Reklama

Reklama

Lovec hlav

  • Česko Likvidátor (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Stopař je nájemný žoldák, tzv. Lovec hlav, který za peníze likviduje zločince, na něž policie nestačí. Po splnění úkolu vždy jen oznámí: „Vymalováno, uklizeno.“ Svým způsobem stojí na straně zákona, avšak policie dává od něho a od jeho metod ruce pryč. Nyní stojí Lovec před mimořádně těžkým úkolem – má vypátrat a zlikvidovat nepolapitelného zločince Francie, zvaného Jestřáb, který při svých loupežích vraždí svědky i ty, jež při svých zločinech využívá. Najde bezprizorního mladíka, přemluví ho k přepadení klenotnictví a pak zastřelí všechny svědky. Policie nezná Jestřábovu totožnost a její poslední nadějí je Lovec hlav. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (207)

Nos 

všechny recenze uživatele

Zajímavý akční thriller v podání J.P. Belmonda, který se snaží polapit nebezpečného zločince, jenž likviduje všechny svědky svých zločinů. Až jednou, jak už to bývá, svědek přežije... Hodně jsem se těšil na závěrečný souboj hlavních postav, ke kterému se schylovalo dlouhou dobu, ale ten mě trošku zklamal. Žádné velké "hláškování" ani mnoho humoru, o to ale více akce. Není to podle mne typický Belmondo, ale přesto si jistě své příznivce najde. Slabší čtyři hvězdičky... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kriminální film, tentokrát s větší dávkou akce, (a je i trochu slabší než třeba Strach nad městem) představuje Jeana – Paula Belmonda coby Stopaře, člověka, co tajně tajně pomáhá policii při dopadávání nebezpečných zločinců při různých druzích kriminality. Kromě jiných akcí musí odhalit i zákeřného muže (Bruno Cremer), chladnokrevně popravující všechny svědky svých zločinů. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tak trochu typická vec s Belmondom. V čase vzniku to iste bola bomba, ale z dnešného pohľadu film trochu zostarol. Za zmienku stojí scéna s uspaním a usvedčením mafiánov v maringotke a na vtedajšiu dobu pomerne slušne krvavá prestrelka s brokovnicami v závere. Hudba celkom fajn, ale film iba priemer. 60%. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Francouzská kriminální klasika své doby aneb Salut, Coco. 1) V tomto čistě mužském filmu vystupují hrají 43letý Jean-Paul Belmondo (lovec lidí), 47letý Bruno Cremer (zločinec zvaný Jestřáb) a 23letý Patrick Fierry (Kosta, který sní o ostrově). Vše řídí 40letý scénárista a režisér Philippe Labro. 2) Oh, crazy French...indeed. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Pro mě bude asi Belmondo navždy Le professionnel, a tuhle jeho vážnější polohu mám moc ráda. Lovec hlav je moc dobrý film. Když člověk v dnešní době vidí poprvé tyhle starší kriminálky, je to pro něj trochu sentimentální. Ty jejich rvačky, řízení aut, občas i zakopnutí, to se v dnešních filmech moc nevidí. Dnes jde všechno jako po drátkách, z řízení auta zbyde pomalu jen prásknutí dveřmi, při rvačkách mají všichni až nadpozemský schopnosti a chodníky, silnice, všechno je tak uklizený, že se herci pohybují s naprostou přesností, nezakopnou, neupadnou a nějaké strasti, kde je telefonní budka, ty už taky nehrozí, je to jinde, je to prostě pryč. Líbí se mi tyhle výlety do minulosti. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu si menši roli zahrála Belmondova sestra Muriel Belmondo, která se objevila celkem ve třech filmech, kde hrál její slavný bratr. Jedná se o snímky Lovec hlav (1976), Samotář (1987) a Neznámý v domě. (1992). (Georgex)
  • Vé scéně, kdy vodič cisterny s vínem prudce zabrzdí, protože má u hlavy Stopařovu bouchačku, udeří se spolujezdec hlavu do čelního skla, které až praskne. V dalším záběru na cisternu je ale čelné sklo netknuté. (Gareth_Jones)
  • Vrah (Bruno Cremer) dává svým kumpánům přezdívku Koko. Přezdívka údajně napadla režiséra poté, co cosi vysvětloval štábu a přikusoval svačinu, u čehož se zakoktal. Smyčka byla poté použita do filmu. (Arnost.Dadak)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno