Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Šofér, kterej si nechá ukrást mašinu, může jen jedno ... chcípnout." Rozjíždělo se to pomalu, ale když to nabralo rychlost, tak mě to začalo bavit. Ten adrenalin, to chlapáctví, ty burácející motory, to přátelství, ale co ta genderová nevyváženost? Všechny ženský byly děvky! Některý hodný, jiný vypočítavý, ale pořád děvky. Možná to tak kdysi v černobílý Africe vypadalo, tak to nechám bejt. Co mi ale vadí je to, že ta závěrečná bitka je mimořádně trapná. Ale co jsme si, to jsme si a hlavně, že to mělo grády. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Rocco štípnul nový kamion s tajemným nákladem a za něj chce vyinkasovat sto tisíc dolarů a tak po jeho stopě je vyslán jeho nejlepší kámoš Marek zvaný Brouk. Druhá a bohužel poslední spolupráce dvou chlapáků francouzské kinematografie Jeana-Paula Belmonda a Lina Ventury se podařila na jedničku. O humornou vložku se stará Bernard Blier. To horko, ten žhavý písek sálá z každého černobílého záběru. Oba hlavní protagonisté si všechny nebezpečné scény s kamiony odřídili sami. Snímek má dobrý scénář Michela Audiarda a jistou režii Henri Verneuila. Bébela zde podruhé a nikoli naposledy dokonale namluvil Jan Tříska. "Zapomněl jsem tam dát blinkr....ha...ha".... ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to jeden z nejlepších Belmondových filmů. Neni to až taková komedie, ale spíš dobrodružný film z drsného prostředí marocké pouště. Právě prostředí trochu připomíná jiný Belmondův film - Mrchožrouti. Navíc tady hodně prostoru dostal i Lino Ventura a několik dalších charismatických herců. Ještě bych ocenil tu část filmu, kde se naháněj 2 Berliety po klikatých horských silničkách. To určitě potěší srdce každýho milovníka starý techniky. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Hlavní představitelé jsou skvělí, to bezesporu. Na tu dobu výborná kamera, se spoustou originálních záběrů , taktéž klasická filmová hudba, ne soundtrack, ale instrumentální doprovod jak má být. Ale děj už mě tak neuchvátil, zápletka , ač jednoduchá, byla zvláštně podaná. Některé zvraty v ději byly ryze účelové, natahování a až umělá dramatičnost mě občas až otravovala. Ale zase uznávám, že to díky tomu mělo atmosféru. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

U sledování další z filmových výzev od uživatele Enšpígla jsem celou dobu myslela na Mzdu strachu, kterou jsem viděla nedávno a líbila se mi o trochu víc. Mrzí mě moje nedostatečné nadšení, protože Bebel, Lino a Gert dohromady jsou spojením snů. Pokud jde o tu (zde tolik zmiňovanou) přehlídku opravdového chlapství, tu asi nejsem schopna dostatečně ocenit, neboť na to nemám dostatek testosteronu. Obsazení, kamera, hudba fajn, ale díky celkem jalovému scénáři jsem se po většinu času nudila. Bohužel. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Závěrečná rvačka si vyžádala celý natáčení den. Po celou tu dobu se skutečně Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé) jenom mlátili. Konec bitky, ve kterém spadnou do bazénu, se opakoval sedmkrát. (Pierre)
  • Ve Francii film vidělo 3 436 161 diváků. Stal se druhým nejnavštěvovanějším filmem roku 1964, hned po Muži z Ria, který měl premiéru o tři měsíce dříve. (Pierre)

Reklama

Reklama