láskou raněné srdce... Pojďme se znovu setkat se známým hrdinou, který od roku 1897 patří k nejslavnějším postavám světové dramatické literatury a k nejoblíbenějším postavám všech hereckých generací. Cyrano z Bergeracu, člověk velkého ducha a velkého citu. Hrdina, jehož osobní výzva k odvaze a boji proti špatnosti a prostřednosti dodnes přesvědčuje silou a opravdovostí. Právě v tom silném prvku smělé mysli, čestnosti a obětavosti bez nároku na zisk a slávu spočívá tajemství věčnosti heroické komedie Edmonda Rostanda. My vám dnes nabízíme televizní zpracování této romantické komedie z roku 1971 v režii J. Bělky, který do titulní role obsadil J. Satoranského. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Satoranského životní výkon v divadelně pojaté inscenaci nezmizí z obrazovky. A to je velmi dobře,neboť je výtečný. Je chlap, je něžný, je básník i křehká duše. Satoranský dokázal být naprosto kompletní Cyrano. Preissová bohužel hraje jako vždy svoji jedinou polohu poněkud retardované puťky, což se k Roxaně naprosto nehodí. Je to obrovská škoda, neboť v té době nabízela tehdy aktivní generace československých hereček mnoho skvělých a krásných dam, ale roli bohužel získala Preissová. I přesto dokázal Satoranský nemožné, skryl svým umem její nanicovatost. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Známé a mnohokrát natočené drama, kde se více než s kordy šermuje se slovy. Tento snímek časem dosti utrpěl na technické kvalitě, ale nikoliv na obsahové hodnotě. Jedná se pouze o levnou divadelní kulisovou výpravu, ve které vynikne skvělé herecké obsazení, a také slovní ekvilibristika a jemný humor galantních mužů. Velmi ráda jsem si tento snímek připomněla. Zasloužil by digitální rekonstrukci, aby se uchoval i pro budoucnost. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Mě se pan Satoranský líbil - jak mužným zjevem, tak téměř civilním projevem, který ovšem nepostrádal vášeň, něhu a cit. Celé zpracování od pana Bělky je velmi povedené, spíše divadelní. Ve Vinohradském divadle jsem viděla Cyrana s Jaromírem Hanzlíkem. Taky nebyl špatný,byl úplně jiný, trochu tlačil hlasově na pilu a byl divočejší, asi aby vypadal mužněji. Musím říct, že mi více oslovila tato inscenace. Stojí za zhlédnutí, doporučuji všem , kterým nevadí černobílé neakční zpracování a spíše hledají krásu slova :-) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nebojácný šermíř, velký poeta, vtipálek, ale i člověk s rovnou páteří a obrovským srdcem na správném místě. Obětuje se rád a dobrovolně. Výborně zvládnutá televizní podoba literárního hrdiny všech generací s grandiózním Jaroslavem Satoranským, který zde svou vysoko nastavenou laťku v dalších filmech jednoduše nepřeskočil. ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl přítelem veršovaného divadla. Např. Shakespeare byl a je pro mě něco cizího, vzdáleného, nepochopeného. Takové divadlo mi nic nepřináší a bere veškeré emoce. Vždy jsem měl však slabost pro mladistvé a křehké kouzlo a výjimečný talent Jany Preissové, které prokazovala v tak mladém věku. Přesně tak mě zaujala nejen jako Roxana v Cyranovi nebo o rok dříve jako Manon Lescaut. Proto budu k jinak skvělému Satoranskému a jeho trapně malému televiznímu nosu shovívavý ;-) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama