Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (207)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela... nechci říct úplně nuda, ale ten film opravdu není zajímavý skoro ničím, kromě tradičně excelentního Belmonda a exhibice Bruno Cremera v roli téměř bondovského záporáka. Takže zklamání, ten děj se i přes vcelku normální stopáž docela vleče a není v něm nic, čím by film utkvěl v paměti. A zrovna tenhle film měl potenciál zatraceně veliký. 60%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tak trochu typická vec s Belmondom. V čase vzniku to iste bola bomba, ale z dnešného pohľadu film trochu zostarol. Za zmienku stojí scéna s uspaním a usvedčením mafiánov v maringotke a na vtedajšiu dobu pomerne slušne krvavá prestrelka s brokovnicami v závere. Hudba celkom fajn, ale film iba priemer. 60%. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Lovec hlav má občas snahu o nějaké úmělečtější ztvárnění. Na začátku se třeba moc nemluví, spíš to je o hudbě a pohybech kamery. A tato část pro mě byla docela osobitá. Ale cesta po Jestřábovi už u mě neměla takový efekt. Jako, Bruno Cremer si se svou neobvyklou rolí, poradil brilantně. Jde z něho vážně strach. Ale ta samotná postava je napsán černobíle a naivně. Taková je zde trochu i postava milovaného Belmonďáka. Film tak zůstal na půli cesty, přestože mnohdy ukazuje záblesky zdatné práce s atmostférou. Jako třeba na konci, při střetu očí Jestřába a Stopaře. Ale scénář není dostatečně propracovaný. A sám jeho autor Phillipe Labro to přiznal. ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Zajímavý akční thriller v podání J.P. Belmonda, který se snaží polapit nebezpečného zločince, jenž likviduje všechny svědky svých zločinů. Až jednou, jak už to bývá, svědek přežije... Hodně jsem se těšil na závěrečný souboj hlavních postav, ke kterému se schylovalo dlouhou dobu, ale ten mě trošku zklamal. Žádné velké "hláškování" ani mnoho humoru, o to ale více akce. Není to podle mne typický Belmondo, ale přesto si jistě své příznivce najde. Slabší čtyři hvězdičky... ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Pro mě bude asi Belmondo navždy Le professionnel, a tuhle jeho vážnější polohu mám moc ráda. Lovec hlav je moc dobrý film. Když člověk v dnešní době vidí poprvé tyhle starší kriminálky, je to pro něj trochu sentimentální. Ty jejich rvačky, řízení aut, občas i zakopnutí, to se v dnešních filmech moc nevidí. Dnes jde všechno jako po drátkách, z řízení auta zbyde pomalu jen prásknutí dveřmi, při rvačkách mají všichni až nadpozemský schopnosti a chodníky, silnice, všechno je tak uklizený, že se herci pohybují s naprostou přesností, nezakopnou, neupadnou a nějaké strasti, kde je telefonní budka, ty už taky nehrozí, je to jinde, je to prostě pryč. Líbí se mi tyhle výlety do minulosti. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Vrah (Bruno Cremer) dává svým kumpánům přezdívku Koko. Přezdívka údajně napadla režiséra poté, co cosi vysvětloval štábu a přikusoval svačinu, u čehož se zakoktal. Smyčka byla poté použita do filmu. (Arnost.Dadak)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v holandskom meste Vlaardingen, francúzskych obciach Le Barcarès, Le Barcarès, Carrières sur seine a v Paríži. (dyfur)
  • Ve filmu si menši roli zahrála Belmondova sestra Muriel Belmondo, která se objevila celkem ve třech filmech, kde hrál její slavný bratr. Jedná se o snímky Lovec hlav (1976), Samotář (1987) a Neznámý v domě. (1992). (Georgex)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama