Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (207)

woody 

všechny recenze uživatele

Znáte to.Takový ten zapadlý klenot ve světové kinematografii, který si však musí najít své věrné fanoušky, kteří budou jeho slávu šířit dál mezi lidmi neznalými.To je třeba případ Dotek Medúzy a nebo právě Lovce hlav.Nenápadný, malý ale o to brilantnější, napínavější krimi thriller.To srovnání s Nelítostným soubojem je trošku divné a sám ho dost dobře nechápu.Tohle je o vztahu mladého zlodějíčka na scestí a starého špionátorského mazáka ve službách státu.Na pozadí toho všeho je bezcitný a chladnokrevný lupič/stevard Jestřáb.Philippe Labro vytvořil dusnou atmosféru bez akčních scén, autohoniček a spolehl se jen na věčně zamračenou a šedou oblohu a minimalistické herectví pánů Belmonda a Cremera.Navždy ta nejlepší francouzská kriminálka.A abych nezapomněl: "Ahoj Koko!" ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Je vymalováno, uklizeno..“ Tradičně famózní Bebel, jenž užene sprintem i cisternu (pravda plnou), nevytápěná toaleta B.Cremer, úderná hudba Michela Colombiera a takřka "sergioleonovský" závěr v kriminálce, co studovala na staré dobré francouzské škole. Někteří vidí v Lovci hlav málo Jean-Paulova nadhledu, ale kdo ho chce opravdu najít, ten si jej najde. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Taková žánrová klasika, povinná pro každého, kdo má rád francouzské krimi sedmdesátých let. Děj je sice mírně natažený, ale přesto nepostrádá dynamiku a navíc příběh není zatěžován nějakými postraními detaily. Jednoduchá přímá cesta k cíli, kde je od začátku jasné, že v cílové rovince si to rozdaji Belmondo a Bruno Cremer. Fajn podívaná. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Francouzská kriminální klasika své doby aneb Salut, Coco. 1) V tomto čistě mužském filmu vystupují hrají 43letý Jean-Paul Belmondo (lovec lidí), 47letý Bruno Cremer (zločinec zvaný Jestřáb) a 23letý Patrick Fierry (Kosta, který sní o ostrově). Vše řídí 40letý scénárista a režisér Philippe Labro. 2) Oh, crazy French...indeed. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Což o to, hlavy tam hrály dobré. Belmondo - Cremer jistě uloví nejednoho diváka. Bohužel k hlavě potřebuji také tělo a tohle bylo jaksi invalidní. Chyběla mě gradace filmu, napětí bylo snad jen když si Koko hrál na něco na co neměl, větši propracovanost postav by taky neškodila. Naštěstí je jasný, že oba titulní hrdinové jsou mazáci ve svým oboru, takže očekávání záverečného souboje jsou velká. V něm Belmondo dokázal, že box mu není cizí sport. Nebylo to úplně špatný, ale rachejtle z okna kvůli tomu vystřelovat nebudu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu si menši roli zahrála Belmondova sestra Muriel Belmondo, která se objevila celkem ve třech filmech, kde hrál její slavný bratr. Jedná se o snímky Lovec hlav (1976), Samotář (1987) a Neznámý v domě. (1992). (Georgex)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v holandskom meste Vlaardingen, francúzskych obciach Le Barcarès, Le Barcarès, Carrières sur seine a v Paríži. (dyfur)
  • Vé scéně, kdy vodič cisterny s vínem prudce zabrzdí, protože má u hlavy Stopařovu bouchačku, udeří se spolujezdec hlavu do čelního skla, které až praskne. V dalším záběru na cisternu je ale čelné sklo netknuté. (Gareth_Jones)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama